محمد ماجد نجار: در بحبوحه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بیگناه در غزه، تنها سکوت جامعه بین المللی وسازمان ملل نیست که همه را شگفت زده کرده است ، بلکه این رهبران عرب هستند که گویا نه تنها بویی از انسانیت بلکه بگفته برخی کارشناسان بین المللی گویا این رهبران بویی از عربیت هم نبرده اند.
زمانی که دبیر کل سازمان ملل متحد در واکنش دربرابر حملات صهیونیستها به غزه خواستار قطع نبرد در غزه شد ونتوانست در برابر فشارهای آمریکا واسرائیل از واقعیتها پرده بردارد ، رهبران عرب نیز طبق معمول از دبیر کل سازمان ملل پیروی کرده وخواستار توقف حملات اسرائیل شدند والبته در این زمینه بیانیه هایی نیز صادر کردند اما مانع تظاهرات مردم خود شدند تا آنجا که در بعضی کشورهای عربی پلیس به تظاهر کنندگان هوادار فلسطین حمله کرد وبعضی رژیم های عربی مانع واکنش مردمی خلق خود شدند ونیروهای پلیس را به حمایت از سفارت رژیم صهیونیستی در پایتخت خود اعزام کردند که مبادا صهیونیستها مورد خشم این مردم قرار گیرند.
رهبران عرب طبق معمول خود همچنانکه در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس در مسقط روز دوشنبه دیدیم تنها توانستند به سخنرانی بپردازند وچند عکس یادگاری با یکدیگر بگیرند که اگر می توانستند کاری برای مردم بیگناه وبی دفاع غزه انجام دهند نیازی به تشکیل این کنفرانس وکنفرانسهای دیگر نبود.
رهبران عرب فراموش کرده اند که نخستین اجلاس سران عرب در سال 1967 برای رویاروئی با تجاوز اسرائیل به کشورهای عربی برگزار شد که در آن هنگام همه این رهبران ... بهتر است بگوئیم آن رهبران عرب که هیچ ارتباطی با رهبران کنونی نداشتند بخصوص جمال عبد الناصر رهبر فقید مصر که همه اعراب در برابر مقاومت وایستادگی وی وملت مصر سر فرود آوردند ... در حالیکه مردم مصر در حال حاضر نمی توانند برای هوادری از نبرد عادلانه ملت فلسطین وبویژه مردم بیگناه وبی دفاع غزه دست به تظاهرات بزنند ..
ملل عرب هنوز خیانت بزرگ حکومتهای عربی را در جنگ سال 1948 فراموش نکرده اند، هنگامیکه حکومتهای عربی به ناچار در برابر فشارهای مردم خود ارتشهای خورا برای آزادسازی فلسطین اعزام کردند وبسیاری از این نیروها وقتی که به فلسطین رسیدند تنها اسلحه خالی داشتند وبه آنها گفتند که مهمات بعداً خواهد رسید واینچنین در برابر حملات صهیونیستها دست خالی ماندند وآن بخش از ارتشهای عربی که مهمات را به همراه داشتند اطلاع یافتند که این مهمات قدیمی وکهنه وقابل استفاده نیست واینچنین ارتشهای عربی در برابر باندهای تروریستی - صهیونیستی ناکام وناتوان ماندند وبه کشورهایشان بازگشتند که در نتیجه این ناکامی یک رشته از انقلابها وکودتاهایی بوقوع پیوست که کشورهای عربی با آن روبرو شدند که انقلاب مصر در سال 1952 وعراق در 1958 از پیامدهای آن بود.
رهبران عرب اکنون از آن بیم دارند که مبادا همان روند برای آنان تکرار شود و مردم خشمگین آنها را از تخت سلطنت و ریاست بر زمین بیاندازند.
یکی از نتایجی که می تواند روند کنونی تجاوزهای اسرائیل علیه فلسطینی ها بیانجامد موضعگیری جدی ملل عرب پیرامون فلسطین است که می تحولی را در جهان عرب بوجود آورد ورهبران مزدور وخود فروخته را از مسند قدرت برزمین بیاندازد و روند مسئله فلسطین را دگرگون کند.
نظر شما