جودو، شطرنج یا پوکر؟/ هیچکدام، پوتین با پُل کار اوکراین را تمام می‌کند!

پوتین ممکن است یک بازیکن مخفی بریج (به فارسی: پُل، نوعی بازی پاسور) باشد یا نباشد، اما به ما کمک می کند تا استراتژی ها، تاکتیک ها و شیوه های تفکر او را درک کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، جافری رابرتز، استاد بازنشسته تاریخ و عضو ارشد موسسه مطالعات پیشرفته لهستان در ورشو در مقاله ای برای اندیشکده کوئینسی نوشت:

به عنوان یک استراتژیست، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یک شطرنج باز است یا یک پوکرباز؟ آیا او تلاش می‌کند تمامی حرکات متقابل حریفانش را پیش‌بینی کند یا وقتی دست ضعیفی به او می افتد و شانس ها را بررسی می کند در تلاش برای بلوف زدن خواهد بود؟

پوتین مطمئناً شطرنج را دوست دارد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که او در این بازی توانایی دارد یا اینکه تا به حال پوکر بازی کرده باشد. جودو ورزش او است، به خصوص حرکات غیرمنتظره برای خارج کردن حریف از تعادل.

آیا این بدان معناست که او مهره های خود را در موقعیت قرار می دهد و با یک حمله عظیم زمستانی و با هدف پیروزی کامل بر اوکراین، پیش می رود؟

نه لزوما. در هفته‌های اول جنگ، پوتین تلاش کرد تا اوکراین را به سرعت شکست دهد تا دولت را تغییر دهد و در مورد یک معاهده صلح مذاکره کند که امنیت آینده روسیه را تضمین کند. اما زمانی که آن حمله رعدآسا شکست خورد، روس ها به استراتژی فرسایشی روی آوردند و سعی کردند تا آنجا که می توانند سرزمین اوکراین را اشغال کنند و در عین حال نیروهای مسلح اوکراین را از بین ببرند.

جنگ فروکش کرده و در هفته های اخیر اوکراین مناطق قابل توجهی را درخارکف و خرسون مجدداً به کنترل خود در آورده است. با این حال، این موفقیت‌ها برای اوکراینی‌ها پرهزینه بوده است، و همین امر در مورد جنگ در سایر بخش‌های جبهه، مانند دونباس، جایی که نیروهای روسی همچنان به پیشروی‌های تدریجی خود ادامه می‌دهند، صادق است. به گفته مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روسیه و اوکراین هر کدام حدود ۱۰۰هزار تلفات داشته اند.

جودو، شطرنج یا پوکر؟/ هیچکدام، پوتین با پُل کار اوکراین را تمام می‌کند!

>>> بیشتر بخوانید:

قزاقستان هم از کف پوتین پرید؟

آشی که آشپز پوتین برای اروپایی‌ها پخت

حملات موشکی اخیر روسیه به زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ و نقل اوکراین نیز نه تنها بر زندگی غیرنظامیان، بلکه بر توانایی کی‌یف برای تامین مجدد نیروهای مسلح خود و استقرار مجدد آنها در بخش‌های حیاتی جبهه تأثیر می‌گذارد.

از دیدگاه روسیه، استراتژی فرسایشی آنها کارساز است و پوتین ممکن است فقط دفاع خط مقدم خود را تقویت کند و منتظر فروپاشی مدنی و نظامی اوکراین باشد.

جنگ‌های واقعی همان بازی‌هایی نیستند که ژنرال‌های پشت میزنشین آن را دوست دارند. هر دو طرف این جنگ را یک مبارزه وجودی برای بقای دولت می دانند. هر روز صدها سرباز و غیرنظامی در اوکراین کشته می شوند و هزاران نفر دیگر زخمی می شوند. بخش های وسیعی از اوکراین ویران شده است. میلیون ها شهروند آن کشور را ترک کرده اند. این درگیری نیابتی بین روسیه و غرب می تواند تهدیدی برای رویارویی هسته ای و از بین رفتن میلیون ها نفر از مردم باشد.

جنگ پیچیده ترین پدیده انسانی است، اما شاید یک بازی وجود داشته باشد که بتوان آن را به طور مفیدی با آن مقایسه کرد: "پل".

پوتین ممکن است یک بازیکن پنهان "پل" (نوعی بازی پاسور) باشد یا نباشد، اما این به ما کمک می کند تا استراتژی ها، تاکتیک ها و شیوه های تفکر او را درک کنیم. پل همیشه افراد معروف و سرشناسی از دنیای واقعی مانند آگاتا کریستی نویسنده، عمر شریف بازیگر، وارن بافت سرمایه گذار، کارآفرین بیل گیتس، و رئیس جمهور اسبق یعنی آیزنهاور را به خود جذب کرده است.

دنگ شیائوپینگ از چین یک بازیکن بسیار مشتاق و هوادار این بازی بود. دنگ جانشین مائو تسه تونگ به عنوان رهبر چین کمونیست شد و گفت که تا زمانی که می تواند پل بازی کند، مغزش همچنان کار می کند.

بازی بریج یا همان پل یک بازی ترفندی تریک تیکینگ (trick-taking) یا تصاحب تریک است. مهم این است که شما به تنهایی برنده نیستید. شما آنها را با همراهی با هم تیمی خود و با استفاده از تکنیک ها و تاکتیک های مختلف برنده می شوید.

برخلاف شطرنج و پوکر، پل یک بازی مشارکتی و یک تلاش جمعی است. یک شراکت یا تیم قوی همیشه حتی از درخشان ترین مجموعه فردگراها هم بهتر عمل می کند.

شرکای اصلی پوتین وزیران دفاع، امور خارجه و نخست وزیران و والری گراسیموف، رئیس ستاد کل روسیه هستند. در طرف اوکراینی، شراکت کلیدی رئیس جمهور زلنسکی و فرمانده کل او، والری زالوژنی است. در بازی پل، مانند جنگ، هماهنگی تیم و مشارکت، یک عنصر اساسی برای موفقیت است.

شما فقط می توانید کارت هایی را بازی کنید که واقعاً در دست دارید، همانطور که در جنگ فقط می توانید منابعی را که در اختیار دارید یا می توانید در طول درگیری ایجاد کنید، به کار بگیرید. در هر دو جنگ و بازی پل، هدف این است که از منابع واقعی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

بازی پل، مانند اکثر جنگ‌ها، مجموعه‌ای از نبردهای تاکتیکی است که بخشی از فرآیند فرسایش است. این یک ماراتن است نه دوی سرعت. برخی از دست ها را برنده می شوید و برخی دیگر را می بازید.

بازی پل سرگرم کننده است، اما همچنین می تواند بسیار رقابتی و بسیار استرس زا باشد. یک تورنمنت پل به طور معمول شامل ده ها یا تعداد زیادی دست در برابر رقبا یا تیم های دیگر می شود. هر دست از این نبرد به تعهد و توجه کامل شما نیاز دارد. از دست دادن تمرکز یا انجام یک اشتباه بد می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد. شانس می تواند با شما و یا علیه شما باشد. از نظر ذهنی، باید بتوانید با شکست ها و همچنین موفقیت ها کنار بیایید. در حوزه نظامی، چنین خواسته ها و فشارهایی به طور تصاعدی بیشتر است و پیامدهای شکست اغلب کشنده است.

جمله ای معروف می گوید: هیچ طرح جنگی هرگز از تماس با دشمن جان سالم به در نمی برد. به همین ترتیب در پل، باید دائماً برنامه‌های خود را تنظیم کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد کارت‌هایی که هر بازیکن در اختیار دارد آشکار شود. یک تکنیک بازی پل مستقیماً از تاکتیک های نظامی ناشی می شود. این مستلزم توالی بازی شما است به طوری که اگر یک مسیر موفقیت کارساز نبود، گزینه دیگری را حفظ کنید.

در طول جنگ اوکراین تغییرات قابل توجهی در برنامه های نبرد صورت گرفته است. روس ها که نتوانستند اوکراین را با عملیات طوفان شکست دهند، از حومه کی یف عقب نشینی کردند و بر فتح جنوب و شرق اوکراین متمرکز شدند.

اوکراینی‌ ها که سلاح های بیشتری نسبت به روس ها داشتند، از برتری تعدادی نیروهای خود برای راه‌اندازی یک سری حملات متقابل استفاده کردند. این اقدامات پرهزینه بود، اما روس ها مجبور به عقب نشینی در خارکف و خرسون شدند. پوتین از بسیج ۳۰۰هزار نیروی ذخیره خبر داد و مناطق تحت اشغال ارتش خود را به فدراسیون روسیه ضمیمه کرد.

تجربه به اوکراینی‌ها آموخت که تمرکز نیروهایشان قبل از حمله، آنها را در برابر حملات هوایی، توپخانه‌ای و موشکی روسیه بسیار آسیب‌پذیر می‌کند. بنابراین آنها اهداف بسیار زیادی را به روس‌ها واگذار کردند تا به یکباره حمله کنند.

در دنیای بازی پل، این نوع از رقابت ها به ویژه در بخش ابتدایی بازی رایج است. بازیکنان در حالی که سعی می کنند تبادل اطلاعات حریفان را مختل کنند، اطلاعات رمزگذاری شده ای را با شرکای خود در مورد دست یکدیگر مبادله می کنند.

روانشناسی و فریب در بازی پل، به همان اندازه که در جنگ وجود دارد از اهمیت برخوردار است. عامل اصلی جنگ اوکراین قدرت آتش است – تعداد هواپیماها، تانک ها، تفنگ ها و موشک ها که هر طرف در اختیار دارد. اما اطلاعات نادرست و پنهان کردن نقاط قوت و ضعف نسبی و محل منابع کلیدی مهم بوده و داشتن روحیه نیز بسیار مهم است.

البته پوتین، زلنسکی و تیم هایشان کارهای بهتر و بسیار مهم تری نسبت به کارت بازی دارند. اما اگر آنها خود را در حال انجام این کار بیابند، ممکن است شباهت های عجیب آن را در آزمون جنگ و این بازی پیدا کنند.

*منبع: کوئینسی / ترجمه: ابوالفضل خدائی

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1704608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 11
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    فعلا که در گِل مانده!
    • ایراندوست IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
      54 15
      آفرین. بهترین مثال و زدی.
  • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    29 77
    شما هدف قرار دادن توپولوف با یک پهپاد در پیت را نگاه کنید‌‌‌....منطرفدار پوتین هستم و بنظرم این جنگ نقطه عطف استراتژی جهانی است وبرای همین غرب این میزان سرمایه گذاری تسلیحاتی درآن کرده‌‌...ولی بواقع.‌‌...اپکرانی ها خود مردمی هستند بسیار از خود گذشته وبا استعداد...وکاشکی مورد سو استفاده غرب واقع نمی‌شدند که پوتین رامحبور به جنگ کنند‌...آنها با هواپیما های در پیتی مثل میگ۲۹ موشک کروز روسی را سرنگون کردند یا با هواپیمای بی سرنشین متعلق به جنگ سرد هواپیمای توپولف روسی را سرنگون کردند...و..
    • تورج IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
      نظرتان محترم .فقط برایم جای سوال است طرفدار چه چیز پوتین هستید از اشغال یک کشور دیگر به بهانه امنیتی عین صدام ؟یا از تنها گذاشتن ایران در شورای امنیت؟از سهم خوری دریای کاسپین ؟از تسلیح‌ ۶۰ملیارد دلاری مجانی صدام در زمان جنگ در سینه تمام شهدای ما گلوله وترکش روسی هست یک مورد رفاقت روسیه با ایران را نشان بدهید که جز برد برد روسیه چیز دیگری باشد کافیست .خوبست گاهی خواندن تاریخ معاصر
  • سجاد IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    بیشتر بلوفه قربونت .ارباب پوتین بازی رو باخت که چهل و هشت ساعته و یا هفتاد و دو ساعته فتح کنه .خودش خوب میدونه .زمستونم تموم میشه و رو سیاهی به ذغال میمونه .
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    زنده باد اکراین زنده باد زلنسکی قهرمان
  • عدالت IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    82 17
    پوتین گول خورد.
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    77 12
    پوتین معلوم شد که نمی تونه نقشی بازی کنه وحرفاش همه طبل طو خالیه مردم اکراین کشورشون دوست دارن ونمیخوان زیر سلطه پوتین باشن اگه توسوریه هم با ایران موفق شدن بخاطر این بود که داعش جایگاه مردمی نداشت
  • هوشنگ حیدری DE ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    80 17
    پوتین هم اوکراین نابود کرد هم روسیه را ۳۰سال عقب برگرداند .فکر می کرد ۱هفته کار اوکراین تمامه ولی سال ها جنگ ادامه خواهد داشت
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    55 6
    استاد تاریخ را فقط از 2015 مطالعه می کنی فهمیدن اینکه روسیه چکار به اکراین دارد و چرا به سمت غرب رفت خیلی سخت نیست یک رفتار ساده انسانی است ... کمتر کسی است که نداند چقدر پوتین به سرمین حاصلخیز اوکراین علاقمند است تقریبا این را هر اکراینی بصورت ژنی از هزاره گذشته می داند ولی بعد از الحاق کریمه به روسیه به زور اوکراین مجبور شد متمایل به غرب شود شاید بتواند باقیمانده سرزمین خود را نجات دهد.. حتی اگر در یک روستا شما گرفتار زورگویی شود اتومات برای نجات از این مزاحم باید با خان روستا نزدیک شوید.... و اما خیلی مهمتر خود روسیه کشور به نهایت فقیر و تحت پراپگاندای است گرچه از نظر هوا نورید و بمب اتم بی نظیرن اما در امور روزمره درمانده اند دلیل میخواهی تولید لادا برای بیش از 50 سال با یک شکل..... و اکراین بین زندگی تحت الحمایه بودن غرب را انتخاب کرد که بسیار ساده است شما دوستان روسیه را نگا کنید کره شمالی ........نمی خواهم نام کشور ها را بنویسم اما همنیشینان امریکا کره جنوبی ژاپن سنگاپور عربستان عمان امارات ترکیه ....
  • عارف IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    73 7
    ای مرگ بر جنگ ،،، بانیان جنگ همیشه سالم هستند و سالم و خوب زندگی می‌کنند و افرادی را به جان هم انداخته که همدیگر را می‌کشند و هیچ شناختی و دشمنی از هم ندارند ،،، ای مرگ بر جنگ
  • بابک IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    81 14
    چرا اینقدر تلاش میکنید ارباب پوتین را قدرتمند و آینده نگر ؛ جلوه بدید؟؟؟ آمریکا و غرب و ژاپن و کره و .... متحد هستند و پوتین در منجلاب گیر افتاده و اگر تا بحال هم دوام آورده بخاطر دارو و پهباد و سلاحهای مجانی ایران بوده. پوتین تلاش کرد توافق انجام نشه و خود بازار نفت و ... ایران را تصاحب کنه. امام خمینی ره فرمودند نه شرقی و نه غربی ولی مسولان فعلی ؛ ایران را مستعمره چین و روسیه کرده اند
  • صادق IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    94 14
    روسیه طبل تو خالیه.هیچی نیست.اینو حالا همیه دنیا فهمیدن
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    1 2
    حیفه اینهمه نوشتم منتشر نمی کنی..استاد تاریخ را فقط از 2015 مطالعه می کنی فهمیدن اینکه روسیه چکار به اکراین دارد و چرا به سمت غرب رفت خیلی سخت نیست یک رفتار ساده انسانی است ... کمتر کسی است که نداند چقدر پوتین به سرمین حاصلخیز اوکراین علاقمند است تقریبا این را هر اکراینی بصورت ژنی از هزاره گذشته می داند ولی بعد از الحاق کریمه به روسیه به زور اوکراین مجبور شد متمایل به غرب شود شاید بتواند باقیمانده سرزمین خود را نجات دهد.. حتی اگر در یک روستا شما گرفتار زورگویی شود اتومات برای نجات از این مزاحم باید با خان روستا نزدیک شوید.... و اما خیلی مهمتر خود روسیه کشور به نهایت فقیر و تحت پراپگاندای است گرچه از نظر هوا نورید و بمب اتم بی نظیرن اما در امور روزمره درمانده اند دلیل میخواهی تولید لادا برای بیش از 50 سال با یک شکل..... و اکراین بین زندگی تحت الحمایه بودن غرب را انتخاب کرد که بسیار ساده است شما دوستان روسیه را نگا کنید کره شمالی ........نمی خواهم نام کشور ها را بنویسم اما همنیشینان امریکا کره جنوبی ژاپن سنگاپور عربستان عمان امارات ترکیه ....
  • حجت IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    31 2
    یک سوال دارم این بازی پل همون حکم چهارنفره خودمون نیست؟ 😁😁😁😁
  • US ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    50 13
    تاوان تجاوز به هر سرزمینی بسیار سنگین است
  • آریایی IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    46 8
    پوتین در این جنگ مشت روسیه را برای دنیا باز کرد، اعتبارش را زیر سؤال برد.
  • حسن IR ۱۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    51 12
    پوتین در همه زمینه ها افتضاح به بار آورده. ترس جهان از روسیه ریخت اقتصادشم نابود شد ارتش روسیه هم بی ابروشد
  • مهران IR ۱۸:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    21 10
    اوه نه ، هیچکدوم بدنرینش ژیمناستیک یا رقص روی یخه ولی بازی هویتزر صد موشک هواپیما از همه مهمتر تحریم اقتصادیه روسیه نمی دونه چیکار کنه چیزی که اندوخته به دردش نمیخوره و چیزی که نداره مهمه
  • فرزانه IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    45 12
    ولادیمیر پوتین شخص زور گویی هست و هنوز نمی خواد باور کنه اکراین یک کشور مستقل هست که میتونه برای اداره خودش تصمیم بگیره .اکراین منافع خودش رو در پیوستن به ناتو می بینه .و روسیه منافع خودش مغایر اون می دونه .و وقتی نتونست زلنسکی رو منصرف کنه از پیوستن به ناتو ،تهدید به حمله و جنگ کرد .یعنی نتونست این مساله رو دیپلماتیک حل کنه تا کار به جنگ نکشه . و نتیجه اون کشته شدن و آوارگی کلی مردم عادی و بی گناه شد . هم پوتین هم اکراین و هم اروپا همه به درد سر افتادن .پوتین مستبد اول و بعد زلنسکی باعث این همه کشته و خرابی شهرهای زیبا شدند و باید پاسخگو باشند. بخصوص اینکه پوتین پیر و بیمار هست و به زودی باید پاسخگوی دنیا و تاریخ باشه ..حالا ما چقدر سادگی کردیم که برای دور زدن تحریم‌ها و کم کردن فشار اقتصادی کشورمون روابطمان را با پوتین مستبد و چینی که حالا برای خرید نفت بیشتر با آل سعود قرار داد بسته و به ایران پشت کرده ،پناه بردیم .نه روسیه و نه چین به فکر مانیستند و فقط به فکر منافع خودشان هستند . کشور ما اونقدر ثروتمند هست که نیازی به کمک روسیه و چین نداشته باشیم و مواد اولیه خودمون تولید کنیم .
  • Payam IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
    48 18
    پوتین باخت بدم باخت
    • حبیب IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
      2 4
      پوتین باید خوار ودلیل بشه تاعدالت خداوند دیده بشه