آذرجزایری:بیش از 20 روز از نشستن رستم قاسمی بر صندلی مدیریت نفت می گذرد اما تا کنون علی رغم آنکه بسیاری از نفتی ها از تلاش وی برای تغییر مدیریت در این وزارتخانه خبر داده اند اما این وزیر جدید نفت تا کنون هیچیک از مدیران خود را تغییر نداده است. اگرچه شنیده ها حکایت از تغییر قطعی برخی ازمدیران نفتی دارد اما درعین حال گفته می شود رستم قاسمی در تلاش است تا با شناخت کامل برروی متخصصین نفتی جانشین های مناسبی برای افراد مورد نظر خود بیابد.
شاید برای همین باشد که این وزیر در تلاش است تا با برگزاری نشست های مختلف با نمایندگانِ سازندگان، پیمانکاران و مشاوران صنعت نفت و همچنین برگزاری جلسات مستمر با معاونین خود،افرادی را برای نفت برگزیند که بتوانند وضعیت این روزهای این وزارتخانه را بهبود بخشند.
برهمین اساس شنیده ها حکایت از این دارد که بزودی مدیرانی چون خجسته مهر معاون برنامه ریزی وزارت نفت،بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و قلعه بانیم مدیرعامل شرکت ملی نفت تغییر خواهند کرد.چرا که گفته می شود رستم قاسمی در تلاش است تا افرادی را برای جایگزینی این مدیران برگزیند.البته وی همچنین در تلاش بوده تا جایگاه ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی را به دیگری بدهد اما به دلیل آنکه این مدیر در دی ماه امسال بازنشسته می شود بنابراین وی صلاح دانسته تا زمان بازنشستگی او دست نگه دارد و در دی ماه امسال مدیری دیگر را در جایگاه ضیغمی بنشاند.
دراین بین پیش بینی می شود تا پاییز امسال بحث تغییر مدیران نفتی به تعویق افتد که البته از نظرکارشناسان این تاخیر در تغییر مدیریتی در نفت در شرایط فعلی بسیار به نفع منافع ملی است.چراکه قاسمی فرصتی می خواهد تا شناختی کامل از محیط اطراف خود و مدیرانش پیدا کند و در اینصورت است که تغییر مدیریتی می تواند کارساز باشد.
در حال حاضر هستند مدیران نفتی که با ارائه آمارهای خلاف واقع و بزرگنمایی از عملکرد خود سعی دارند تا این وزیر را متقاعد کنند که عملکرد آنان مثبت بوده و باید در جایگاه خود حفظ شوند.
بنابراین شاید این تصمیم قاسمی برای به تاخیر انداختن تغییرات مدیریتی بسیار هوشمندانه باشد تا با زیر ذره بین بردن فعالیت مدیران نفتی بتوان متخصصین را از غیر متخصصین تشخیص داد.
بر این اساس نشستی اخیرا با عنوان نشست نمایندگانِ سازندگان، پیمانکاران و مشاوران صنعت نفت با رستم قاسمی وزیر نفت، و معاونان وزیر، عصر چهارشنبه (2 شهریور) در هتل اسپیناس خلیج فارس برگزار شد.
در این نشست مسعود میرکاظمی نیز به عنوان مهمان حضور دارد و آنچه عکس ها به تصویر کشیده اند هم نشینی این دو وزیر جدید و قدیم با یکدیگر است.
همیشه رسم بر این بوده است که وقتی مدیری جدید وارد می شود عملکرد مدیر پیشین خود را به نقد می کشد و کم کاری ها را بردوش قبلی می گذارد اما این عملکرد رستم قاسمی نشان می دهد که وی در تلاش است تا از تجربیات خوب و بد مسوولان پیش از خود استفاده کند.ضمن آنکه قاسمی با میرکاظمی رفاقت قدیمی دارند. برهمین اساس در زمان کسب رای اعتماد رستم قاسمی درمجلس یکی از اساسی ترین سوالات رسانه ها به این امر اختصاص یافته بود که آیا رستم قاسمی با حضور در نفت از سیاست های گذشته و مدیرانی که توسط میرکاظمی بر مسند کار نشسته اند حمایت خواهد کرد.البته وی در پاسخ به این سوال خبرآنلاین در زمان رای گیری در مجلس تاکید کرده بود که وی تلاش دارد که متخصصین را بر مسند کار بیاورد و اگر کسی متخصص باشد نباید نگران جایگاه خود باشد و اگر کسی هم متخصص نباشد باید جای خود را به کسی بدهد که کار را بهتر می شناسد تا منافع ملی حفظ شود.
به نظر می رسد راهی که قاسمی در پیش گرفته بسیار منطقی است.چرا که شناخت متخصصین نفتی و کارآمد در چنین شرایطی کار آسانی نخواهد بود و باید منتظر بود تا در ماه های آتی متخصصین نفتی به نفت باز گردند البته باکاری دقیق و کارشناسی شده!
/22131
نظر شما