واشنگتن با نزدیک شدن به زمان توافق شده برای خروج نظامیان آمریکا از عراق تلاشهای خود را برای متقاعد کردن بغداد به منظور ادامه حضور نظامی در این کشور عربی افزایش داده است.
به گزارش رویترز، در همین رابطه روز گذشته کاخ سفید اعلام کرد که زمان کوتاهی برای عراق باقی مانده تا از آمریکا بخواهد همچنان نیروهای خود را در این کشور نگه دارد.
"جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید در این رابطه گفت : ما منتظریم ببینیم که آیا حکومت عراق از ما خواهد خواست در این کشور بمانیم یا نه. این موضوع وی در ادامه افزود : بر اساس توافقنامه امیتی بغداد-واشنگتن نظامیان آمریکایی در حال آماده سازی خود برای خروج از عراق در تاریخ 31 دسامبر هستند مگر اینکه عراق به سرعت از ما بخواهد در این کشور بمانیم.
در همین رابطه دریادار "مایکل مولن" رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا چندی قبل گفته بود که عراق تنها چند هفته فرصت دارد تا از آمریکا بخواهد همچنان در این کشور باقی بماند.
از سوی دیگر آسوشیتدپرس به نقل از مقامات رسمی آمریکا گزارش می دهد که آمریکا به رغم نزدیک شدن به زمان خروج نظامیان آمریکایی از عراق، در نظر دارد همچنان 10 هزار نفر از نظامیان خود را در این کشور نگه دارد و این در حالی است که حتی دموکرات های آمریکا نیز از اوباما خواسته اند تا تمامی نظامیان ایالات متحده را از عراق خارج کند.
هر چند آمریکا در نظر دارد این 10 هزار نظامی را در عراق حفظ کند اما باقی ماندن در عراق منوط به درخواست رسمی بغداد است.
نظامیان آمریکایی حاضر در عراق که بالغ بر 46 هزار نفر هستند باید طبق جدول زمانی مندرج در توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن تا 31 دسامبر سال جاری میلادی خاک عراق را ترک کنند.
مقامات آمریکایی تلاش می کنند به بهانه های مختلف همچون ناامنی در عراق و قیام های عربی منطقه مدت بیشتری را در این کشور باقی بمانند اما تمدید این توافقنامه نیازمند تایید از سوی پارلمان و نمایندگان مردم عراق است و دولت به تنهایی نمی تواند خارج از این روند اقدامی انجام دهد.
جیمز جفری سفیر آمریکا در بغداد اعلام کرده که دولت باراک اوباما تمایل دارد چند هزار نفر از نیروهای آمریکایی پس از پایان سال 2011 در عراق باقی بمانند. شواهد و گزارش های موجود نشان می دهد تعداد مورد نظر آمریکا برای حضور در عراق بالغ بر 10 هزار نفر است.26151






نظر شما