ایلنا نوشت:

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به فرارسیدن سالگرد مشروطه‏، هشدار داد: روحانیت نباید خطای تاریخی خود را تکرار کند و برنامه اختلاف‌افکنی دست‌های پنهان ولی فعال استعمار را در داخل کشور همراهی نماید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه مشروطه؛ نوشت: "طراحان نقشه‌های شوم عصر مشروطه، امروز دوباره به میدان آمده‌اند تا با سوءاستفاده از اختلافات سلیقه‌های داخلی و ادبیات به ظاهر ارزشی بعضی‌ها، برنامه روحانیت‌ستیزی خویش را کامل کنند چراکه آنان بهتر از همه می‌دانند، در طول تاریخ هر جا که یک ظالم داخلی یا خارجی تسمه از گرده جامعه کشید، روحانیت ملجأ و مأمن مردم بوده است".

وی افزوده است: این گروه تلاش می‌کنند مردم را از روحانیت جدا کنند و حتی در میان روحانیون نیز اختلاف بیندازند که متأسفانه این روزها شاهد آنیم.

متن کامل یادداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به مناسبت سالگرد مشروطه بدین شرح است:

«مشروطه» اگرچه در لفظ فقط یک کلمه است، اما در پس و پیش خویش جریانی دارد که یک سوی آن نقطه پایان یک قطعه طولانی مأیوس‌کننده و در سوی دیگر آن نقطه آغاز یک قطعه امیدوارکننده است.

مشروطه با همه فراز و فرودها و همه دستاوردهای مثبت و منفی، در یک کلام پایان تصمیم سازی یک فرد در مورد سرنوشت جامعه و آغاز تصمیم گیری نمایندگان مردم در جایی به عنوان مجلس شواری ملی در مورد سرنوشت همان جامعه است.

مشروطه اگرچه در پایان خویش دیکتاتوری از نوع رضاخانی را بر مصادر امور نشاند، اما با آغاز خویش، بذر مردم‌سالاری را در ذهن و زبان اقشار مختلف ایران افشاند.

مشروطه اگرچه در دوره کودکی خویش شیخ فضل‌الله نوری را بالای دار دید، اما در طرف دیگری ستارخان و باقرخان را با شیخ محمد خیابانی و آیت‌الله مدرس پیوند داد، پیوندی که ماحصل آن در سالهای بعد، درخت تناور انقلاب اسلامی را با شاخه‌های ملی و مذهبی در باغ تاریخ ایران کاشت تا سایه بان مردمی باشد که در گراماگرم منافع مشترک استبداد و استعمار بی پناه شده بودند.

مشروطه اگرچه مجلس را به توپ بست، اما با تأسیس مجلس، توصیه مغفول مانده «وامرهم شورا بینهم» قرآن را پس از هزار و سیصد سال به میدان آورد.

مشروطه اگرچه در انحراف خویش سعی در جاودانگی حکومت مورثی سلطنتی حتی برای کودکی چون احمدشاه قاجار داشت، اما وقتی «مشروعه» را پسوند خویش دید، این امید را- هرچند برای مدتی کوتاه- در دل جامعه استبداد زده زنده کرد که علمای طراز بر متمم قانون اساسی نظارت دارند و نمی‌گذارند قانونی برخلاف مصرحات اسلام برای اجرا در سرزمین اسلامی به تصویب برسد.

مشروطه خط سیر یک نور در دل آسمان شب زده ایران بود، اگرچه خیلی زود معلوم شد که نورانیت آن از شهاب سنگی بود که پس از افول، تاریکی مضاعف دارد. چراکه کشور را در مخالفت با دخالت بیگانگان و فرمانبری شاه از دستورات دیکته شده و هرج و مرج منافع خودداری مردم، از چاله درآورد و به چاه انداخت.

مشروطه تمرین مردم‌سالاری در ایران از روی کتاب های غربی‌ها بود که چون سرمشق‌هایش بدون توجه به تفاوت فرهنگ‌ها بود، روحانیت دین‌مدار را به انزوا کشاند و هزار فامیلی و فرنگ‌رفتگان دنیامدار را به قدرت رساند.

دست‌های پیدا و پنهان استعمار، شرّ اشرار قاجار را از سر این سرزمین کند و شرور پهلوی را که یک قزلباش بی سواد بود، بر اریکه قدرت نشاند و یک تفکر فقهی شیعی را معکوس جلوه داد که دفع فاسد به افسد باشد!!

صدور فرمان مشروطه در ۱۴ مرداد اگرچه پس از شکست، باعث ناامیدی مردم در حرکت‌های اجتماعی بود تبدیل به انقلابی شد که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رقم خورد.

اگرچه دستاورد اولیه مشروطه برای مردم ایران یوغ مشترک استبداد و استعمار بود، اما دندانه‌های نا به هنجار همان یوغ، سرزمین بایر اندیشه‌های ایران و ایرانی را به شخم واداشت تا زمینه برای کاشت نهال واقعی دمکراسی، مخصوصاً از نوع اسلامی آن، یعنی مردم سالاری دینی فراهم شود که نمونه بارز آن را در رأی ۹۸ درصدی مردم به جمهوری اسلامی دیده‌ایم.

حوادث تلخ و شیرین مشروطه آموزه‌های فراوانی برای احتمال تکرار دارد که رگه‌‌های آن را امروزه در برنامه پیچیده روحانیت‌ستیزی و کانون‌گریزی و مردم‌فریبی می‌بینیم. برنامه‌ای که حتی متصلبین اصول‌گرا و اصلاح‌طلب را به اعتراف و هشدار واداشته که مبادا مشروطه تکرار شود.

مگر غیر از این است که دشمنان ایران از نردبان محبوبیت روحانیت و دانشگاهیان در نزد مردم بالا رفته‌اند و در مشروطه مصادر قدرت را فتح کرده‌اند و آنگاه پرچم حاکمیت را به دست شاگردان غرب‌زده مکتب خویش داده‌اند؟ و مگر نه این است که امروزه نیز در انقلاب اسلامی که با پیشتازی روحانیت و رهبری بی‌نظیر یک مرجع عام به پیروزی رسیده‌ایم، بی‌مهابا و بدون انصاف ناکارآمدی روحانیت را فریاد می‌زنند؟

باید همگان هوشیار باشیم و نگذاریم خواسته یا ناخواسته در راستای اهداف کسانی قدم برداریم که اولاً مکتب اهل بیت(ع) را مانع اصلی خوی استکباری خویش می‌دانند و ثانیاً نمی‌توانند از منابع خدادادی و موقعیت جغرافیایی ایران در جهت مطامع خویش صرف‌نظر کنند.

آنان که همه توطئه‌ها، حتی جنگ ۸ ساله و اخیراً تحریک افکار عمومی جهان را علیه ایران به کار برده‌اند، با سیاست مکارانه «فرّق تسد» به جنگ انقلاب آمده‌اند و با فریب گروهی که شاید در ابتدا حسن‌نیت هم داشته‌اند، تلاش می‌کنند مردم را از روحانیت جدا کنند و خیرخواهان و حتی در میان روحانیون نیز چنان اختلافی بیندازند که متأسفانه این روزها شاهد آنیم.

مگر فراموش کرده‌ایم که برای به دست آوردن اوضاع از دست رفته در زمان ملی کردن صنعت نفت، چگونه بین آیت‌الله کاشانی و دکتر مصدق اختلاف انداخته بودند؟

طراحان آن نقشه‌های شوم که شواهد بسیاری از خون دل‌خوردن‌های آیت‌الله بهبهانی، آیت‌الله مدرس، آیت‌الله طباطبایی، شیخ محمد خیابانی و دیگر علما و روحانیون بزرگ را در تاریخ مشروطه داریم، در این سالها دست به کار شده‌اند تا با سوءاستفاده از اختلافات سلیقه‌ای داخلی و ادبیات به ظاهر ارزشی بعضی‌ها، برنامه روحانیت‌ستیزی خویش را کامل کنند. چراکه آنان بهتر از همه می‌دانند، در طول تاریخ هر جا که یک ظالم داخلی یا خارجی تسمه از گرده جامعه کشید، روحانیت ملجأ و مأمن مردم بوده است.

/2929

کد خبر 166026

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    خطای روحانیت اشرافی گری است.
  • بدون نام DE ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    زنده باشي هاشمي
  • بدون نام IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    آنهايي كه با ابزار اشرافي گري به بعضي روحانيون حمله كردند خود در حلقه يارانشان بيشترين اشرافي گري و رانت خواري را انجام مي دهند .
  • بدون نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    1 1
    آقای هاشمی، از اشرافی گری و سرمایه داری بپرهیزید.
  • مرتضي IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    آقاي هاشمي در نامه ايي فضاي قبل از انتخابات را همانند دوران بني صدر تشبيه كرد . و بعضي به او بابت اين نامه خرده گرفتند . ولي همه در چند ماهه گذشته حوادثي را ديدند كه به صحت نامه هاشمي پي بردند . ولي جرات نكردند به پيش بيني هاشمي صحه بگذارند
  • بدون نام IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    1 0
    هاشمی زنده است تا نظام زنده است. امام خمینی
  • بدون نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 1
    در جواب اونی که گفه (آقای هاشمی، از اشرافی گری و سرمایه داری بپرهیزید. ) حالا احمدی نژاد که پرهیزید چطور شد؟ وضع اونایی که خوب بود بهتر شد ، وضع اونایی هم که بد بود بدتر شد.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    1 0
    بله هاشمی را با نظرات خویش یاری کنید و هیچ اشاره ای به فتنه گریهایی که او و خانواده اش کردند نداشته باشید. اصلا هم در این کشور رهبری معظم انقلاب نفرمودند که موضوع اصلی فتنه است که الان نظرات تطهیر فتنه را منتشر می کنید و اوضاع را با بنی صدر مقایسه می کنید
  • بدون نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    براي بعضي سرمايه و پول نام مي آورد در مورد روحانيت قضيه بلعكس است .روحانيت هم انسان است و از خطا گريزي نيست .
  • احسان IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    آقای هاشمی بهتر است برای حفظ انقلاب آقازاده هایش را کنترل کنند
  • phantom IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    ما هم باید بین بی دینی و دین ارتباط برقرار کنیم ( از درس های مشروطه)
  • sistan IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    دولتی که به اشرافی گری می تازدچرا در کابینه خود وزرای میلیاردر دارد
  • بدون نام IR ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    خطر بسیار جدی است
  • رضا IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    انقلاب زنده است تا هاشمی زنده است. هاشمی هاشمی خدانگهدار تو
  • بدون نام DE ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    خطاي يك روحاني جداشدن از مردم وجيره خوارشدن از حكومت است. اگر اينگونه شد حتي اگر حاكمان اشتباهات بزرگي كنند آن روحاني چون مقام و منزلت خود را در گرو بقاي حاكم ميبيند از وي دفاع خواهد كرد نه مردم.(روحانيون درباري)
  • واقع بین IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    امروز انچه بیش از هر چیز عرصه را به مردم تنگ نموده اختلافات بین مسوولان است در حوزه سیاست و در حوزه اقتصاد تورم های سر سماور است چه در حاملهای انرژی و غیر آن است . مردم ÷ذیرفتند که باید کمی صرفه جویی را برای پیشرفت کشور پیشه کننداما انچه که می بینیم فشار بیش از حد به مردم است . کاش حکومت کمی هم از خود مایه میگذاشت نه اینکه همه چیز را از ملت بخواهد
  • بدون نام US ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    درود بر هاشمی یار همیشگی انقلاب و امام
  • حسین IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۴
    0 0
    جای هاشمی در نماز جمعه جدا خالی است
  • امیر IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    بعضی ها که تجربه کمی دارن ولی ذاتا آدمای خوبی اند،به هاشمی و خونوادش تهمت میزنن، مثه موقعی که به بهشتی تهمت زده میشد.ایشاالله قدر داشته هامونو بدونیم وکسی رو نه زیاد بزرگ کنیم ونه کسی رو خرد کنیم.و حرف حساب را بشنویم از هرکس وبه هر شکل.
  • مهدی IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۵
    0 0
    به این آقایانی که آقای هاشمی را به اشرافی گری متهم می کنند توصیه میکنم برای اینکه فردا در محضر خدا شرمنده نباشند کمی آگاهی و انصاف چاشنی قضاوتشان کنند . و فریب این آقایانی که زمانی در ستادهای انتخاباتی آقای هاشمی فعال بودند و حالا با ترفند هاشمی ستیزی به مقامات پست دنیوی نائل شده اند را نخورند .