ایسنا نوشت:

یحیی یثربی وضعیت شمارگان کتاب را اسف‌بار توصیف کرد و گفت: متأسفانه به دلیل شمارگان ناچیز کتاب در ایران، درآمد نویسندگان و اهل قلم ناچیز و اندک است؛ در حالی‌که مسئله درآمد در تشویق نویسندگان برای تألیف آثار تازه نقش مهمی دارد.

او با اشاره به شمارگان گسترده‌ کتاب در کشورهای غربی و بیان این مطلب که یک نویسنده با تألیف اثری در سرزمین‌های غربی زندگی‌اش تأمین می‌شود، عنوان کرد: با تأسف تمام این مسئله در مورد جامعه‌ ما با تیراژ 1500نسخه‌یی کتاب امکان تحقق ندارد.

این پژوهشگر فلسفه با انتقاد از سیاست‌های حمایتی دولت در بخش چاپ و نشر کتاب، اظهار کرد: ارائه تسهیلات حداقلی مانند وام‌های ناچیزی که به اهل قلم می‌دهند، نمی‌تواند به رونق تیراژ کتاب و درآمد معیشت نویسندگان کمکی کند و ضرورت دارد به طور جدی به این مسئله پرداخته شود. حتی در کشورهای همسایه، وضعیت تیراژ کتاب به مراتب بهتر از ایران است و ترجمه‌ آثاری از من به زبان ترکی دست کم با تیراژ 50 هزار نسخه در ترکیه عرضه شده است. در حالی‌که ما در جامعه‌مان حداقل 300 تا 400 هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری داریم؛ اما شاهد تیراژ حداقلی کتاب در ایران هستیم.

یثربی یکی از دلایل تیراژ پایین کتاب در ایران را وضعیت تک‌صدایی بودن چاپ و نشر دانست و متذکر شد: به دلیل این‌که در فضای چاپ و نشر کتاب در ایران تنها یک صدا وجود دارد، آثار با تیراژ بالایی به فروش نمی‌رود؛ در صورتی که اگر مانند سال‌های مبارزات انقلابی مردم امکان این بود که به سراغ نظرات نویسندگان مختلف بروند، بی‌شک چاپ و نشر کتاب رونق بیش‌تری داشت. در آن سال‌ها مخاطبان کتاب از سویی آثار مطهری و حضرت امام را می‌خواندند و از سوی دیگر، آثار شریعتی، بازرگان و دیگر نویسندگان را دنبال می‌کردند. بنابراین برای رونق بیش‌تر کتاب و کتاب‌خوانی، ضرورت وجود فضایی چندصدایی گریزناپذیر است.

291/60

کد خبر 164446

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین