ادامه درگیری‌ها در آلماتی؛ رئیس جمهوری قزاقستان: پایتخت را ترک نمی‌کنم

ایرنا نوشت: صدها معترض و نیروهای پلیس، در سومین روز شروع اعتراضات در قزاقستان وارد میدان اصلی «آلماتی» بزرگترین شهر این کشور شده و با یکدیگر درگیر شده اند و درحالی که صدای شلیک گلوله از هر طرف شنیده می شود، رئیس جمهوری قزاقستان اعلام کرده که پایتخت را به هیچ عنوان ترک نخواهد کرد.

به گزارش روز خبرگزاری «رویترز»، به گفته شاهدان صدای شلیک گلوله با نزدیک شدن نیروهای امنیتی به معترضان بامداد امروز در میدان اصلی «آلماتی» بزرگترین شهر این کشور شنیده شده است. 

تلویزیون دولتی قزاقستان امروز اعلام کرد بانک مرکزی این کشور تصمیم گرفته تمامی موسسات مالی را به حالت تعلیق درآورد. اینترنت نیز در این کشور قطع شده است.

در قزاقستان و با شروع اعتراضات درخصوص بالا رفتن قیمت سوخت در این کشور ۸ پلیس و نیروی امنیتی نیز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه کشته شدند. رئیس جمهوری این کشور نیز از متحدانش  به رهبری روسیه برای کنترل اوضاع و بازگرداندن ثبات درخواست کمک کرده که در پاسخ به این درخواست سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرده که نیروهای خود را تحت عنوان صلحبان، به منظور کمک به این کشور اعزام می کند. 

روز گذشته ساعاتی پس از تجمع هزاران نفر از تظاهرکنندگان در خارج از ساختمان ریاست جمهوری در آلماتی بزرگ‌ترین شهر قزاقستان، معترضان محل سکونت «قاسم ژومارت توکایف» رییس جمهوری این کشور را به آتش کشیدند و برخی تظاهرکنندگان سعی کردند با سلاح گرم وارد این ساختمان شوند.  

در همین حال قاسم ژومارت توکایف رییس جمهوری قزاقستان در جدیدترین اظهارات تلوزیونی خود خطاب به مردم این کشور اعلام کرد که در هر شرایطی پایتخت را ترک نخواهد کرد و در کنار مردم خواهد بود.  

وی گفت: به هر قیمتی من در پایتخت می‌مانم. بر اساس قانون اساسی این وظیفه من است که در کنار مردم باشم. ما بر این دوره سیاه در تاریخ قزاقستان غلبه خواهیم کرد. ما با قدرت از آن بیرون خواهیم آمد.  
 

311311

کد خبر 1589802

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    16 8
    وضعیت روسیه بسیار بغرنج میشود. اوکرائین و قزاقستان. غرب جبهه جدیدی را گشوده است. آیا ادامه پیدا خواهد کرد؟
    • خاکی IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      5 7
      گیرم حرفت درست،غرب جبهه جدید درست کرده،ولی تاریخ ثابت کرده که غرب هر کجا جبهه ایجاد کرده بازنده اول آخر هم خودش بوده.کره،کوبا،ویتنام،آنگولا،نیکاراگوئه،افغانستان،عراق،بازم بگم؟؟؟؟؟یکم تاریخ مطالعه کنید بد نیس
    • NO ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
      4 4
      اشتباه زدی عامو بزودی اکراین و قزاقستان برمیگردن به روسیه. همونطور که افغانستان به طالبان. شورشهای ترکیه علیه ابوالداعش اردوغان هم در راه هست.
  • IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    19 10
    انشاالله درسی باشد ،که مردم وقتی به ستوه می ایند جه می شود
    • IR ۲۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      16 4
      پوتین بزرگترین دشمن دموکراسی و اعمال نظر ملتها است
    • IR ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
      7 0
      نکنه آمریکای متحد سعودی ارّه دموکراسی دوست هست؟!
    • مهرزاد IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
      0 0
      دقیقا
  • گرفتار IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    18 3
    روسیه با اعزام نیروهای ضد شورش به قزاقزستان نشان داد همه شوروی کمنویستی هست که نظر مردم برایش مهم نیست
    • ناصر IR ۰۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
      1 1
      کشور ما هم وضعی نداره که رو نظر مردم میچرخه، یه مقدار نگاه به داخل کشور خودت کن
  • ترک کن دیگه IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    3 1
    نه اگه میشه ترک کن
  • IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    8 1
    برای روسیه فقط حایل بودن کشورهای استقلال یافته براش مهمه مثل خندق!!! تا دست غرب وناتو ازسرزمینش دور باشه.
    • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
      0 0
      برای روسیه نه برای پوتین
    • IR ۰۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
      2 0
      ایران و سوریه هم سپر روسیه است
  • داوود IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    11 3
    قطعاً توطئه غرب و آمریکاست.
  • IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
    3 3
    آره؛اگه بابا پوتین به دادت برسه؛می مونی!!!مثل افغانستان که ننه ملکه حکومت رو تحویل طالبان داد
  • IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
    0 0
    چه مرضی داشتن بنزین گرون کردند مگه امریکا و غرب گفتن بنزین گرون کنید ک باعث اعتراض مردم قزاقستان بشود، صبح جمعه هم رییس جمهور قزاقستان بیاد بگه تازه از خواب بیدار شدم و فهمیدم بنزین گرون شده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین