حقوق کارمندان ۶۰ درصد افزایش می‌یابد؟/حداقل‌بگیران ۴ میلیون تومان می‌گیرند؛ نجومی‌بگیران ۳۰۰ میلیون تومان

یک کارشناس بازار کار می‌گوید: این انصاف نیست که در کشور افرادی زیر ۴ میلیون تومان حقوق داشته باشند، اما در بین مدیران شاهد حقوق‌های ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان باشیم.

مریم فکری: با تصمیم جدید اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال آینده، رقم پیشنهادی حداقل حقوق کارمندان دولت، ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد و به ‌۵.۶ میلیون تومان رسید. این در حالی است که دولت سیزدهم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهاد کرده بود حداقل حقوق پایه کارکنان خود را برای سال آینده به‌صورت پلکانی از ۵‌ تا ۲۹ درصد افزایش دهد، به‌گونه‌ای که حداقل حقوق کارمندی از حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در سال‌جاری، یک میلیون تومان افزایش پیدا کند و به ۴میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد. در این فرایند به‌طور میانگین حقوق گروه‌های مختلف به‌طور متوسط ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد، اما میزان این افزایش از ۵ تا ۲۹ درصد برای درآمدهای بالا و پایین در نوسان بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در نشست خبری دیروز اعلام کرد: براساس مصوبه این کمیسیون، حداقل حقوق پیشنهادی دولت در لایحه بودجه که ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با ۶۰ درصد افزایش به ۵ میلیون ‌و ۶۰۰هزار تومان افزایش یافته است.

رحیم زارع همچنین از اعمال نظر کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ بر پیشنهاد حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده خبر داد و گفت: کف حقوق بازنشستگان دولت ۵ میلیون تومان تعیین شده و حقوق پرداختی به کارکنانی که بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان (حداقل حقوق مصوب در سال۱۴۰۱) دریافت کنند نیز «حداقل» ۱۰درصد افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: تصمیم مهم مجلس برای افزایش حقوق کارمندان/ حقوق کارگران چقدر افزایش پیدا می‌کند؟

خبر مهم میرتاج‌الدینی درباره میزان افزایش حقوق کارمندان/ حداقل حقوق کارکنان دولت در سال آینده مشخص شد

افزایش ۶۰ درصدی حقوق با کسری شدید بودجه عملیاتی است؟

افزایش ۶۰ درصدی حقوق کارمندان درحالی در کمیسیون تلفیق بودجه مصوب شده که با توجه به کسری بودجه دولت، این سوال مطرح است که آیا امکان اجرایی شدن آن وجود دارد؟ حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار و فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در این خصوص می‌گوید: اصلاحات در لایحه بودجه زمانی معنا پیدا می‌کند و موجب حساسیت می‌شود که منابع درآمدی دولت با محدودیت مواجه است.

وی می‌افزاید: ما چند سالی است که با کسری بودجه بالایی مواجه هستیم و برای سال ۱۴۰۱ نیز کسری بودجه محرز است؛ هم خود دولت اعتراف به این موضوع دارد و هم مجلس و نخبگان و کارشناسان نسبت به این موضوع اذعان دارند که بودجه دولت کاملا با کسری مواجه است. الان هم ما واقعا با یک عدم قطعیت و شرایط غیرقابل پیش‌بینی برای سال آینده روبه‌رو هستیم.

این کارشناس بازار کار عنوان می‌کند: از طرفی دولت تلاش می‌کند فروش مواد نفتی و نفت را از راه‌هایی غیر از شرایطی که شفاف و قانونی است، انجام دهد؛ دلیل آن هم تحریم‌هاست. البته دولت مدعی است که مقدار فروش مواد نفتی و نفت افزایش پیدا کرده است. در بودجه نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه را برای سال آینده پیش‌بینی کرده‌اند که می‌تواند ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار درآمد خالص برای دولت ایجاد کند.

حاج‌اسماعیلی تصریح می‌کند: توجه کنید که دولت هنوز دنبال این است که از طریق مذاکرات بتواند منابع بلوکه شده کشور را آزاد کند و شرایط سخت تحریمی را تعدیل کند. این انتظاری است که هم دولت دنبال می‌کند و هم مردم چشم‌انتظار چنین اتفاقی هستند. بنابراین اگر اتفاقی نیفتد، به طور قطع شرایط سخت خواهد بود، چون هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند و شاهد گرانی‌ها و تورم بیشتری خواهیم بود و این می‌تواند بودجه را بیشتر دچار مشکل و کسری کند.

وی متذکر می‌شود: ما انتظار حمایت‌های بیشتر را از مجلس و دولت داریم. در عوض، برخی از اقداماتی که در قالب حمایت انجام می‌شود، می‌تواند عوارض بزرگ‌تری را در کشور ایجاد کند که باز هم مردم باید تاوان آن را بپردازند و از جیب مردم خسارت‌ها پرداخت می‌شود.

حقوق کارمندان ۶۰ درصد افزایش می‌یابد؟/حداقل‌بگیران ۴ میلیون تومان می‌گیرند؛ نجومی‌بگیران ۳۰۰ میلیون تومان

شکاف دستمزد میان مدیران و حداقل‌بگیران بالاست

این کارشناس بازار کار در ادامه می‌گوید: از آن‌جایی که هم مجلس و هم دولت یک گروه سیاسی خاص هستند، هر دو گروه تحت فشار افکارعمومی قرار دارند. بالاخره دولت جدید با شعارهایی آمده که بدون حمایت جدی و اقدامات عملی امکان حمایت از مردم وجود ندارد.

حاج‌اسماعیلی می‌افزاید: یکی از اقدامات عملی افزایش دستمزدهاست. درست است که هم دولت و هم مجلس از چند ماه قبل در این خصوص نوعی واکنش منفی نشان داده بودند که ما افزایش نخواهیم داشت، ولی افکارعمومی آنها را تحت فشار قرار داده است.

وی عنوان می‌کند: اعتراضاتی که طی سال‌های گذشته در کشور شکل گرفته و در ماه‌های اخیر نیز این اعتراضات را در بخش‌های مختلف کارگری، بازنشستگی و کارمندی شاهد بودیم. این خیلی تاثیر در تصمیم اخیر مجلس داشته است.

این کارشناس بازار کار تصریح می‌کند: این در شرایطی است که توانایی‌های درآمدی دولت برای حمایت بسیار پایین است. این واقعیتی است که الان شرایط کشور ایجاب می‌کند که آنها امکان حمایت‌های جدی و عملی را ندارند و به خاطر تحریم‌ها در شرایط خاصی به سر می‌بریم و دست و پای دولت بسته است. اما هیچ راهی جز افزایش حقوق‌ها وجود ندارد.

حاج‌اسماعیلی متذکر می‌شود: از طرفی، خود مجلس واقف است به این‌که مدیران در کشور حقوق‌های بسیار خوب می‌گیرند و این شکاف بین حقوق مدیران و حقوق عامه مردم قابل قبول نیست. علاوه بر این‌که نجومی‌بگیر در بین مدیران تا دلت بخواهد زیاد داریم و این افراد از چندین جا درآمد دارند که رقم درآمدهای خیلی از مدیران بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

وی ادامه می‌دهد: این انصاف نیست که در کشور افرادی زیر ۴ میلیون تومان حقوق داشته باشند و مستمری بازنشستگی داشته باشند. این شکاف وجود دارد.

این کارشناس بازار کار با اشاره به افزایش حقوق حداقل‌بگیران به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، می‌گوید: این یک اقدام عملی خوب بود و امیدواریم که در صحن علنی مجلس هم تصویب شود و شورای نگهبان بر آن صحه بگذارد. به شرط این‌که گرانی‌ها کنترل شود و تورم مهار شود تا این رقم روی زندگی حداقل‌بگیران اثر داشته باشد.

مبنای تعیین دستمزدها باید خط فقر باشد

حاج‌اسماعیلی عنوان می‌کند: مبنای تعیین دستمزدها چه برای بازنشستگان و چه برای حقوق‌بگیران، واقعا خط فقر است. رقمی که وزارت کار در رابطه با خط فقر اعلام کرد، با واکنش منفی هم افکارعمومی و هم صاحبان فنی و تخصصی در کشور روبه‌رو شد. خط فقر در کلانشهرها کمتر از ۱۰ میلیون تومان نیست.

