شبکه فاکس نیوز دیروز در گزارشی اعتراف کرد دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که ایران تجهیزات کنترل فضای سایبر را از جایی وارد نکرده بلکه خود در ساختن آنها خودکفا شده است.
گزارش فاکس نیوز بر مبنای تحقیقی نوشته شده که هفته گذشته توسط بخش تحقیقاتی کنگره منتشر شد. دولت آمریکا از ماه ژوئیه 2010 معامله کردن با شرکت هایی که فن آوری پیشرفته در اختیار ایران قرار می دهند، را تحریم کرده است اما اکنون این گزارش نشان می دهد که کل این ماجرا در واقع چیزی بیش از یک توهم نبوده است چرا که ایران اساسا فناوری کنترل فضای سایبر یا شنود تلفن های همراه و بسیاری فناوری های دیگر را از خارج وارد نکرده است.
فاکس نیوز در بخشی از گزارش خود نوشت: «آستین هیپ، مدیر مرکز تحقیقات سانسور که برای توسعه راهکارهای آزادی اینترنت نیز کار می کند، معتقد است: من فکر نمی کنم ایران کاملا از این نظر خودکفا شده باشد، اما با دیدن کتاب های راهنمای اجرایی آنها می توانم بگویم که آنها قطعا این فن آوری را در ایران تولید کرده اند.»
بر اساس اطلاعات موجود، هیپ طراح نرم افزاری به نام هیستک- انبار کاه- بود که در سال 88 و در بحبوحه فتنه بعد از انتخابات در اختیار آشوبگران قرار داده شد و آمریکایی ها ادعا کردند این نرم افزار مطلقا قابل ردیابی نیست.» پس از مدتی که ایران موفق شد کدهای این نرم افزار را بشکند، هیپ به ناچار در مصاحبه ای با رادیو فردا اعلام کرد که کاربران ایران بهتر است از هیستک استفاده نکنند چرا که حتما شناسایی خواهند شد! هیپ در مصاحبه با فاکس نیوز می گوید: «من فکر نمی کنم هیچ شرکتی، برنامه سانسوری کامل را به دولت ایران فروخته باشد. احتمالا آنها به بخشی از فن آوری فیلترینگ دسترسی دارند؛ از طرفی ممکن است امکان برنامه نویسی را هم به خوبی فراهم کرده باشند. اگر از سال 2009 تا به امروز را در نظر بگیریم، آنها هوشمندتر شده اند.»
یکی از نشانه های مهم در مورد توانایی های ایران برای دفاع سایبری، حمله استراتژیک و هدفمند به نرم افزار «تور» بود که فاکس نیوز می گوید در جریان تظاهرات سال 2009، به طور وسیع مورد استفاده قرار گرفت. این برنامه با سرمایه گذاری دولت آمریکا ایجاد شده بود و به همه این امکان را می داد تا بتوانند در امنیت کامل و در حالی که آدرس های آی پی آنها پنهان شده بود، وارد اینترنت شوند. این نرم افزار مجانی بود و پیام ها و سایت هایی که کاربر به آن مراجعه کرده بود را پنهان می کرد. بنابر گزارش فاکس نیوز، تور، برای مقابله با سیستم ردیابی اینترنتی، آنالیز ترافیک دریافتی، سیستمی که بوسیله آن آدرس و منبع مورد استفاده کاربر کشف می شد، ایجاد شده بود. تور، یکی از اولین تکنولوژی های ضدردیابی بود که 250 هزار کاربر به آن وصل می شدند. کاربران ایرانی در جریان اعتراضات خیابانی از این نرم افزار استفاده می کردند اوایل ماه ژانویه امسال، بیش از 95 درصد ارتباطات تور از بین رفت و دلیل آن از بین رفتن شبکه توسط شرکت سرویس دهنده ایرانی بود.
هیپ در این باره به فاکس می گوید: «ایجاد اختلال در این فن آوری، جادو کردن نیست. مشکل به دلیل سرعت دریافت پیام ایجاد می شود اداره پست را در نظر بگیرید که مجبور باشد همه نامه ها را باز کند تا از محتویاتشان با خبر شود. فکر کنید این اتفاق یک میلیون دفعه در ثانیه انجام شود آنها نباید کشف جدیدی می کردند؛ آنها فقط نیاز داشتند تا پول بیشتری خرج کنند تا این کار با سرعت بیشتری انجام شود.29217
نظر شما