حوادث ظهر سه شنبه ایران مورخه 1 شهریور 1390

رشد 15 درصدی کشف قتلها/ جزئیات قتل دو کودک در قم

مهر نوشت: معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی با اشاره به رشد 15 درصدی کشف قتلهای سالهای گذشته جزئیات قتل دو کودک در قم را تشریح کرد.سرهنگ «هادی مصطفایی» معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا، با تاکید بر بکارگیری تمامی امکانات در راستای کشف سریع پرونده های جنایی افزود: در این میان، پرونده هایی وجود دارد که به سبب برخی ابهامات یا سایر شرایط ممکن است با وجود تلاش کارآگاهان، نتیجه قطعی حاصل نشود، اما پی جویی پرونده های معوقه تا حصول به نتیجه قطعی، در دستور کار پلیس آگاهی ناجا و کارآگاهان قرار دارد.وی افزود: در 5 ماهه اول امسال 204 فقره از پرونده های معوقه سال 89 و سنوات قبل با استمرار تحقیقات و مرور و بازنگری پرونده ها منتهی به کشف شدند.به گفته سرهنگ مصطفایی این درحالی است که در 5 ماهه سال گذشته 177 فقره قتل مربوط به سنوات گذشته کشف شده است که درمقایسه با مدت مشابه در سال قبل، 2/15 درصد رشد داشته است.معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا، به چند نمونه از پرونده ها اشاره کرد و گفت: در تیرماه 1384 مردی در منزل مسکونی اش واقع در اهواز به قتل رسید، با تحقیقات انجام گرفته، پلیس دریافت که سارقان 5 نفربودند که به انگیزه سرقت وارد منزل مقتول شده بودند.

وی ادامه داد: کارآگاهان پلیس اهواز، حین تحقیقات به فردی مظنون شدند اما او از محل سکونت خود متواری شده بود.به گفته مصطفایی، تحقیقات برای یافتن مظنون ادامه داشت تا سرانجام در سی ام تیرماه امسال، پلیس از طریق اقدامات اطلاعاتی موفق شد این فرد را در داخل خودرو اش حین تردد در خیابان های اهواز دستگیر کند که وی پس از دستگیری به قتل با همدستی 4 تن دیگر اعتراف کرد.

این مقام انتظامی به پرونده ای دیگر در این خصوص اشاره کرد و اظهار داشت: اسفند ماه سال 1386، جسد زنی به همراه دو فرزند 8 و 11 ساله اش در حالیکه با ضربات چاقو به قتل رسیده بودند در حوالی یکی از روستاهای کرمان کشف شد و براساس تحقیقات کارآگاهان، شوهر دوم مقتوله که سرپرستی این زن و دو فرزندش را برعهده گرفته بود در مظان اتهام قرار داشت، بنابراین وی با نظر مقام قضایی بازداشت و بارها به آگاهی منتقل شد اما هربار اظهار بی گناهی می کرد.

وی افزود: متهم، امسال برای چندین بار به آگاهی منتقل شد و سرانجام پس از 3 سال از راز این قتل ها پرده برداشت و به هر سه قتل به دلیل درخواست همسرش برای جدایی از او اعتراف کرد.

سرهنگ مصطفایی در تشریح پرونده قتل دو پسربچه 9 و 10 ساله در قم نیز گفت: در خرداد ماه سال گذشته، این دو کودک برای شنا به کانال آب رفته بودند اما ساعاتی بعد اجساد آنان در محل پیدا شد.

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی کشورمان، تصریح کرد: در ابتدای امر علت مرگ خفگی حین شنا به نظر می رسید اما برای تکمیل تحقیقات، اجساد به پزشکی قانونی منتقل شدند که اعلام نتایج قطعی موکول به بررسی های آزمایشگاهی شد.

وی افزود: پزشکان در بررسی اجساد دریافتند که یکی از کودکان مورد آزار و اذیت قرار گرفته، بنابراین کارآگاهان قم دریافتند که با یک پرونده قتل روبرو هستند.مصطفایی خاطرنشان کرد: تحقیقات پلیس ادامه داشت تا سرانجام امسال نگهبان یکی از شرکت های مجاور، شناسایی و در بازجویی ها به قتل و آزار و اذیت کودکان اعتراف کرد.این مقام مسئول در پلیس آگاهی در تشریح پرونده قتل 4 برادر که در شیراز رخ داده بود نیز گفت: راز قتل 4 برادر که در بیستم آذرماه سال گذشته در جریان درگیری به انگیزه اختلافات قبلی و انتقام جویی در هیئت عزاداری به وقوع پیوسته بود، امسال کشف شد.وی توضیح داد: با اقدامات اطلاعاتی پلیس، قاتل شناسایی و تحت تعقیب بود تا سرانجام در 24 مرداد ماه امسال در درگیری با پلیس کشته و زنی که سال ها همراه او بود نیز در جریان درگیری زخمی شد.

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی کشورمان، از جمله دلایل موفقیت پلیس آگاهی ناجا در کشف پرونده ها، همت و تلاش کارآگاهان، مهارت و تجربه آنان و بکارگیری تجهیزات و ابزار علمی و روش های آزمایشگاهی در بررسی صحنه جرم، برشمرد و افزود: براساس وظیفه قانونی و تعهد اخلاقی، پی جویی پرونده های جنایی تا حصول به نتایج قطعی و دستگیری مجرمان ادامه  دارد. 

 

وقتی امنیت در سیستم حمل و نقل درون شهری جایی ندارد

مهدی یکی از ماموران خطوط بی آر تی بر این باور است که در برخی از ساعات روز حجم بالایی از مردم از این وسیله حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند و همین موضوع عاملی می‌شود برای تسهیل در امر جیب‌بری.

ازدحام بی پایان مردم در خطوط بی ارتی و بازی برخورد آنها با یکدیگر صحنه ای است تکراری که می توان به راحتی اکران آن را هر صبح و عصر در گوشه گوشه شهر مشاهده کرد تا این حقیقت ناگفته بیانگر این باشد که سیستم حمل و نقل عمومی همچنان با مشکلات عدیده رو به رو است. این در شرایطی است که همچنان مسئولین بر طبل تو خالی کارا بودن این سیستم می‌کوبند و به پای آن مهر تایید می‌زنند و به عبارتی تمام‌قد در برابر مخالفان آن اقدام به موضع‌گیری می‌کنند.
 
اما نکته اینجاست که موضوع تنها به صورت‌های چسبیده به در اتوبوس، نفس‌های تنگ شده مردم و نهایتا درگیری‌های لفظی ایجاد شده بین مردم خلاصه نمی‌شود چرا که این فضای پر تداخل بستری است مناسب برای ارتکاب جرم که شاید کوچکترین آن را بتوان جیب‌بری نامید. اگر روزگاری بازار و محل‌های خرید مامنی مناسب برای جیب‌برها به حساب می‌آمدند اما این روزها رد جیب‌ برها را می توان به راحتی در خطوط بی آر تی زد و وجود آنها را با فریادهایی لمس کرد که حکایت از خالی شدن جیب یکی از مسافران دارد.
 
به تعبیر یکی از شهروندان گوشت یخی شدن و عدم رعایت حقوق شهروندی یکی از مهمترین عللی محسوب می‌شود که به دزدان اجازه می‌دهد تا به راحتی در کنار مردم قرار بگیرند و و به عبارتی پا در کفش دارایی آنها کنند.
 
خبرهایی همچون؛ زن جیب‌‌بر که طعمه‌های خود را بین مسافران اتوبوس‌های BRT انتخاب می‌‌کرد دستگیر شد، زن میانسالی که به خاطر شلوغی اتوبوس‌های تندرو از مسافران زن دزدی می‌کرد به دام پلیس افتاد، شاه‌دزد ترمینال غرب با سابقه 502 فقره سرقت، بالاخره دستگیر شد و ... هر از چند گاهی از سوی پلیس آگاهی به گوش می رسد که هر کدام حکایت از برخورد نیروی انتظامی با این دست از سارقان دارد اما سوال اساسی اینجاست چرا با وجود این برخوردها همچنان دزدان بی آر تی غوغا می کنند و هر روز شکایتی جدید در این زمینه به مراکز انتظامی ارائه می شود. ایا می توان این برخورها را اقداماتی مقطعی نامید؟
 
*حضور کمرنگ پلیس در شهر
------------------------------------
 
در همین رابطه یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار انتظامی فارس می گوید: سال‌های قبل ما شاهد حضور گشت‌های نیروی انتظامی در سطح شهر بودیم اما متاسفانه این حضور کمرنگ شده و خلاء هایی را به وجود آورده که زمینه ساز جرم است.
 
وی ادامه می دهد: متاسفانه خطوط بی آر تی مقصد مجرمان کوچک شده. آنها از ازدحام مردم استفاده کنند و اقدام به جیب‌زنی می کنند. خوشبختانه این موضوع تا کنون برای من به وجود نیامده اما زمانی که از بی آر تی استفاده می کنم همیشه این دلهره را با خود دارم که نکند در بین تکان های اتوبوس و فشارهای جمعیت مورد دستبرد قرار بگیرم.
 
*خدماتی که همچنان لنگ می زند
------------------------------------------
 
از سوی دیگر یکی از مسافران دائمی بی آر تی بر این باور است که وقتی خدمات مناسب نباشد مردم برای رسیدن به کارهای خود مجبورند تا به هر شکل ممکن خود را به اتوبوس برسانند و با فشار وارد آن شوند.
 
این زن میانسال ادامه می‌دهد: این فشردگی جمعیت باعث می‌شود تا جیب‌قاپان به خود جسارت دهند و به راحتی اقدام به دزدی کنند. این موضوع برای یک وسیله حمل و نقل عمومی بسیار نامطلوب است و به هیچ عنوان نمی‌توان آن را پذیرفت. یکی از دوستان من متاسفانه با این مشکل رو به رو شد و حقوق یک ماهش مورد دستبرد قرار گرفت. من این موضوع را مطرح می کنم، کسانی که از بی آر تی استفاده می کنند عموما از طبقه متوسط رو به پایین جامعه هستند و برای هر هزار تومانی‌شان برنامه‌ای خاص را دارند. به نظر من باید هم مردم خودشان هواس‌شان را بیشتر جمع کنند و هم پلیس با استفاده از ماموران زبده خود این سارقان را شناسایی و بازداشت کنند.
 
*اخلاق هم در بی آر تی به سرقت می‌رود
---------------------------------------------------
 
بریده شدن کیف بانوان به توسط تیغ کاتر و خالی کردن آن بخش دیگری از موج کیف قاپی در سیستم حمل و نقل درون شهری محسوب می شود که تهدیدات خاصی را با خود به همراه دارد به نحوی که می توان آن را در زمره جرایم خشن قلمداد کرد. اما نکته جالب توجه در زمینه دزدی از قسمت زنانه اتوبوس دزدان زن نمایی است که با تغییر ظاهر اقدام به انجام اعمال مجرمانه خود می کنند تا این سوال پدید آید که تا چه میزان باید شاهد زیر پا گذاشتن اخلاق از سوی مجرمانی بود هیچ گونه تعهد اخلاقی ندارند و با تغییر ظاهر خود را در بین زنان وارد می کنند.
 
* برای امنیت چه کردیم
-----------------------------
 
"یکبار که برای خرید قصد بازار رفتن را داشتم، با بی آر تی فردوسی آمدم. وقتی که از اتوبوس پیاده شدم زیر کیفم پاره شده بود و کیف پولم با تمام مدارک شناسایی‌ام دزدیده شده بود"
 
"مریم.ل" با بیان این مطلب اظهار می‌دارد:  بعد از آن ماجرا شک عجیبی به من وارد شد و باعث شد تا چند روز فشار عصبی سنگینی را تحمل کنم. سوال من از مسئولین بی آر تی و نیروی انتظامی این است که چرا برای برقراری امنیت اقدامی نمی‌کنند. چند وقت پیش مردی را که چادر سرش کرده بود در اتوبوس گرفتند و تحویل نیروی انتظامی دادند وقتی ما حتی امنیت اخلاقی‌مان با تهدید رو به روست چگونه می‌توانیم توقع داشته باشم که در اتوبوس جرایمی همچون سرقت صورت نگیرد.
 
از سوی دیگر مهدی یکی از ماموران خطوط بی آر تی بر این باور است که در برخی از ساعات روز حجم بالایی از مردم از این وسیله حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند و همین موضوع عاملی می‌شود برای تسهیل در امر جیب‌بری.
 
وی می‌گوید: شما یک بازی فوتبال را مشاهده کنید. وقتی جمعیت صد هزار نفری به استادیوم می‌رود برقراری امنیت برای نیروی انتظامی واقعا سخت می‌شود حال چه برسد به ما که می‌بایست امنیت مسافران میلیونی را تامین کنیم.
 
*و اما ...
-------------
 
به هر صورت سرقت و جیب‌زنی یکی از مهمترین چالش‌های موجود در سیستم به اصطلاح پر سرعت حمل و نقل درون شهری محسوب می‌شود. مشکلات ایجاد شده برای مردم مسئولین شهری را می‌بایست مجاب نماید تا در کنار نیروی انتظامی اقدام به حفظ امنیت مالی و اخلاقی شهروندان کنند چرا که در غیر این صورت باید شاهد موج جدیدی از دزدی در مجموعه حمل و نقل شهری بود که همچون تسونامی امنیت را مورد هدف قرار داده است.
 
گفتنی است به تایید قاضی همت‌یار در گفتگوی کوتاهی که با فارس داشت سرقت و ربایش در هر شکل از نظر قانونی با مجازات رو به روست. طبق ماده 654 تا 661 افرادی که اقدام به جیب بری می کنند محکوم به حد، حبس و بازگشت اموال خواهند شد.

/5656

کد خبر 169213

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
    0 0
    چه فايده اي داره جرم اتفاق بيافته دستگير كنيد چقدر پيشگيري چقدر ريشه اي برخورد كرديد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین