پلیس اسکاتلندیارد اعلام کرد: بیش از 5000 تن در راهپیمایی شهر بیرمنگام در واکنش به مرگ پنج تن از معترضان در آشوبهای خیابانی این کشور شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این راهپیمایی با عنوان "یک شهر، یکصدا برای صلح" عصر روز یکشنبه در بیرمنگام برگزار شد.
در میان تلفات ناآرامیهای اخیر انگلیس سه تبعه پاکستانی نیز وجود دارند. پدر یکی از کشتهشدگان در اظهارات خود خواهان بازگشت آرامش به شهر شد و گفت: دوست دارم مرگ فرزندان این کشور در یاد همه مردم بماند.
دو فرد به اتهام قتل این سه تبعه تفهیم اتهام شدهاند و یک فرد دیگر نیز در رابطه با همین مسئله بازداشت شده است.
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس امروز (دوشنبه) اظهار کرد: انگلیس با چالش یافتن قطبنمای اخلاقی خود روبروست.
آشوبهای انگلیس طی چهار روز حدود 200 میلیون پوند (350 میلیون دلار) خسارت بر جای گذاشت.
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کامرون تاکید کرد که وزرای کابینه وی طی هفتههای آتی به تنظیم سیاستهای جدید مشغول خواهند بود.
وی افزود: با وجود اینکه بیمسئولیتی و اهمال برخی از شهروندان خساراتی را به شهرها وارد کرد اما اکثریت شهروندان مسئولیتپذیر، ما را در ساختن انگلیسی قدرتمندتر یاری خواهند کرد.
نخست وزیر دولت ائتلافی انگلیس در سخنرانی خود تاکید کرد: انگلیس آشوبزده باید سقوط اخلاقی خود را جبران کند.
اظهارات وی در ساعات اولیه صبح امروز و پس از راهپیمایی مردم در بیرمنگام مطرح شد.
وزارت دادگستری انگلیس نیز اعلام کرد: تاکنون بیش از 1200 تن متهم شدهاند.
جلسات دادگاهها برای رسیدگی به پرونده بیش از هزار تن که در ارتباط با این ناآرامیها متهم شدهاند، همچنان ادامه دارد.
کامرون همچنین در مصاحبه با ساندی تلگراف گفت: حتی از کوچکترین جرایم در خیابانها و شهرهای خود بیتفاوت نمیگذریم و سیاست 'تحمل صفر' را در پیش خواهیم گرفت.
رئیس اتحادیه فرماندهان پلیس انگلیس گفت: به وزیر کشور پیشنهاد دادهام تا رویکرد معقولتری در پیش گرفته شود، مثل روشهای اروپایی، چرا که آنها مانند ما به پیمان اروپایی (حقوق بشر و آزادیهای بنیادین) متعهدند.
فرماندهان پلیس انگلیس به دیده شک به طرح دولت کامرون برای مشورت با پلیس آمریکایی برای مقابله با گروههای خلافکار مینگرند.
بیل براتن، پلیس بلندپایه سابق آمریکا قرار است به زودی با نخست وزیر انگلیس دیدار کند تا به وی درباره راههای مقابله با گروههای خلافکار مشورت دهد.
براتن زمانی که فرماندهی پلیس لسآنجلس، نیویورک و بوستون را به عهده داشت، با گروههای خیابانی خلافکار به مقابله پرداخت.
کامرون از وی خواسته تا برای مقابله با خشونت این گروهها در شهرهای این کشور کمک کند.
رئیس اتحادیه فرماندهان پلیس انگلیس در واکنش به این اقدام گفت: اگر به روش و عملکرد پلیس در آمریکا و میزان خشونت در این کشور نگاه کنید، می بینید که به طور کامل با انگلیس تفاوت دارد.
وی در مصاحبه با روزنامه "ایندیپندنت آن ساندی" اظهار کرد: به نظر من اگر 400 گروه خلافکار دارید، نشان می دهد که چندان موثر نیستید.
طی روزهای اخیر گزارشی از ناآرامی در لندن و سایر شهرها گزارش نشده است.
ترزا می، وزیر کشور انگلیس تصریح کرد، مشورت با بیل براتن، بخشی از روندی است که قرار است از افرادی از سراسر جهان که تجربه مقابله با گروههای خلافکار را دارند، استفاده شود.
وی در ادامه تاکید کرد : وزیران حق دارند از عملکرد پلیس در قبال آشوبها انتقاد کنند.
براتن زمانی به شهرت رسید که با در پیش گرفتن ابتکار عملهایی موفق شد نرخ جرم و جنایت را کاهش دهد؛ بویژه پس از شورشهایی که در سال 1992 لسآنجلس را فرا گرفت.
براتون در مصاحبهای گفت: با دستگیر کردن آدمها نمی توان از این بحران گذشت.
در پی وقایع اخیر لندن و چند شهر دیگر، تنشی میان پلیس و دولت انگلیس طی روزهای اخیر شکل گرفته است.
در روزهای اول پس از آغاز ناآرامی های لندن، منتقدان گفتند که کمبود پلیس در خیابانها کاملا مشهود بود و باعث شد تا این نیروها نتواند به وظیفه خود که حفظ امنیت جانی و مالی مردم است به خوبی عمل کنند.
وزیر کشور انگلیس با توجه به گسترش ناآرامیها، دستور لغو مرخصی ماموران پلیس را داد تا تعداد بیشتری از آنان در خیابانها مستقر شوند اما پلیس اعلام کرد خود روشهای موثر برای مقابله با ناآرامیها را تعیین کرده و به اجرا گذاشته و اعضای دولت در این زمینه نقشی نداشتهاند.
سرپرست موقت پلیس لندن اظهار کرد: پلیس گاهی اوقات به برخورد شدید متهم می شود و گاهی اوقات هم به برخورد ضعیف. کاهش بودجه پلیس که منجر به کاهش تعداد نفرات این نیرو هم خواهد شد از دیگر مسایلی است که به شکل گرفتن این تنش کمک کرده است.
حزب کارگر با کاهش بودجه پلیس مخالفت کرده اما وزیر دارایی انگلیس بر موضع دولت بر کاهش بودجه و نفرات پلیس تاکید کرده است.
درهمین حال اسقف شهر منچستر که شاهد آشوب گروهی از جوانان بود، دلیل این اتفاقات را "ناپدید شدن اخلاقیات" از جامعه اعلام کرد.
5151
نظر شما