امید سلیمی بنی:معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی می گوید: "کاهش قیمت در گردشگری داخلی، جای چندانی ندارد."
به گفته حامد دهقانان، چون در حوزه گردشگری کاهش قیمت جای کار چندانی وجود ندارد، بنابراین فعالان باید به سمت افزایش کیفیت خدمات حرکت کنند.
این در حالی است که قیمت تورهای گردشگری خارجی در آستانه عید فطر، روزبه روز کاهش می یابد. یک آژانس مسافرتی در تهران، پیامکهای تبلیغاتی به مشترکان خود فرستاده که در آن، قیمت مسافرت هر فرد به "کوش آداسی" در ترکیه، از یک میلیون و یکصدهزار تومان به ششصد هزار تومان، کاهش یافته است. این در حالی است که گفته می شود هزینه مسافرت مشابه در داخل کشور، نزدیک به 500 هزار تومان برای هر فرد تمام می شود. یعنی هزینه مسافرت به ترکیه و اقامت در هتلهای سه ستاره، مشابه هزینه مسافرت به منطقه گردشگری مانند سرعین در استان اردبیل تمام می شود.
با این حال، تعطیلات عید فطر، بسیاری از هموطنان را به این فکر انداخته که برای تفریح، به سفر بروند. معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اعلام تهیه بسته توسعه هدفمند سفر می گوید: "از نظر تحلیل اقتصادی نرخ سفرهای داخلی روبه رشد است، اما نرخ برابری سفرهای داخلی در برابر سفرهای خارجی نرخ مطلوبی نیست، بنابراین باید در مسیر هدفمندسازی سفر برنامهریزی کنیم."
به بیان دیگر، این مقام دولتی نیز اذعان دارد استقبال گردشگران ایرانی برای مسافرت خارجی زیادتر از گذشته شده. آمارهای اعلام شده از سوی مقامات گردشگری در کشورهای مقصد نیز این موضوع را تایید می کند. وزارت گردشگری ترکیه اعلام کرده بود در سال گذشته میلادی، سفر ایرانیان به نقاط مختلف ترکیه مانند آنتالیا ۱۰۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
در همین رابطه روزنامه "تودی زمان" چاپ آنکارا در گزارشی، وضعیت مسافرت تفریحی ایرانیان به ترکیه را اینطور توصیف کرده: "ایرانیان، ترکیه را به عنوان نخستین مقصد سفرهای توریستی خود در بیرون از کشور بر میگزینند، به گونهای که میزان مسافرت ایرانیان به آنتالیا در بازه زمانی یک ماهه، از اول ژوئن سال جاری تا پایان همین ماه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۳۲ درصد رشد داشته و تنها در ماه ژوئن امسال، ۱۴ هزار و ۲۴۲ نفر از ایران به شهر آنتالیا در ترکیه سفر کردهاند. آمار سفر ایرانیان به این شهر در شش ماه نخست سال نیز نزدیک به ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است."
هر چند برخی از چهره های سیاسی و مذهبی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و می پرسند چرا دولت اجازه رفتن مردم به آنتالیا را می دهد ولی باز هم مسئولان سازمان میراث فرهنگی و معاون گردشگری این سازمان، از سیاستهایی مانند تهیه بسته توسعه هدفمند سفر خبر می دهند که در عمل سیاستهای مشابه نتیجه ای عاید کسی نکرده و باز هم سیل گردشگران ایرانی به خارج از کشور، جاری است.
دولت: در سیاستگذاری سفر موفق بوده ایم
پدیده مسافرت و گردشگری، در عرصه های داخلی و خارجی، دو روی یک سکه اند. کارشناسان می گویند زمانی که خدمات به گردشگران، در داخل کشور، گران و بی کیفیت باشد، مردم برای دریافت خدمات بهتر و ارزانتر به مقاصد خارجی روی می آورند. آنها می گویند طبیعی است سالانه بیش از یک میلیون و 600 هزار ایرانی فقط به ترکیه بروند، چون هم ارزانتر است و هم خدمات بهتری به مشتریان تورها ارائه می شود.
با این همه، باز هم معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی می گوید سیاست دولت در حوزه گردشگری داخلی سیاستی موفق است و اقدامات انجام شده مبنای تئوریک داشته و به لحاظ کارشناسی قابل دفاع است.
هر چند دهقانان توضیح می دهد از نظر آماری صنعت گردشگری کشور از وضعیت بهتری در مقایسه با گذشته برخوردار است، ولی خود نیز اذعان می کند که سهم گردشگری از اقتصاد کشور مطابق با انتظارت نبوده است.
مسئولان دولتی در سیاست های جدید خود، از بسته هدفمند سفر سخن می گویند ولی جزئیات آن را اعلام نمی کنند. این چنین که پیداست در آستانه تعطیلات آخر تابستان، به خصوص عید فطر، همچنان گردشگری داخل، در مقابل نرخ فزاینده خروج گردشگران از ایران، قافیه را می بازد.
47/233
نظر شما