۰ نفر
۳۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۹

بورس های جهان همچنان بحرانی است. قیمت طلا روند رو به صعودی دارد و حتی کشورهای نوظهور نیز به رکورد مبتلا شده اند.

 بورس های جهان همچنان بحرانی است. قیمت طلا روند رو به صعودی دارد و حتی کشورهای نوظهور نیز به این رکورد طولانی مبتلا شده اند. قیمت طلا به طرز قابل توجهی افزایش یافته و دلار همچنان سیر نزولی را در برابر سایر ارزها تجربه می کند.  وال استریت و داوجونز نیز امروز     ( شنبه) به ترتیب با کاهش 96.19 و 0.88 امتیازی روبرو بودند.

بانک مورگان استنلی درآخرین گزارش خود اعلام کرده است که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در چند قدمی بحران اقتصادی قرار دارند. حتی اگر گزارشات مورگان استنلی صحت نداشته باشد، در حال حاضر مهمترین و قویترین اقتصادهای جهان در بدترین وضعیت ممکن به سر می برند.گزارش مذکور برای بازارهای جهانی به مثابۀ دوش آب سردی بود که بازارها را به شدت متلاطم کرد. روز پنجشنبه و جمعه شاخص های بورس آسیا و اروپا در پایین ترین وضعیت ممکن قرار داشتند.

در ناحیه یورو، رشد اقتصادی در واقع در مرحلۀ مرگ خود قرار دارد. تولید ناخالص داخلی کشورها از مرز 0.2 % فراتر نرفته است و دو قدرت مهم اقتصادی اروپا( فرانسه و آلمان) به ترتیب رشد اقتصادی صفر درصدی و دو دهم درصدی داشته اند. ایتالیا و اسپانیا نیز وضعیت بهتری ندارند، بلکه وضعیت آنها با بدهی های هنگفت در وضعیت حادی است. بازار بورس میلان در روز جمعه به پایین ترین میزان خود در طول دو سال گذشته رسید و این برای اقتصاد بزرگی مثل ایتالیا نمی تواند به این آسانی قابل جبران باشد.

به گفته هرمان رومپوی، رییس اتحادیه اروپا، تنها نکتۀ مثبت و دلخوشی موجود اینست که هنوز کشوری رشد منفی اقتصادی نداشته است.

اوضاع اقتصادی در آمریکا نیز حاد است. تولید ناخالص داخلی آمریکا از مرز 1،3 درصد در سه ماهه دوم سال تجاوز نکرده است. طبق گزارشات منتشر شده از سوی موسسات مالی فعالیت و تولید صنعتی در پایین ترین میزان خود قرار دارد. تورم بر روی قدرت خرید مردم تأثیر گذاشته، بخش مسکن در حالت رکود قرار دارد و نرخ بیکاری به 9% رسیده است و به رغم تلاشهای دولت برای افزایش مشاغل هنوز نتیجه مثبتی حاصل نشده است.( برای حل بحران بیکاری دولت از ابتدای سال ماهیانه 132 هزار شغل ایجاد کرده است در حالی که این میزان باید 150 هزار شغل باشد.)

از همه بدتر اجرای طرح ریاضت اقتصادی است که دولتها برای کسری بودجه و کاهش بدهی، اقدام به کاهش خدمات عمومی و اجتماعی می کنند در حالیکه همین مسئله منجر به کاهش رشد اقتصادی می شود. خانوارها کمتر خرج می کنند، فعالیت واحدهای تولیدی کاهش می یابد و همین مسئله به بحران اقتصادی دامن می زند.

اسپانیا با اجرای طرح ریاضت اقتصادی قصد دارد مبلغ 5 میلیارد یورو از امسال تا دو سال آینده پس انداز کند. ایتالیا نیز قصد دارد با اجرای طرحی مشابه مبلغ 45 میلیارد یورو صرفه جویی کند.

با این حال حتی اگر اروپا و آمریکا نیز مراحل رشدشان طی ماههای آینده به صفر نرسد، جهان بار دیگر بحران اقتصادی سال 2008 را تجربه نخواهد کرد. چرا که در حال حاضر 80 درصد از رشد اقتصادی جهان توسط اقتصادهای نوظهور( هند و چین) صورت می گیرد. هر چند این کشورها نیز از بحران تأثیر می گیرند اما می توانند از تبعات منفی خسارات بحران اقتصادی کشورهای پیشرفته بکاهند.

31263

 

اکسپرس / 19 اوت 2011
ترجمه:زهرا خدایی

کد خبر 168883

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
    1 0
    ببین حالا ملت ایران چی کشیدن که سه دهه وضع اقتصادی شون به این شکل بوده . خدا رحم کنه از این به بعد رو که مسئولین محترم ، بهانه جهانی هم پیدا می کنند!
  • بدون نام IR ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۱
    1 0
    فکر کنم با بهانه جهانی امار اشتغال به زیر صفر میرسد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین