خبرهای خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان/ دهک‌بندی جدید خانوارها به سازمان هدفمندی یارانه ارسال شد

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیانات رهبرمعظم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگران در خصوص ارتقای کار و جامعه کارگری راهبردی بود و نکات مهمی را مورد تاکید قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌اله عبدالملکی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با جامعه کارگران نکاتی در خصوص وظایف دولت در توسعه آموزش های فنی و حرفه ای، زمینه سازی فرصت شغلی، تنظیم رابطه کار وامنیت شغلی بیان کردند که راهگشار بود.

وی افزود: تعاریفی در بازار کار در خصوص گروه شاغل، جویای کار و غیر فعال مطرح است، گروه جویای کار شامل افراد بیکار و غیر فعال به افرادی گفته می شود که حاضر نیستند کار کنند که علت آن مسائل فرهنگی، ملاحظات اقتصادی و پایین بودن دستمزدهاست است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در اقتصادهایی که رو به پیشرفت هستند، آمار افرادی که توان کار و جویای کار هستند بالاست که این آمار نرخ بیکاری را بالا می برد.

وی با بیان اینکه یکی از ثمرات افزایش دستمزد، افزایش جمعیت فعال کشور است، گفت: در این شرایط، افراد جویای کار و متقاضی رشد می‌کنند.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: مساله آموزش های فنی و حرفه ای مورد تاکید معظم‌له بود که این موضوع را از روزهای آغازین فعالیت در دولت سیزدهم پیگیری کردم که در ۶ ماه نیمه دوم سال گذشته، اتفاق های بزرگی در سازمان فنی و حرفه ای افتاد و امسال نیز برنامه‌های خوبی در دست اجراست.

وی با اشاره به رشد تعداد واحدهای آموزشی جوار کارگاهی گفت: با همکاری واحدهای تولیدی، این کارگاه ها در کنار واحدها شکل می گیرد، بر این اساس در دولت سیزدهم ۶۰۰ واحد جدید جوار کارگاهی راه اندازی شد، این درحالی است که از ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ در مجموع ۶۰۰ واحد جوار کارگاهی در کشور وجود داشت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارفرماییان به شکل گیری واحدهای آموزشی جوار کارگاهی کمک کردند که این امر به افزایش بهره وری نیروی کار می انجامد، ضمن اینکه کارگران به خاطر تخصص و افزایش دستمزد، مایل به این آموزش ها هستند در همین راستا نظام ارزیابی و تشخیص صلاحیت سازمان فنی و حرفه ای ارتقای قابل ملاحظه ای پیدا کرده است، بر این اساس افرادی که گواهی مهارت دریافت می کنند ارزیابی می شوند.

تسهیل در صدور مجوزها

وی از توسعه آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم صدور مجوزها از هفت ماه به سه روز رسید که در نیمه نخست سال گذشته ۴۰ تا ۵۰ مجوز صادر شده بود این در حالیست که در نیمه دوم پارسال چهار هزار و ۵۰۰ مجوز صادر شد و یک‌هزار مجوز شروع به کار کردند.

عبدالملکی بیان داشت: آموزش ها اشتغال آفرین است و امیدواریم امسال ۳۰ درصد رشد آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی داشته باشیم تا کارگر ماهر و جویای کار به سادگی در بازار کار جذب شوند.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد بیکاری با ارائه آموزش های مهارتی حل می شود، گفت: یکی از علت های بیکاری به خاطر نداشتن آموزش است، اما در صورتی که نیروی کار یا جویای کار مهارت یاد بگیرد می تواند از فرصت های شغلی بهره ببرد، ضمن اینکه اکنون تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی داریم که به نیروی متخصص نیاز دارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین برای ارتقای فرهنگ کار، همه ارکان فرهنگی کشور از جمله ائمه جماعات، رسانه ها، دستگاه های فرهنگی و هنرمندان می‌توانند با فرهنگ‌سازی به جذب نیروی کار از نگاه اسلامی کمک کنند.

وی با اشاره به پیش بینی ایجاد یک میلیون اشتغال جدید در سال جدید، گفت: با ارائه آموزش ها، قابل توجهی از نیروی کار جذب می شوند.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: همچنین ۳۰ میلیون نفر- ساعت آموزش برای مشاغل دانش بنیان و فناور در نظر گرفته شده است تا ورود افراد به شرکت های دانش بنیان تسهیل شود، در همین زمینه ۴۰۰ شرکت اقتصادی زیر نظر صندوق های وزارت کار فعال هستند که فعالیت های جدید تولیدی را در حوزه دانش بنیان شروع کرده اند.

وی با بیان اینکه افزایش دستمزد ۵۷ درصدی مصوبه شورای عالی کار به لحاظ قانونی لازم الاجراست، گفت: حقوق کارگران سه جز دارد که یک جز ۵۷ درصد افزایش یافته است و درمجموع ۵۳ درصد افزایش دستمزد در سال جاری نسبت به سال گذشته رقم می خورد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در قانون کار شورایی به عنوان شورای عالی کار است که بر اساس اصل سه جانبه گری، ۶ نفر از نمایندگان کارگری و کارفرمایی و چهار نفر نمایندگان دولت در خصوص دستمزد کارگران تصمیم گیری می کنند سال گذشته نمایندگان دو قشر اجماع کردند و وزارت کار مهر تایید بر روی مصوبه دستمزد زد.

مصوبه افزایش دستمزد لازم الاجراست

وی تاکید کرد: از اول فرودین ماه مصوبه افزایش دستمزد لازم الاجراست و دستگاه های دولتی، بخش خصوصی و واحدهای تولیدی و صنعتی موظف به اجرای آن هستند در این خصوص کارگران نگران نباشند.

عبدالملکی با اشاره به نظریه «کارایی دستمزد» در اقتصاد کلان گفت: بر اساس این نظریه، افزایش دستمزد منجر به افزایش بهره وری و قدرت تولیدی کارگران می شود که به تبع افزایش سودآوری را برای واحدهای اقتصادی به دنبال دارد.

وی افزود: افزایش دستمزد منجر به تعدیل نیرو نمی شود بر اساس آمارها در ۶ هفته اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعدیل نیروی کار ۳۸ درصد کمتر بوده است ضمن اینکه جذب کارگر نیز خوب بوده است و ده ها هزار نفر مشغول به کار شده اند در همین راستا سازمان تامین اجتماعی آمار بیمه شدگان جدید جامعه کارگری را در آخر اردیبهشت امسال را اعلام می کند.

به گفته وی، کارفرمایان تشنه نیروی کار ماهر هستند اگر کارگری، یک سال در کارگاهی باشد، نیروی متخصص محسوب می شود، کارفرمایان مایل نیستند این نیروی کار را از دست بدهند هر چند هزینه ها بالا رفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین بسته حمایتی برای کارفرمایان خبر داد و گفت: برای حمایت از بنگاه های اقتصادی، واحدهایی که ضمن تثبیت نیروی کار اقدام به جذب نیروی جدید کنند می توانند از این بسته استفاده کنند

وی افزود: این بسته شامل مجموعه حمایت های مالی، مالیاتی، بیمه ای و آموزشی است که به نوع خود بی سابقه است و در گذشته این نوع بسته حمایتی را نداشته ایم.

دهک بندی ها به سازمان هدفمندی یارانه ها ارسال شد

عبدالملکی با اشاره به دهک بندی اقشار مختلف جامعه گفت: کار پایگاه رفاه ایرانیان از دولت قبل شروع شده که کاری ارزشمند است و اکنون ۹۵ درصد اطلاعات خانوارها در آن تکمیل شده است اما بخشی از دستگاه ها هنوز اطلاعات را نداده اند که نباید باعث نگرانی مردم باشد.

وی بیان داشت: دهک بندی های محتاطانه است در صورتی که اطلاعاتی نباشد فرض را بر این می گیریم که این فرد هیچ چیز ندارد مگر اینکه حساب بانکی و خودرو و سهام داشته باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز دشت: دهک بندی اولیه در هفدهم اردیبهشت ماه به سازمان هدفمندی ارسال کرده ایم، دائما اطلاعات جدید می رسد انتظار می رود که اعتراضاتی هم در آینده باشیم که در این زمینه سامانه هایی هم در نظر گرفته شده. دهک بندی ها در دور جدید عادلانه و کارآمد تر است.

وی از سامانه های اعتراض به دهک بندی یارانه ها خبر داد و گفت: ۲ نوع اعتراض به یارانه ها در نظر گرفته شده است که اول به خاطر اینکه چرا یارانه بگیر نیستم و دیگری به خاطر دهک بندی هاست. اعتراض به نوع یارانه بگیرها از سوی سامانه هدفمندی یارانه ها و اعتراض به دهک بندی ها در سامانه وزارت کار است که سامانه ها آماده است.

عبدالملکی تاکید کرد: دهک بندی یارانه ها به خاطر مسائل امنیتی غیربرخط است از این رو در زمانی که اعلام می شود اگر کسی معترض باشد می تواند در این سامانه ها ثبت کند که اگر نیاز به اصلاح باشد از این طریق انجام می شود، افراد هنگام دریافت یارانه متوجه دهک بندی خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: امروز جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد تا سازمان هدفمندی یارانه ها سامانه مربوطه را آماده کند.

به گفته وزیر کار، اختصاص یارانه بیشتر به دهک های پایین شاخص های فقر را بهبود و منجر به رسیدگی بیشتر به فقرا می شود.

وی با بیان اینکه بانک های اطلاعاتی مختلفی در دهک های بندی خانوارها دخیل هستند گفت: شبکه بانکی اطلاعات را ارائه کرده است اکنون اطلاعات کامل است ضمن اینکه داده های بانکی به صورت مقطعی می رسد و دهک بندی ها فرایندی دائمی و پویا دارند از این رو نیاز نیست مردم کاری انجام دهند خودکار اطلاعات به روزرسانی می شود.

عبدالملکی گفت: در باره کلیات روش پرداخت و مبلغ دهک بندی ها، در کلان دولت تصمیم گیری می شود و این وزارتخانه در ستاد مربوطه عضو است، وزارت کار مسئولیت مستقیم در دهک بندی، رصد اقتصادی و رسیدگی به اعتراض ها را دارد.

افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ماه

وی با اشاره به اینکه سالی یک بار حقوق بازنشستگی توسط هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تصویب و به هیات دولت ارسال می شود گفت: این حقوق بر اساس مصوبات شورای عالی کار بوده که هیات مدیره تامین اجتماعی تصویب کرده است و بودجه آن در سازمان تامین اجتماعی دیده شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: امسال افزایش مستمری بازنشستگان به هایت وزیران ارسال شده است که یک جلسه در کمیسیون مطرح شده است و یک جلسه دیگر نیز در کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد و بعد نتیجه بحث در کمیسیون ها به صحن هیات وزیران منتقل و تصمیم گیری می شود. ضمن اینکه دولت موضوعات فوری بسیاری خواهد داشت که تلاش می کنیم تا اردیبهشت ماه این امر محقق شود چرا که دولت نیز پیگیر است.

وی تاکید کرد: معوقات بازنشستگان از ابتدای فروردین ماه لحاظ و در حقوق خردادماه واریز می شود.

عبدالملکی با اشاره به اینکه جامعه بازنشستگی قشر مهم هستند که برای رفاه آنها تلاش می کنیم گفت: بازنشستگان کارگری چهار میلیون نفر و بازنشستگان کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هستند که اقداماتی برای رفاه بازنشستگان در نظر گرفته شده است، حق بیمه سهم بیمه پرداز برای بیمه تکمیلی که پیش از این ۳۰ درصد بود به ۵۰ درصد رسیده است که سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند.

وی، بهبود شرایط درمانی، افزایش ۴۰ درصدی وام قرض الحسنه، پرداخت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان، خرید اقساطی از فروشگاه را از مهمترین اقدامات برای بازنشستگان عنوان کرد.

ساخت سالانه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مسکن کارگران گفت: در جلسه هیات دولت بر روی حق مسکن کارگران بررسی می شود همچنین تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران امضا شد از این رو کارگرانی که در سامانه نهضت تولید ملی مسکن ثبت نام کردند، به آنها زمین ها تخصیص داده و ساخت شروع شده است.

وی گفت: سهم کارگران از سالانه یک میلیون واحد مسکونی ۴۰۰ هزار واحد است که زمان تحویل این مسکن ها بر اساس این فرایندهای خاص خود از جمله تخصیص زمین است که نظارت حاکمیتی آن برعهده وزارت راه و شهرسازی است.ضمن اینکه باید ساماندهی شود تا تحویل واحدها نیز صورت می گیرد.

عبدالملکی با تاکید بر روی امنیت شغلی کارگران گفت: یکی از مشکلات جامعه کارگران ساماندهی قراردادهاست که آیت الله رییسی نیز دستور ویژه دادند.

وی گفت: ۳۵ مدل قرارداد کار داریم که بخشی از آن سفید امضا هستند در همین راستا کمیته ای از نمایندگان کارگری و کارفرمایی در وزارت کار تشکیل شد در این کمیته ۲ ماه فرصت دادیم راهکار ارائه کنند که اگر نیاز به مصوبه هیات وزیران یا قانون لایحه یا مصوبه های شورای عالی کار باشد، اقدام کنیم.

وزیر کار بیان داشت: رهبری نیز امروز بر امنیت شغلی کارگران تاکید کردند که قراردادهای کوتاه مدت باید رسیدگی شود این در حالیست که کارفرمایان در مضیغه نباشند، از این رو بحث های قانونی وجود دارد به دنبال راهکار عملیاتی و ضمانت اجرایی هستیم تا این مساله را برطرف کنیم.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1629618

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    16 1
    بیخیال بابا
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    30 3
    این اقا به جای اینکه به کار اصلی وزارتخانه اش برسد و پی گیر مطالبات بازنشسنگان و کارگران باشد به دنبال سرک کشیدن به دارایی های مردم و قطع یارانه شا ن هست
  • علی IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    24 1
    جناب وزیر بیش از دوهفته هست که توی بوق کرنا کردید که ۵۸ درصد و۳۷ درصد و۲۵ درصد هم متتاسب سازی ودرباغ سبز وکلی امیدواری برای این قشر درمانده ایجاد کردید وپس از این همه سر صدا امید به مصوبه هیئت دولت بستید آیا میدانید دولت پیشنهاد تان را مصوب نکند چه بر سر بازنشستگان می آورید آیا وعده تان عملی نشود خواهید توانست ناراحتی این قشر ظلم شده رافرو بنشانید اگر مطمئن به تایید دولت هستید پس چرا اجرا نمی کنید مگر بار مالی آن بردوش دولت است
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    24 0
    من با زور ۵ م تومان حقوق میگیرم و مستاجرم و یه ریال توی حساب بانکی ام نیست. بعد پیامک اومده که ۸۶۵ تومان میخواهیم برای خانواده ۳ نفره واریز کنیم.
  • س-چ IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    16 1
    معوقات سال 99هنوزپرداخت نشده یارو وعده پرداخت معوقات 1401رامیدهدچرا بایداحکام هرچندناچیز صادرنشود
  • IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    22 0
    کدوم خبر خوش خبری از افزایش حقوق و متناسب سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی نیست و فیش حقوقی شان هم مثل سال قبله
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 1
    عجب
    • رضا IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      11 0
      ازهرکی میپرسم میگه نگرفتم ولی دولت میگه ده درصدنگرفته اند من که چهارمیلیونودویست وخانمم بازنشسته ۶میلیون گفته اند شما دهک دهم هستید بااین دهکبندیتان یعنی نوددرصدمردم زیر ده میلیون درامددارند !!!!!
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    10 2
    اینقدر دست دست نکنید
  • رضا IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    12 0
    آقای وزیر این افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از کیسه دولت نیست مال بازنشستگان است قانون دارد پولش چون مال بازنشستگان است تامین شده است آقای دولت خدا شاهده گناه دارند يعني پولشان می‌خواهند چشم انتظار ند
  • شاهرخ IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 13
    بازنشستگان محترم با وزیر محترم کار همکاری لازم را بعمل وباور داشته باشید چون همیشه حامی بازنشستگان بودوهست وما را درک میکند
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    12 1
    افزایش حقوق بدردکسی نمیخوره10درصد حقوق بالامیره50درصداجناس میزاره روش 70درکرایه خونه میره بالا زندگی مردم جهنم شده ..همه چیزازکنترل دراومده .ارزش پول ایران صفرشده
  • جعفر IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    8 0
    به راحتی خلاف گویی میکنید در اواخر فرودین گفتید با حقوق اردیبهشت و حالا میگویید با حقوق خرداد .مطمئنم که در اخر خرداد به یک تعدادکمی بصورت علی الحساب یک مبلغ کمی میدهید و این داستان تا اواخر مرداد و شهریور ادامه دارد نکنه با کپی برداری از استاد اعظم احمدی نژاد که وقتی یارانه داد .افزایش حقوق ماکزیمم ۵ درصد داد . شما هم با این صحبت ۳۰۰ هزارتومان یارانه وسوسه شدید که افزایش حقوق ها را کم کنید
  • علی IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 0
    خدا رحم کنه$$$$$$
  • علی IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 0
    اگر آب هیرمند به هامون رسبد $ این حق و حقوق و متناسب سازی هم بدست ما بازنشستگان بدبخت تامین اجتماعی خواهد رسید $این خط و این نشان $
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 0
    افزایش،حقوق با نرخ تورم نیست
  • بازنشسته کشوری IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    10 0
    یارانه من قطع شد من سرپرست خانواده ام اینکه فرزند من کار می کنه و در آمد ایشان رو جز درآمد سرپرست خانوار محاسبه می کنید اشتباه چون من نمی توانم به ایشان بگم بخشی از مخارج خانواده رو تامین کن چون من سرپرستم اینکه در آمد اینجانب رو محاسبه کردین و مثلا بالای ۱۱ میلیون هست چرا اقساط و ام مرا استعلام نکردین چرا اجاره خانه را استعلام نکردین چرا هزینه مخارج دو دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و غیر دولتی را استعلام نکردین و سایر هزینه ها .
  • علی IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 1
    دل بکار بده!
  • بازنشسته 76 ساله IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 0
    حرفهای تکراری
  • علی IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    9 0
    متاسفانه یارانه اینجانب که فرهنگی هستم و به جز یه خونه چیزی ندارم یارانه جدید حذف شده و پیامی برام نیومده . یعنی من جز افراد مرفه و ده درصد ثروتمند جامعه هستم که حتی یه خودرو هم ندارم .خنده دار نیست .
  • راستگو IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 0
    بیخیال
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 1
    بیخیال

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین