دکتر مضاوی الرشید جامعه شناس و نویسنده برجسته سعودی مقیم لندن در یادداشتی اختصاصی برای خبر آنلاین نوشت: اما کویت بنظر می رسد که در حال حاضر از سنگینی دخالتهای عربستان خسته شده است بخصوص که این دخالتها همواره برای طرفداری از سردمداران و بزیان مردم و همواره در چهارچوب طایفه گرایی بوده است.
وی بر این باور است هر نقطه از جهان که دست سیاست خارجی عربستان بدان رسیده است از اختلافات طایفه ای در امان نبوده است ونه تنها میان عربستان وبخشهایی از جامعه کویت بلکه بر اثر دخالتهای فرقه گرایی عربستان ، اختلافهایی نیز میان کویت وبحرین نیز پدید آمده است بخصوص که عربستانی ها در رادیوها و رسانه های گوناگون خود تمامی اعتقادات میهن پرستی را کنار گذارده و تنها با احساست کینه جویانه و تنگ نظری و درگیریهای فرقه ای پابند مانده است .
استاد کالج کینگ لندن اظهار داشت از هم پاشیدن جوامع کوچک خلیج فارس با فتنه گری طایفه گرایی بخصوص که طرح عربستان بر اساس نابود کردن هرگونه فعالیت سیاسی به بهانه " ترس از تشیع " است همچنانکه در بحرین صورت گرفت در حالیکه شیعیان در بحرین در اکثریت هستند واهل تسنن در اقلیت می باشند.
او در ادامه تاکید کرد در کشورهای دیگر خطر عربستان زمینه ای را برای رویاروئی با تعصبهای قبیله ای بوجود خواهد آورد که این رژیم بوسیله گروهکهای خود علیه جوامع این کشورها بکار می گیرد. قبیله گرایی همانند طایفه گرایی سلاحهای عربستان در کنار برتری اقتصادی برای رخنه در دیگر کشورهاست.
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
26151
نظر شما