جزئیات طرح«معافیت مشمولان متأهل» از خدمت سربازی

فارس نوشت: طرح معافیت مشمولان متاهل دارای دو فرزند، دیروز در کمیسیون تلفیق بودجه تصویب شد اما این طرح در صورت تصویب در صحن علنی شامل چه افرادی خواهد شد؟

بحث سربازی این روزها بیش از گذشته مطرح شده؛ چراکه کمیسیون تلفیق بودجه در چند روز اخیر ابتدا با موضوع خرید سربازی مشمولان مقیم خارج و سپس خرید چند صد میلیون تومانی مشمولان غایب ، موضوع سربازی را بیش از پیش داغ کرده و به پر بازدیدترین اخبار رسانه و فضای مجازی تبدیل کرده است.

اما بعد از گذشت دو روز از اعلام خبر تبعیض‌آمیز و جنجالی فروش ۲۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومانی سربازی _که فضای جامعه را پر از حرف و حدیث و انتقاد و پیشنهاد کرده بود _ طرح «معافیت مشمولان متاهل ۳۰ سال دارای دو فرزند و بیشتر» در کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شد و رأی آورد.

و اما سوال این است که این طرح چه جزییاتی داشته و شامل کدام دسته از مشمولان می شود؛ آیا این طرح شامل مشمولان غایب نیز می‌شود؟
افراد با چه سطح از تحصیلات در شمول این طرح جای می‌گیرند؟ و ...

 پیگیری‌ها از مسئولان ذیربط و آگاه به حوزه سربازی حاکی از آن است که در این طرح فقط «سن و تعداد فرزند» مهم است؛ یعنی اگر فرد مشمول، تحصیلات زیر دیپلم و یا حتی تحصیلات بالا چون دکترا داشته باشد این طرح شاملش می شود؛ فقط باید سن فرد بالای ۳۰ سال بوده و دو فرزند هم داشته باشد.

از سوی دیگر مدت غیبت سربازی نیز مهم نیست؛ ممکن است کسی از همان سن مشمولیت یعنی ۱۸ سالگی تمام وارد غیبت شده باشد و یا کسانی مثل طلاب و دانشجویان پزشکی که به صورت پیوسته تحصیل می‌کنند حتی یک روز هم غیبت نداشته باشند اما هر دو دسته با اجرای این طرح معاف خواهند شد.

 گفتنی است اگر این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تایید شود و با اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز تطبیق داشته باشد تعداد زیادی از مشمولان غایب و غیر غایب ۳۰ ساله به بالا که پدر دو فرزند و بیشتر هستند تعیین تکلیف شده و از جنبه سربازی دیگر هیچ نگرانی نداشته و کارت معافیت دریافت خواهند کرد؛ چه افرادی که مشکل داشته و به سربازی نرفته و چه افرادی که از معافیت تحصیلی استفاده کرده و تا این سن خدمت سربازی خود را انجام نداده اند.

بنابراین شرط شمول بودن در طرح معافیت مشمولان متاهل دارای دو فرزند به بالا، فقط سن و تعداد فرزند است.

باید گفت پدران دارای دو فرزند به بالا که کمتر از ۳۰ سال سن داشته و یا افراد ۳۰ ساله دارای تک فرزند و یا فاقد فرزند در این طرح قرار نمی گیرند.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1598460

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    61 50
    یعنی جوانی که متاهل نیست یا دو فرزند نداره مشکلات نداره مگر زندگی نداره و باید حتما سربازی بره چرا تبعیض قایل میشد
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    36 26
    اصلا هدفتان تصویب این طرح بود اون طرح خرید سربازی را تصویب کردید که مردم به آن طح اعتراض کنند و کاری به این طرح نداشته باشند
  • آرش US ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    83 11
    انصافا یک عاقل تو این سیستم نظام وظیفه هست؟؟
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    36 21
    یه طرحم بزارید برای افراد بالای چهل سال که یک فرزند دارند.
  • آرش IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    45 61
    این طرح خوبی هستش اگه تصویب قطعی بشه، در راستای فرمایش مقام معظم رهبری برای ازدیاد جمعیت بنظرم خیلی کارایی داره، اگه ستاد کل نیروهای مسلح مانع نشه.
  • اسد۱۰ IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    58 6
    اصلا اون فردی که ازدواج کرده با این خرج مخارج گرون خوراک کرایه خونه هانمیتونه بره خدمت چه با فرزند چه بی فرزند
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    16 49
    اینم طرح بی خود و یه هوویه. چون همه جوونا از 25 سالگی ازدواج وتا 30 سالگی حتما صاحب دو بچه خواهند شد. معلومه این نمایندگان به فکر مملکت نیستند با این طرح در سال‌های آینده هیچ سربازی دیگه نیست همه ازدواج می کنند و غیبت و با این حساب همه طلاب معاف می شوند چون اونا تا 30 سالگی حداقل سه فرزند دارند. طرح های مجلس همه بفکی می باشد. و لحظه ای فکر می کنند.
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    38 16
    ببخشید این طرح شامل فراری ها هم میشه؟؟
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    24 20
    این دیگه چه طرحیه! یعنی طرف نره سربازی تا برسه به 30 سالگی و دو تا بچه بیاره که معاف شه؟!خب خدمات اجتماعی که با کارت معافیت ارائه میدن تو این مدت چیکار کنه؟! آقا مثلا طرحی بزارید که کسایی که دکتری میخونن و متاهل هستن معاف شن یا افراد مشمولی که بیش از دو فرزند دارن معاف شن.
  • جمال IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    11 6
    سلام من یک سال خدمت کردم و39سالمه ویه بچه دارم ما چکار کنیم
  • فری IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    30 13
    عالیه از کی اجرای میشه دستشون درد نکنه
  • ایرانی IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    45 1
    حالا با یه فرزند نمیشه .حتما باید یکی دیگه بیاریمو بدبختش کنیم برای یه معافی . واقعاً چرا
  • رسول IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    19 2
    من که 45 سالمه یک فرزند دارم و متارکه کردم چی. کسیو هم نداریم بچه رو پیشش بزاریم
  • ایرانی IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    23 3
    سلام .بنده ۳۴سال سن دارم دارای یه فرزند.کارگری میکنم الآنم به خاطر دیسک کمر ۸ماهه نتونستم برم سر کار ،حالا با این وضعیتم باید یه بچه دیگه بیارم بدبختش کنم برای یه معافی .یه ذره خداشناس باشید .اگه هم قرار به فروش دارید با قیمت و شرایط سال ۹۸ بفروشید .
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    22 25
    درود بر شما واقعاً طرح خوبی بود هم مصلحت نظام در نظر گرفته شده وهم خیلی‌ها تعیین تکلیف شدن واقعیت هم همینه کسی که 40سالشه و وارد زندگی وتاهل وفرزند میشه دیگه فکر سربازی نیست تو بگو مجانی باشه ولی واقعا بعضی از مشکلاتش مرتفع میشه باز هم آفرین به این طرح
  • ناشناس IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    28 10
    خداروشکر یه فکری به حال امثال ما کردید از کی شروع میشه اقدام کنیم
  • ف IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    32 14
    حسودی نکنیدطرح خوبیه خداکنه اجرابشه
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    26 11
    این طرح خوبیه .ولی برای 45 ساله ها با یک فرزند هم معافیت در نظر بگیرید . اگه از نظر مالی مشکل نداشتیم بیشتر از یک فرزند داشتیم .
  • ایمی IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    16 17
    خدا کنه تصویب بشه
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    25 14
    واقعا طرح خوبیه و از فروش سربازی بهتره
  • سهراب کلهر US ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    26 9
    طرح خوبیه اگه تایید بشه برای کسانی دو فرزند دارن و بالای ۳۰ سال سن دارن اینجوری میتونن لاقل شامل حال بیمه تامین اجتماعی بشن دقدقه ای ک خیلی ها باهاش درگیرن
  • ناشناس IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    19 4
    مجلس محترم آقای مخترم خانمم که یک بچه اورده دیگه به هردلیلی بچه دار نمیشه من سی ۳۰ ساله چه کنم ترا خدا این قانون دست و پا گیر را بردارید یا بچه دزدی کنیم یا بک‌نفر اجاره ای بیاریم بیایید با یک بچه تو این دوره زمونه همان شکم یکی رو هم باکرایه خونه با این گرونی نمیتونیم سیر کنیم اجازه یک فرزند را هم بدهید بگذاراین بدبخت بیچاره ها ندارند شکم بچه روشیر کننند نجات پیداکنند به همان یک بچه برسند یاعلی 6
  • ضامن اهو IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    35 17
    دمشون گرم مشکله خیلیا که زن وبچه دارن حل میشه خدا خیرتون بده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین