بررسی خبرآنلاین از نحوه محاسبه رقم قبوض برق این دوره و کاهش یک مرتبه قیمت ها در قبوض

آذرجزایری: زیاد شنیده می شود قیمت در قبوض برق این دوره بسیار کاهش یافته و مشترکین نیز ازاین مساله ابراز رضایت می کنند در حالیکه بی خبرند که علت اصلی این کاهش قیمت را باید در دلیلی دیگر جستجو کنند.نه این کاهش قیمت در راستای کاهش مصرف است و نه در راستای تغییر در نحوه محاسبه درجهت تامین رضایت بیشتر مشترکین.این کاهش قیمت در دورجدید توزیع قبوض برق تنها یک جواب دارد:کاهش روزهای محاسبه شده!

اما مشکل همچنان پابرجاست.نحوه محاسبه قیمت برق همچنان منصفانه نیست و در صورت اعمال روشی مناسب قطعا نرخ درج شده در قبوض برق مشترکین کمتراز رقم موجود خواهدبود.

این ادعا در این گزارش کاملا به اثبات خواهد رسید که وزارت نیرو در محاسبه قیمت برق  روش درستی را در پیش نگرفته است.

شاید لازم باشد گزارش را از اینجا آغاز کنیم که تا پیش از این دوره، قبوض برق برای بیش از 70 روز مصرف مشترک صادر می شد در حالیکه در دور جدید این مدت زمان به 47 تا 48 روز کاهش یافته است.

این اولین دلیلی است که می توان برای ادعای مشترکین در جهت کاهش قیمت در قبوض برق آورد.چراکه قبوض برق مشترکین برای اساس یکماه و نیم مصرف صادر می شود در حالیکه در قبوض پیشین این مدت زمان حدود دو ماه و نیم بوده است که این خود نشان از کاهش یکماه محاسبه مصرف در قبوض جدید دارد.بنابراین از این پس مشترکین هر یکماه و نیم به یکماه نیم باید منتظر قبوض برق خود باشند و هزینه ای را در سبد خانوار خود برای این امر بگنجانند.در حالیکه در گذشته مشترکین هر دو ماه و نیم یکبار در انتظار قبوض برق بوده اند.بررسی قبض برق یکی از مشترکین برق که تحت الگو مصرف می کند نشان می دهد در فروردین امسال برای 72 روز با مصرف 481 کیلووات،14 هزار و 700 تومان پرداخت کرده است.در حالیکه در دور دوم توزیع قبوض برای 47 روز با مصرف 337 کیلووات،12 هزار و 800 تومان پرداخت کرده است.

با این حال دلیل اصلی ما برای عدم انتخاب روش درست محاسبه از سوی وزارت نیرو در کاهش مدت زمان قبوض برق جستجو نمی شود.

براساس نمونه جدول محاسبات پلکانی برق که در انتهای این گزارش خواهید دید مصرف یک مشترک در 47 روز 337 کیلووات بوده که در قبض تاکید شده حدود 215 کیلووات آن در 30 روز مصرف شده است.براین اساس در جدول پلکانی 100 کیلووات آن برمبنای نرخ 30 تومان برای هر کیلووات محاسبه شده که البته در دور قبل این رقم 27تومان محاسبه می شد.با این حال 100 کیلووات دیگر این میزان مصرف با نرخ 35 تومان محاسبه شده است.و 15کیلووات دیگر در بخش 75 تومان و در ردیف مصرف 200 تا300 کیلووات محاسبه شده است.تا اینجا مشکلی در مجاسبه قیمت نیست و وزارت نیرو طبق وعده های پیشین عمل کرده اما از اینجا به بعد برای محاسبه مابقی مصرف یعنی حدود 122 کیلووات دیگر که در 17 روز دیگر مصرف شده، نحوه محاسبه غلط است.

وزارت نیرو با جمع کردن میزان مصرف 30 روز مشترک مذکور( که البته در دیگر قبوض هم همین روش مورد استفاده قرار گرفته است) رقم به دست آمده را در 30 روز تقسیم کرده و رقم به دست آمده را ضرب در 17روز مابقی کرده و اینگونه قیمت مصرف مشترک به دست آمده است.

