فرمانده دانشکده پلیس زن ایران که به تازگی تالیف کتاب «نظریههای نهادینهسازی» را به پایان رسانده است، درباره این اثر گفت: این کتاب با رویکرد مباحث «انظباط اجتماعی» علاوه بر عوامل محیطی بر آموزش زمان، مکان و شرایط بروز برخی از رفتارهای اجتماعی تاکید دارد و به نوعی به تشریح نظریات شرطیسازی میپردازد.
دکتر فریبا شایگان اظهار کرد: این کتاب که حاصل تحقیقات میدانی است و بخشی از آن به دادههای تجربی فعالیت در عرصههای اجتماعی بازمیگردد را با همکاری «دکتر حسن مصطفینژاد» از استادان دانشگاه علوم انتظامی تالیف کردهام.
وی مجموعه دستاوردهای این اثر پژوهشی را محصول تحقیقاتی یاد کرد که با همکاری دانشگاه علوم انتظامی و فرماندهی انتظامی تهران بزرگ انجام شدهاند و گفت: با وجود آن که عناصر و مولفههایی مانند خانواده، دوستان و رسانه برای نهادینه کردن رفتار در میان افراد جامعه وجود دارند، باید برخی شرایط مانند زمان، مکان و موقعیتهای اجتماعی در انجام رفتار افراد نهادینه شوند.
رییس دانشکده پلیس زن توضیح داد: رفتار نهادینهشده، رفتاری است که فرد برای انجام دادن آن نیازمند تفکر و تامل نیست و به شکل خودآگاه میداند در برخی شرایط باید چه کاری انجام دهد. در این کتاب با بیان برخی از نظریههای جامعهشناسی، راهکارهایی برای نهادینه کردن رفتارهای اجتماعی که در راستای ایجاد انظباط اجتماعیاند، برای دانشجویان علوم اجتماعی و جامعهشناسی و افراد نیروی انتظامی عنوان شده است.
این دکترای جامعهشناسی یادآور شد: با نهادینه کردن برخی از رفتارهای اجتماعی باید جامعه را به سویی سوق دهیم که به جای کنترل پلیس در شرایط گوناگون، نظارت درونی افراد مانع از ارتکاب جرم یا انجام رفتارهای نابههنجار اجتماعی شود.
دکتر شایگان پایگاه در پایان اظهار کرد: قرار است کتاب «نظریههای نهادینهسازی» را انتشارات دانشگاه علوم انتظامی در حجمی حدود 200 صفحه تا آبان ماه سال جاری به چاپ رساند.
291/60
نظر شما