وی متذکر شد : بهتراست من وضعیت و ترکیب بدهی های این وزارتخانه را تشریح کنم تا خودتان بهتر متوجه اوضاع و احوال ما شوید.ما 8 هزار میلیارد تومان بدهی داریم.از این مبلغ حدود 4 هزار و 500 میلیارد تومان آن مربوط به بدهی وزارت نیرو به بانک هاست که طبق قانون بودجه 90، این را می توانیم به بدهی دولت به بانک ها تبدیل کنیم.
این عضو کابینه دولت ادامه داد : حدود هزار و 100 میلیارد تومان از این میزان را ما به پیمانکاران جزء بدهکاریم که همین رقم است که عدد مطالبات سندیکای صنعت برق را بالابرده است.مابقی این مبلغ هم به بنگاهی مربوط می شود که سهامدار اصلی آنها خود ما هستیم.شرکت هایی مثل مپنا البته از بدهی 1100 میلیارد تومانی به پیمانکاران جزء سندیکا نیز تا کنون 400 میلیارد تومان از این میزان را پرداخت کرده ایم و تنها مطالباتی که این همه سروصدا به پا کرده است شامل 700 میلیارد تومان بدهی می شود.
به گفته او، صنعت برق عادت کرده همیشه 4 تا 5 هزار میلیارد تومان از بودجه دولت بگیرد و بریزد زیردست پیمانکاران و از این محل هزینه کند.نه تنها ما همه وزارتخانه ها چنین عادتی پیدا کردند اما دولت به خوبی تشخیص داد که وزارت نیرو وزارتخانه ای است که می تواند پیشرو پیشگام تولید دارایی باشد. اولین کاری که دولت کرد جلوی اینکار را گرفت.بنابراین چه من وزیر باشم چه نباشم این پتانسیل تشخیص داده شده که ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه تجهیز منابع جدید مالی به جز آنچه که تا کنون بوده است در وزارت نیرو نهفته است و می تواند به بالفعل تبدیل شود.
براساس اظهارات نامجو، درهمین راستا در بودجه 90 اجازه هایی به وزارت نیرو داده شده که در طول تاریخ انقلاب بی سابقه است. شما می بینید که در بودجه امسال به وزارت نیرو اجازه داده شده با فروش 5 هزار میلیارد تومان از دارایی ها بدهی پیمانکاران پرداخت شود.بنابراین در بودجه ظرفیت های بسیار خوبی پیش بینی شده است.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که در شرایطی که وزارت نیرو حتی در سال گذشته در دریافت بخش عظیمی از بودجه سالیان مصوب شده خود ناکام بودفکر می کنید تنها وجود چنین قوانینی در بودجه می تواند امیدوار کننده باشد، افزود:بالاخره باید این بودجه عملیاتی شود.درست است کاردشواری است و شناخت زیادی برای پیشبرد اهداف لازم است اما دولت هم چون این توان را در وزارت نیرو دیده ما پیش قراول این مساله شده ایم و البته داریم خوب هم پیش می بریم. امسال سال خوبی است از لحاظ قوانین و مقررات و روش های مختلف برای تصویه بدهی ها. اما به هر حال ما به تنهایی نمی توانیم این مساله را پیش ببریم و به کمک دو سویه نیاز داریم.باید بخش خصوصی نیز در این زمینه به ما کمک کند. چون در مکانیزمی که برای پرداخت مطالبات برقی ها دیده شده است حضور بخش خصوصی الزامی است.
متن کامل این گفت وگو را اینجا بخوانید.
/22131
نظر شما