برق

به زبانی ساده تر 100 کیلووات مصرف این مشترک در ردیف مصرف صفر تا 100 محاسبه و 3 هزار تومان بابت این مصرف مشترک بدهکار شده است.در عین حال 100 کیلووات بعدی در ردیف مازاد بر 100 تا 200 کیلووات محاسبه شده و رقم 3هزار و 500 تومان به دست آمده و 15 کیلووات مابقی نیز در مازاد 200 تا 300 کیلووات محاسبه شده است بنابراین روی هم رفته این مشترک برای مصرف 215 کیلووات خود در یکماه باید حدود 7هزار و 600 تومان بپردازد.اما در شرایطی که وزارت نیرو باید مصرف ماه دیگر را باز هم در این جدول قراردهد که در اینصورت مصرف 122 کیلووات 100 کیلووات آن در ردیف اول و با نرخ 30 تومان و 22 کیلووات آن در جدول 35 تومان قرار می گیرد اما رقم حدود 7هزار و 600 تومان در 30 روز تقسیم و رقم به دست آمده در 17 روز ضرب شده است و اینگونه رقم مذکور به دست آمده است.البته شاید این اتهام به ما برگردد که رقم مذکور با محاسبه رقم در جدول چندان تفاوتی ندارد.چرا که اگر همین میزان مصرف را با روش وزارت نیرو محاسبه کنیم و در جدول قرارندهیم این مشترک باید 11 هزار و 955 تومان پرداخت کند در حالیکه اگر این رقم در جدول قراربگیرد و از روش درست و قانونی استفاده شود مشترک باید 11 هزار و 399 تومان پرداخت کند. تفاوت این نوع محاسبه با روش صحیح 559 تومان است.اما اگر این رقم را در 29 میلیون مشترک سراسر کشور ضرب کنیم رقمی بزرگ به دست می آید که فواید آن نصیب شرکت های توزیع می شود.

نمونه دیگر از قبوض برق شاید این ادعا را تکمیل کند.مشترک دیگر ما مصرف کل دوره 48روزه اش 204 کیلووات بوده که حدود 127 کیلووات آن برای مصرف 30 روزه مورد تاکید قرارگرفته است.مابقی این میزان مصرف این مشترک در 18روز مابقی است.مصرف 30 روزه نشان می دهد این مشترک باید 3 هزار و 960 تومان به وزارت نیرو پرداخت کند.اما محاسبه 18روز باز همان محاسبه ای است که دارای ایراد است.77 کیلووات مصرف در 18روز جمع آن اگر در جدول قرار بگیرد حدود 2 هزار و 295 تومان خواهد بود.اما با این نوع محاسبه دو هزار و 380 تومان از مشترک دریافت خواهد شد.اختلاف رقم حدود 85 تومان است اما این رقم نیز اگر در 29 مشترک و حتی تنها در مشترکین شرکت توزیع برق این مشترک محاسبه شود رقمی درشت خواهد بود.

برق

بنابراین آنچه در این گزارش به آن تاکید می شود تغییر روش محاسبه و یا کاهش زمان قبوض برق به یکماه است.چرا که در اینصورت اگر قیمت برق در یکماه محاسبه شود این مشکل برطرف خواهد شد و البته روشی ساده تر هم وجود دارد که وزارت نیرو روش محاسبه را همانند وعده های خود در پیش بگیرد و از این گونه موارد جلوگیری کند.

برق

برق

/22131

کد خبر 159825

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام CH ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۶
    0 1
    جای تاسف است چرا همه فکرو ذکر ماشده مسائل اقتصادی
  • amir IR ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۶
    1 0
    این مورد یک نمونه از صدها موارد تخلف شرکتهای دولتی و خصوصی است جالب اینجاست مخابرات دیگر قبض کاغذی هم صادر نمیکند و شهروندان کم اطلاع و بی اطلاع از سیستم های کامپیوتری و دیجیتالی قادر به دریافت ریز صورتحساب خویش نیستند و تنها مبالغ کلی را از طریق سامانه تلفنی دریافت میکنند که اکثرا بصورت سریع و نامفهوم بیان میشود و بقول شما ضربدر 29 میلیون مشترک مساویست با میلیاردها تومان درآمد .
  • azar A1 ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    3 1
    مردم بدبخت بايد با بدختي زياد پول برق گاز تلفن اب و... را كه زيادي زيادي ميگيرن قرض كنه بده . بعد هم بگن بيارين بذاريم تو قسط يعني چي. مگه سالي يباره.....
  • بدون نام IR ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    مبنای افزایش قیمت در هر پله تا پله بعدی جیست
  • بدون نام IR ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    1 0
    این رو میگن خدمات رسانی دولت به مردم!
  • ح ت ي IR ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    1 0
    برخيز و نگه نما چه سان برگ قبوض -- بردست فلك فشار خون، ضرب نبوض -- رو از پي آب و برق و گازت شاعر-- بگذار هجا و قافيه، وزن و عروض
  • بدون نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    2 0
    نمايندگان محترم مجلس و بازرسان محترم قوه قضاييه و مردم شريف تو رو به خدا به دولت بگوئيد كه هزينه هاي ناشي از فساد اداري و سو مديريتها را بر روي هزينه واقعي تمام شده نبرند ما ديگر توان پرداخت اين هزينه هاي اضافي را نداريم
  • بدون نام IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    1 0
    ممنون عزیز
  • مهتا مومنی IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    سرکار خانم نویسنده مقاله، شما در محاسباتتان اشتباه کرده اید. چون به عنوان مثال همان نمونه 1 که در بالا آورده ایدف آن 122 کیلووات باقیمانده در مدت 17 روز مصرف شده است و محاسبه شما در صورتی صحیح است که در 13 روز باقیمانده از ماه این مشترک اصلا برق مصرف نکند. قاعدتا همان روش میانگین گیری که در قبض ها به کار رفته درست است.
  • بهرام IR ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    یکی دیگر از راه های محاسبه اینه که همون محاسبات رو بر اساس جدول روزانه در یک دوره زمانی که می تونه کاملا متغیر باشه حساب کنن به این شکل که میزان مصرف یک دوره مثلا 42 روزه می شه 179 کیلو وات که با تقسیم کردن می شه روزانه 4.26 کیلو وات وجدول تعرفه رو بر اساس این نوع حساب کنن که از صفر تا 3.33 کیلو وات هر کیلو وات 30 تومان و از 3.33 کیلو وات در روز تا 6.66 هر کیلو وات 35 تومان و الی آخر با جمع کردن حق مصرف یک روز وضرب در کل تعداد روزهای دوره که 42 بود هزینه این دوره محاسبه می شه
  • بدون نام US ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    1 0
    آقایون قیمت تمام شده برق را با سودش میگیرند در تعرفه پله اول ، باز برای مصرف بیشتر تصاعدی هم محاسبه میشه اصولا مصرف بیشتر رمز بقای شماست نه مصرف کمتر و صد البته تمام شرکت های دولتی دزدند
  • پای ثابت IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 2
    نتیجه:خدا لعنتت کنه ادیسون که باعث شدی 1 عده ای از مردم ناخواسته به گناه بیفتن پولشون رو اشتباهی بریزن به حساب دولت..بعد 1 عده دیگه بشینن به دولت انگ بزنن.تقصیر ادیسونه.چون این پوله که دیگه به مردم بر نمیگرده مردم هم بعد 1مدت یادشون میره یا اصلا متوجه نمیشن بعد گناهش میافته گردن دولت بیچاره که چرا حق الناس شده.
  • بدون نام IR ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۸
    1 0
    اداره برق بایستی کل مصرف را محاسبه قیمت کند نه اینکه 30 روز را حساب کند و در روزهای باقیمانده ضرب کند اینجوری مشخص هست مبلغ قابل پرداخت دو برابر می شود و دلیل اش هم واضح هست براینکه اگه تعداد روزها 60 روز باشد - شاید یک مشترک در 30 روز اول کاملا برق مصرف کرده باشد و در 30 روز دوم اصلا از برق استفاده نکرده باشد با محاسبه اشتباه اداره برق که مبلغ 30 روز اول را در کل روزها ضرب می کند اینجوری مصرف 30 روز اول برای 30 روز دوم هم محاسبه می شود در صورتیکه مشترک در 30 روز دوم اصلا برق مصرف نکرده است.
  • لاجوردي IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    1 1
    من نمي دانم چرا وقتي اطلاعي نداريد بلوا به پا مي كنيد. الگوريتم محاسبه قيمت برق خيلي ساده است. كل مصرف دوره را تقسيم بر طول دوره به روز مي كنند و سپس ضرب در 30. آنچه به دست مي آيد را در جدول پلكاني قرار مي دهند و مبلغ حاصله از جمع را تقسيم بر 30 و ضربدر كل طول دوره. به همين سادگي. لطفا اگر اطلاعي نداريد به جاي تشويش اذهان عمومي سوال كنيد.
  • بدون نام IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    2 0
    با سلام متاسفانه دولت ما منصف نيست براي مثال خمين اداره برق كنتور را ميخرد سي و هشت هزار تومان پولش را هم چند ماهه ميدهد از مصرف كننده دويست و هشتاد هزار تومان مي گيرد انهم نقدي
  • بی نام IR ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۵
    1 0
    سلام من در بین همسایه ها واقوام به الگوی مصرف معروف هستم همه لامپ هاراکم مصرف کردم ملشین لباسشویی را نیمه شب استفاده میکنم اما برای من برق ۲۳۵۰۰۰تومن امد که با پول تست برق وبرقکار ش د ۲۶۵۰۰۰تومن همسر من بازنشسته است وبا قرض این مبلغ رو دادم امیدوارم مسعولین رسیدگی کنند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین