نخستین بار در 12 شهریور 88 بود که برای ترکیب کابینه دهم در مجلس رای گیری شد. اما سه وزیر آموزش​وپرورش، رفاه و نیرو موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشده و کابینه دهم کامل نشد.

نسرین وزیری: 24 آبان ماه برای این سه وزارتخانه جدید رای گیری شد تا حمیدرضا حاجی​بابایی به جای سوسن کشاورز، صادق محصولی به جای فاطمه آجرلو و مجید نامجو به جای محمد علی​آبادی موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شده و سوار بر قطار هیات دولت شوند.

اما داستان کابینه دهم به همین جا ختم نشد. چه آنکه در 22 آذرماه سال 89، محمود احمدی​نژاد، منوچهر متکی وزیر امورخارجه را برکنار کرد و در 12 بهمن ماه همان سال نیز مجلسیان، حمید بهبهانی وزیر راه دولت دهم را استیضاح کردند. به این ترتیب کابینه دهم در معرض ترمیمی دوباره قرار گرفت. علی​اکبر صالحی در 10 بهمن ماه از مجلس رای اعتماد گرفت تا جایگزین متکی شود و در عوض، معرفی وزیر راه و جایگزین بهبهانی به وقت اضافه کشید تا دولت ابتدا وزارتین راه و مسکن را ادغام و بعد محمد نیکزاد را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کند. او هم 5 تیرماه سال 90 بار دیگر در کابینه دهم ابقا شد.

حکم برنامه پنجم به کاهش چهار وزارتخانه و تصمیم مجلس هشتمی​ها به تشکیل وزارت ورزش، چینش کابینه 21 وزارتخانه​ای را تغییر داد و ترمیم​های دوباره​ای را در بدنه هیات دولت رقم زد. ترمیمی که نخستین گام برای آن با انتصاب وزیر «راه و شهرسازی» به عنوان نخستین وزارتخانه ادغامی دولت دهم برداشته شد.

گام​های بعدی را هم احمدی​نژاد با سرعت بالایی برداشت. او در یک روز (19 اردیبهشت ماه سال جاری) تصمیم به برکناری سه وزیر گرفت. خروجی جلسه هیات دولت در آن روز این بود که در پی بررسی ادغام وزارتخانه ها با یکدیگر، وزارت نفت در نیرو، وزارت صنایع و معادن در وزارت بازرگانی و وزارت رفاه و تامین اجتماعی در وزارت کار ادغام شدند که بر این اساس میرکاظمی وزیر نفت و محرابیان وزیر صنایع و معادن و محصولی وزیر رفاه و تامین اجتماعی با دولت خداحافظی کردند. خداحافظی​ای که با انتشار حکم رئیس​جمهور قطعیت یافت. احمدی​نژاد تا معرفی وزرای وزارتخانه​های ادغامی، شیخ الاسلامی را سرپرست وزارت کار و رفاه و غضنفری را وزیر وزارت ادغامی بازرگانی و تجارت کرد و قصد داشت خودش هم سرپرستی وزارت نفت را بر عهده بگیرد که با مخالفت مجلس محمد علی​آبادی را به عنوان سرپرست معرفی کرد.

از آن زمان تا روز 5 مردادماه که وزرای وزارتخانه​های جدید معرفی شدند، اتفاقات بسیاری افتاد. نخست آنکه مجلس تلویحا با ادغام وزارت نفت و نیرو مخالفت کرد. دوم اینکه با ادغام وزارتخانه​های بازرگانی و صنایع موافقت کرده و در ادغام وزارت کار و رفاه، تعاون را هم به جمع این وزارتخانه ادغامی جدید افزود. به این ترتیب وزرای «صنعت و تجارت»، «کار، رفاه و تعاون» و «نفت» در جلسه 12 مردادماه مجلس رای اعتماد گرفتند. در این راستا شیخ​الاسلامی و غضنفری در کابینه دهم ابقا شدند و قاسم رستمی هم از قرارگاه خاتم الانبیا به وزارت نفت رفت.

هشتمین ترمیم در کابینه دهم هم به وزارت جدید التاسیس «ورزش و جوانان» مربوط است. احمدی​نژاد بالاخره پس از ماه​ها از تصویب وزارت ورزش بالاخره حمید سجادی را به مجلس معرفی کرد ولی او در 31 خردادماه سال 90، موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشد. محمد عباسی وزیر تعاون، دومین گزینه احمدی نژاد برای تصدی این وزارتخانه بود که دیروز (12 مرداد ماه) با رای موافق نمایندگان به عنوان اولین وزیر ورزش کشور برگزیده شد.

هشت بار ترمیم کابینه دهم در دو سال ابتدایی این دولت، در مقابل ترمیم​های پیاپی دولت نهم که به «خانه تکانی» تعبیر می​شد، به نسبت کمتر است. البته باز هم احمدی​نژاد رکوردار ایجاد تغییر در ترکیب همکارانش است. چه آنکه تنها یک وزیر او به دلیل استیضاح از ادامه همکاری با دولت بازماند و یک وزارتخانه جدید هم با ابتکار مجلس به دولت اضافه شد.  اما دیگر تغییرها از سوی رئیس​جمهور مدیریت شد. اوحتی برای ادغام وزارتخانه​هایش تا پایان برنامه پنجم وقت داشت اما ترجیح داد در ضرب​العجلی چندماهه در نخستین سال از اجرای این برنامه، این ادغام​ها را سر و سامان داده و کابینه را دستخوش تغییر کند.

/2929

کد خبر 165989

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    1 0
    ایاوزیری(وزارتخانهای)هست که به سلامتی ازدولت نهم تا به امروز بدون تغییر مانده باشد؟
  • اشكان IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    1 0
    به قدري با مطالعه وزراء را انتخاب مي‌كنند و بر سر مسند مي‌گمارند كه هر ثانيه بايد منتظر عزل و نصب اين و آن باشيم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین