هشتمین جشنواره قلم زرین در ساعات عصرگاهی سهشنبه 14 تیرماه در حالی برگزار شده که محسن پرویز به عنوان عضو هیأت مدیره انجمن قلم ایران و بهمن دری به عنوان معاون فرهنگی وزیر ارشاد در برنامه حضور داشتند و واکنشهای هر یک نسبت به سخنان دیگری، مورد توجه حاضران قرار میگرفت. این دو که طی یک سال گذشته در بگومگوهای رسانهای بارها یکدیگر را مورد نوازش (!) خود قرار دادهاند، دیروز در یک ردیف نشستند و مجبور به گوش سپردن به سخنرانی یکدیگر شدند.
حاشیههای این مراسم به این شکل فهرست شده است:
* مراسم هشتمین جشنواره قلم زرین که قرار بود از ساعت 18 تا 20 در محل انجمن قلم ایران برگزار شود، بدون هیچ تأخیری رأس ساعت و بدون ملاحظه حضور نیافتن معاون وزیر آغاز شد. این در حالی است که برگزارکنندگان برنامههای مشابه، حاضران را به دلیل نیامدن یک یا چند مسئول، عملاً معطل میکنند.
* این برنامه در سالن نسبتاً کوچک اجتماعات انجمن برگزار شد که حدود 60 نفر گنجایش داشت. با این حال، یک سوم صندلیهای موجود در سالن تا اواسط برنامه خالی بود. همچنین غیبت برخی از اعضای هیأت مدیره و بیشتر اعضای هیأت مؤسس در این برنامه، شایسته جشنوارهای با این وسعت و اهمیت نبود. حمید سبزواری، عبدالکریم بیآزار شیرازی، علیاکبر ولایتی، علی لاریجانی، راضیه تجار، شمسالدین رحمانی، علی معلم، حمید گروگان، محسن چینیفروشان، محمدرضا سرشار، ابراهیم حسن بیگی، محمد میرکیانی، محسن پرویز، سمیرا اصلانپور، سیدمهدی شجاعی، مریم جمشیدی، مریم صباغزاده ایرانی و محمدرضا جوادی، اعضای هیأت مؤسس انجمن هستند که تجار، سرشار، میرکیانی و پرویز از این جمع حاضر بودند. جای افرادی چون فیروز زنوزیجلالی، سمیرا اصلانپور و رضا رسولی نیز به عنوان اعضای هیأت مدیره خالی بود.
* رضا اسماعیلی شاعر، مجریگری مراسم را بر عهده داشت. او همچنین به نمایندگی از داوران بخش شعر، بیانیه این جمع 3 نفره را قرائت کرد.
* پس از آنکه احمد شاکری، دبیر هشتمین جشنواره قلم زرین، گزارش خود را از این جشنواره ارائه کرد و پیشنهاداتی از سوی وی برای اختصاص جشنوارهای به منظور انتخاب بهترین داستانهای کوتاه ارائه شد، بهمن دری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد از سوی مجری برنامه به جایگاه دعوت شد.
* دری تقارن میلاد امام حسین (ع) با برگزاری جشنواره را تقارنی خجسته خواند و در ادامه با بیان اینکه میخواهد پیشنهادهای عملی بدهد که ممکن است این پیشنهادها شعاری باشد، از گفتن 10 پیشنهاد خود صرفنظر کرد! او گفت که چون هنوز این پیشنهادها عملیاتی و نهایی نشده، نمیگوید. معاون وزیر همچنین از پیشنهادهایی برای افزایش تیراژ کتابهاو ارتقای جایگاه معنوی نویسندگان و اهالی قلم ـ که از سوی شاکری و اسماعیلی (شاعر و مجری مراسم) مطرح شده بود ـ حمایت کرد.
* معاون وزیر ارشاد در سخنان خود از واژه «هزینه» به جای «سود» استفاده کرد و گفت که هر قدر تیراژ کتاب بالا برود، هزینهاش مال ناشر است و ما باید کاری کنیم که هزینه این کار در جیب نویسنده برود. دری موضوع بیمه نویسندگان و پدیدآورندگان را یک بار دیگر به عنوان «نوید» مطرح کرد!
* وقتی بهمن دری میخواست جایگاه را ترک کند، به دلیل محدودیت فضا و کوچکی جایگاه، پایش به سیم میکروفون گرفت و آن را همراه با پایهاش واژگون کرد. طوری که دستاندرکاران مراسم مجبور شدند تا پایان برنامه از میکروفون بیسیم استفاده کنند.
* محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، مسئول دیگری بود که از سوی اسماعیلی به جایگاه فراخوانده شد. مؤمنی با یک پوشه قرمز در دست راهی جایگاه شد. خبرنگاران حاضر میگفتند این همان پوشهای است که سال گذشته متن از پیش نوشته شده مؤمنی در آن قرار داشت و به علت قطع برق امکان قرائت آن فراهم نشد. جالب اینکه وقتی به دلیل طولانی شدن سخنان مؤمنی، خودش از خواندن ادامه متن و سخنرانی منصرف شد، خبرنگاران پیشبینی کردند که بقیه سخنرانی مومنی در سال آینده ایراد خواهد شد!
* وقتی دکتر محسن پرویز به دعوت مجری پشت تریبون رفت، بلافاصله به اشتباهات او اشاره کرد و گفت: آقای اسماعیلی مرا به عنوان معاون اسبق وزیر ارشاد معرفی کردند که درست نیست. من معاون اسبق نیستم، بلکه معاون سابقم! که در این اثنا یک نفر گفت: شاید تا حالا آقای دری معاون سابق و شما معاون اسبق شده باشید!
پرویز همچنین از قرائت بیانیه داوران بخش پژوهش خودداری کرد و گفت که برای این کار پشت تریبون نرفته است.
* منصور انوری، نویسنده کتاب «جاده جنگ» و برگزیده بخش داستان هشتمین جشنواره قلم زرین به دلیل بیماری در این مراسم حضور نیافت و به جای او سیدجواد رفائی، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی جایزه را دریافت کرد. این مسئول، وقتی جایزه را گرفت، پشت میکروفون حاضر شد و نامه انوری را قرائت کرد. رفائی چنان در مقابل دوربینها ژست گرفته بود که گویا این جایزه متعلق به خود اوست!
6060
نظر شما