به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب که در حرم مطهر حضرت امام خمینی(س) برگزار شد، از کتابی نام برد و خواندنش را به حضار توصیه کرد.
سیدحسن خمینی با یادآوری اهمیت تذکار خاطرات زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب ادامه داد: در شرایط فعلی هم که شاید به عللی تریبونهای رسمی به این موضوع بی مهری میکنند، باید از هر تریبونی که ممکن است استفاده شود تا این امر مهم در جامعه ترویج شود.
این مدرس حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به مطالعه کتاب «گنجینه خواف» توسط وی، گفت: نگارنده این اثر را شاید بتوان نخستین و یا یکی از نخستین زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب دانست. کتاب، بسیار خواندنی است، پیشنهاد می کنم دوستان آن را بخوانند. این کتاب دستنوشتههای مرحوم شهید آیت الله سید حسن مدرس در دورانی است که در خواف تبعید بودند.
وی با اشاره به مضمون این اثر ادامه داد: میزان سختی هایی که این مرد که علاوه بر مسایل دیگر می تواند نماد زندانی سیاسی مسلمان هم باشد و عظمت روحی که این مرد در این کتاب از خودش بروز می دهد واقعاً درس آموز است. نکات ظریف و دقیقی را در اوج سختی های شکننده بیان کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی با اشاره به دوران تبعید 9ساله شهید مدرس در خواف، ادامه داد: انسان تعجب می کند که چگونه این مرد در طول این مدت تنها سه روز، یکی از فرزندان خود را دیده است و در مجموع سه چهار نامه بین او و فرزندانش در تهران رد و بدل شده است و در طول این مدت نزدیک به چهار، پنج سال هیچ خبری از هیچ کسی نداشته است. در جایی نوشته است که من یک سال است، سرم را اصلاح نکردهام و ریش و موی سرم بلندشده است، در جای دیگری می گوید حق زندانی برای من ماهی پنج قران قرار دادهاند، اما همان را هم نمیدهند، نیم قران می دهند که در آن روز، دو عدد نان می شود.
سیدحسن خمینی ضمن اشاره به سایر سختی های شهید مدرس که در این کتاب شرح داده شده است، افزود: این مسایل را از آن جهت بیان می کنم که به این نکته اشاره کنم که این بزرگوار در هیچ جای این کتاب شکوه نمی کند، حتی همان جا که می گوید یک سال است موهایم را تیغ نزدهام -آن وقت ها مرسوم بود روحانیون سر را با تیغ اصلاح می کردند- می گوید موهایم بلند شده است، اما خوب است شبیه اجداد طاهرینم شدهام، شاید اگر در همین اعوان بمیرم از باب تشبه به آنها به عنوان یکی از مریدان آن ها مورد غفران قرار بگیرم؛ فقط عادتم نیست که آن هم ایرادی ندارد.
وی ادامه داده است: دو نکته جالب دیگر در این کتاب هست یکی اینکه می گوید زمانی که آمدند و مرا دستگیر کردند از درگاهی رئیس پلیس وقت پرسیدم: برای چه من را دستگیر می کنید؟ گفت: تو نوکر انگلیسی! گفتم، همه که می دانند رابطه من با انگلیس چگونه است و اگر مخالفی با انگلیس باشد آن من هستم، ولی من از این خوشحالم که نوکری انگلیس در این جامعه جرم باشد چون تا پیش از این اگر می خواستند کسی را بگیرند می گفتند تو دشمن انگلیسی! همین که گفتند نوکری انگلیس جرم است من خوشحالم ولو من نوکر انگلیس نیستم.
سیدحسن خمینی در ادامه افزود: این کتاب تماماً جلوه اخلاق و تجلی آرامش یک روح متخلق است. تمامی تلاش دین این است که به اخلاق برسیم و اگر به آن نقطه برسیم به هدف رسیده ایم. جامعه ها در هر زمانی از بی اخلاقی ها رنج کشیده اند. این اخلاق هم منظور تنها اخلاق فردی نیست اخلاق اجتماعی، صنفی، جناحی و گروهی نیز منظور است. گاهی وقت ها یک فردی در زندگی شخصی آدم متخلقی است اما در زندگی سیاسی و اجتماعی کذّاب است. دور شدن از سرچشمه های اخلاق جوامع را دچار بن بست می کند و قلب انسان ها را سیاه می کند. آنطور که پایگاه اطلاع رسانی خبری جماران گزارش داده است، این مراسم با دعا و نماز جماعت به امامت حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی یادگار گرانقدر حضرت امام(ره) به پایان رسید.
به گزارش خبرآنلاین، گنجینه خواف (مجموعه درس ها و یادداشت های روزانه شهید سیدحسن مدرس در تبعید) به اهتمام نصرالله صالحی و از سوی انتشارات [کتابخانه] طهوری با قیمت 4500 تومان نخستین بار در سال 1386 منتشر شده است.
نظر شما