وی می‌افزاید: زمانی که خط فقر بالاست، ما باید دستمزدها را افزایش دهیم. ملاک تعیین دستمزدها و مستمری‌ها حتما خط فقر است. امیدواریم خط فقر به صورت شفاف تعریف شود تا بتواند در این تصمیمات اثر جدی و مستقیمی داشته باشد.

این کارشناس بازار کار عنوان می‌کند: واقعا تعیین دستمزد در کشور چه برای کارگران و چه برای کارمندان و مستمری‌بگیران، از یک روند منطقی و فرآیند قانونی تبعیت نمی‌کند.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1596194

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    21 38
    حالا اگر یک از کار افتاده ای اجاره ملکشو بخواد 30 درصد اضافه کنه برای مخارجش دولت واکنش نشون میده انگار فقط کارمندان دولت هزینه دارن
    • IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      26 3
      والا انصاف هم نیست در وزارت علوم به یک هیات علمی با مدرک معادل فوق تخصص ماهی 20 میلیون بدهند و یک پزشک فوق تخصص روزی حداقل 20 میلیون درامد داشته باشد یا فقط کارانه ای که از بیمارستان می گیرد چندین برابر حقوق یک استاد دانشگاه وزارت علوم باشد.
    • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      20 2
      حالا بگذریم از درامدهای جانبی مدیران که چندین برابر حقوق رسمی آنهاست. مدیرانی که اکثرا مدرک لیسانس دارند.
  • شیرعلی IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    102 5
    باسلام حقوق بگیران نجومی فقط حقوق نجومی ندارن . ناهار ویژه در دفتر کار . ماشین و راننده در اختیار و فرزندانشون . وامهای کلان . پلاژ های تفریحی از امکانات اداره . حق جلسه . ماموریت خارج از فیش حقوقی اما کارکنان حقوق کم . رفت و آمد با پول تو جیب خودشون . پرداخت هزینه بنزین ماشین خودشون . دریافت کمترین وام . نهایت اسفاده از امکانات رفاهی سازمانشون همون درمانگاه هست . بچه هاشون رو خودشون میبرن مدرسه کاش مشکل فقط حقوق بود
    • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
      32 2
      دقیقا!
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    46 0
    وضعیت اقتصادی و بدبختی مردم نتیجه تصمیمات همین مدیران و مسئولانی هستند که حقوق های ...........
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    58 1
    کشور ما رسما نظام سرمایه داری رو هم جلو زده و یک نظام سرمایه داری رانتی و ....اصلا سرمایه داری چیه علنا مافیاست
  • ناشناس IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    25 2
    الان که صاحبخونه ها پوست مستأجرین رو کندند
  • حسین IQ ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    19 1
    کی ۳۰۰ میلیون حقوق می گیره
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    18 5
    هرکه به اندازه پرداخت حق بیمه باید حقوق بگیره کسی که ۱۰ سالحق بیمه داده باید به اندازه حقوق بگیره ولی حق وباطل مخلوط شدن ۳۰ سال با ۱۰ ساله تقریبا یک اندازه حقوق میگیرن با کمی تفاوت این بدبخت ۳۰ سال کار باید توان نفهمی قانون نویسان را بدن ونزدیک ۵۰ در صد حقوق بگیران اصلا پولی ندادن با پارتی بازی حقوق براشون درامده
  • IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    16 2
    ای بابا ، این کشور من‌درآوردی باید از اروپا یاد بگیرند
  • علیرضا IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    17 4
    آقایی که حقوق تعیین میکنید . در تمام دنیا حداکثر حقوق بگیران باید ۵ برابر حداقل حقوق بگیران حقوق بگیرن . این نظام حقوق بگیر ها در کشور ما دل بخواهی تصویب کننده ها هست . مثل تعیین نرخ دلار در دولت روحانی .
  • حسین IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    13 4
    مدیران نه اینکه کل ملت را در رفاه نگهداشته اند و مملکت در آسایش و رفاه غرق شده باید حقوقهای نجومی بگیرند کارمندان و بازنشستگان چکار کردند برای مملکت
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    5 6
    بی خیال
  • محمد IR ۰۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    14 3
    لطفا به فکرازکارافتادهای جزیی هم باشیدماهم انسانیم
  • IR ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    19 2
    واقعا تعجب میکنم 300 میلیون بابت چی کاری که انجام میدن خرابکاری اقتصاد وبدختی مردم. شادی وخوشبختی توی چشم های مردم برق میزدم الان که خوب دقت میکنم اون برق مال مردم نبود مال کسانی که از اون موقع طمع صندلی مقام رو داشتن بود این حقوق اگر حتی با تمام ولخرجی 200 میلیون هم بخورند 100 میلیون ماهی پس اندازه بعدش برای کمک میرید دنبال خیرین طرف صحبت من با خیرن هست بجای کمک به دولت که وظیفه خودشه مدرسه وکتابخانه وبهداری بسازند شما 0 خانواده رو پوشش میدادید یا 100 جوان رو تا مرحله دانشگاه وازدواج کمک میکردید میدونم اینا حرف وها ودرد دل ها راهی به جای ندارد
  • امیر IR ۰۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    15 7
    البته اداراتی هم هستن که زیادمیگیرندوادارات بدبخت با مدیران بی عرضه وبی غیرت زیادن که به فکرکارمندش نیستن ونه خدامی شناسندونه دین فقط چسپیدن به صندلی
  • IR ۰۵:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    6 1
    عجب
  • بینام IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    15 0
    شما خبرنگاران با ۵/۶ میلیون تومان میتوانید زندگی کنید ؟؟؟چرا همه اش لی لی به لالایی دولت میزنید و دم از کسری بودجه میزنید؟؟؟ مگر معاون اقتصادی رئیس جمهور نگفت ؟ مشکل کسری بودجه را از محل های دیگر که( بودجه را قورت میدهند) تامین می کند؟؟؟ چی شد؟؟؟
  • فریبا احمدپور سامانی IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    4 4
    سلام ببخشید شما با افزایش حقوق کارمندان آنها را در برج هایشان عادت های نامناسب را تشویق و ترغیب می کنید در حالی که قشر کم درآمد زیر 10 میلیون تومان هنوز در خرج های روز مره دست و پنجه می زنند لطفاً تو رو خدا دقت کنید و آخرت خود را با عدالت تضمین کنید
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
      8 1
      خودت هم نفهمیدی چی نوشتی ؟و چی میخوای بزرگوار؟!1
  • بهنام IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    7 2
    چرا از اول انقلاب تا حال افزایش حقوق منجر به افزایش تورم نشده است؟!
  • بهنام IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    21 0
    حقوق سالی یک بار افزایش می یابد، ولی تورم متاسفانه هر ماه و یا هر روز افزایش می یابد!!!
  • علی IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    17 1
    قیمت پراید. را ملاک. افزایش حقوق ها کنید
  • IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    14 1
    یعنی کشاورزان و دامداران زحمت کش که همیشه ازشون به عنوان اقشار محروم یاد میشد به دلیل رشد قیمت های زمین و دام و طیور ... وضعشون به شدت از حقوق بگیران بهتر شده که این اتفاق آسیب های جدی برای آینده این کشور به همراه داره... نتیجه این میشه که نیروهای بدردبخور و متخصص یا مهاجرت میکنن یا اونا هم میزنن تو کار دلالی و در صندلی های تصمیم گیری و تصمیم یاری(کارشناسان) یک مشت ادم بی سواد اویزووون خواهند نشست
  • سعید رشیدی . IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    11 1
    اگر حقوقهای پایین با افزایش تورم ایجاد می کند سعی کنید آنهای که خیلی بالا هستند پایین بکشید چرا همیشه از پایین شروع می کنید یک بار هم از بالا شروع کنید چون خودتون جز آن افراد بالادستی هستید مگر شما ارتباطسازمانی را نخواندید همیشه ارتباط از بالا شروع میشه یک بار هم ارتباط از پایین قبول کنید
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    11 2
    تورم و بهانه های دیگه همش فریبه، اینا حقوق خودشون و مدیران حلقه به گوششون حقوق نجومی دارن ولی وقتی به قشر کارگر و کارمند می رسن تورم پیش میاد.
  • حسن IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    19 1
    آخه یه مستمری بگیرتامین اجتماعی چجوری شکم زن وبچه شو بااین حقوق کم سیر کنه،ای کاش ای کاش...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین