مدیرعامل شرکت ملی نفت به یکی از اساسی ترین دغدغه های خبرنگاران مبنی بر از دست دادن جایگاه ایران در اوپک به دلیل افزایش تولید عراق پاسخ داد.

 براساس اظهارات قلعه بانی،تعیین جایگاه کشورها در اوپک براساس ذخایر نفتی آنهاست و ربطی به میزان صادرات آنها ندارد.بنابراین اینکه عراق میزان صادراتش به دو میلیون و 200 هزار بشکه در روز رسیده جای نگرانی ندارد.

احمد قلعه بانی در پاسخ به این سوال خبرآنلاین، تصریح کرد: همه کشورهای عضو این سازمان میزان تولیدشان براساس میزان سرمایه گذاری صورت گرفته افزایش می یابد و در این میان ما هم کار خودمان را افزایش می دهیم.اگر عراق تولید خود را افزایش می دهد ما هم در تلاشیم تا پایان برنامه پنجم توسعه تولید روزانه خود را به 5 میلیون و 100 هزار بشکه برسانیم .

وی در بخشی دیگر از پاسخگویی به این دغدغه کارشناسان نفتی درپاسخ به اینکه در برنامه چهارم توسعه هم قرار بود تولید نفت کشور به 5 میلیون بشکه در رزو برسد اما این امر محقق نشد بنابراین این امکان وجود دارد در پایان برنامه پنجم این برنامه نیز تحقق نیافته باشد این حرف را مورد تایید قرارداد و گفت: درست است؛ امکان دارد برنامه به طور کامل محقق نشود اما به هر حال این برنامه ای است که برای ما دیده شده است و ما سعی داریم با تحقق پروژه هایی که برای رسیدن به این برنامه باید عملیاتی شوند جامع عمل بپوشانیم اما امکان دارد مثل میدان نفتی آذر که به دلیل خروج شرکت روسی پس از یکسال و نیم مذاکره باز تعیین و تکلیف برخی پروژه ها به تاخیر بیفتد و همین امر دلیلی خواهد بود برای عدم تحقق برنامه پنجم توسعه .

وی با تاکید بر اینکه در صورت تکرار مسایلی چون میدان آذر طبیعتا ما در تولید طبق برنامه دچار مشکل خواهیم بود، خاطرنشان کرد:اما در این میان راهکارهایی هم برای افزایش سرمایه گذاری در میادین نفتی وجود دارد که ما بزودی آنها را اجرایی می کنیم بنابراین جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

به گفته او، در سال گذشته سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز کشور طی سالیان گذشته بی سابقه بوده و تلاش می شود در سالجاری این میزان به 25 تا 30 میلیارد دلار برسد.

وی در خصوص ابراز نگرانی خبرنگاران در خصوص افزایش ظرفیت تولید ونزوئلا براساس آمارهای اعلام شده، متذکرشد: نفت خام ونزوئلا فوق سنگین است در حالیکه این نوع نفت خام به عنوان ذخایر نفتی کشورها محاسبه نمی شود اما اخیرا ونزوئلا و کانادا این ذخایر را نیز جزء ذخایر نفت سبک خود به عنوان ذخایر نفتی خود اعلام کرده اند.

براساس اظهارات مدیران همراه مدیرعامل شرکت ملی نفت، برای تولید هر بشکه نفت فوق سنگین در کشوری چون کانادا به ازای هر بشکه نفت 30 دلار هزینه می شود که این رقم بالایی است.

ضریب بازیافت و سیر صعودی ابهام آمیز

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در بخشی دیگر از این مصاحبه در پاسخ به سوال خبرآنلاین در خصوص میزان ضریب بازیافت نفت در کشور متذکر شد: در حال حاضر ضریب بازیافت نفت ما در حدود 26درصد است و قراراست تا پایان برنامه پنجم توسعه به 27 درصد برسد.ازادگان 10 اهوازآسماری 41 درصد

این درحالی است که در حال حاضر ضریب بازیافت در برخی از میادین نفتی ما چون آزادگان 10 درصد است و در میادینی چون اهواز آسماری که بالاترین ضریب بازیافت نفت در کشور محسوب می شود 41 درصد اعلام می شود.احمد قلعه بانی در پاسخ به این سوال که ضریب بازیافت نفت در پایان دولت هشتم چقدر بوده و طی این مدت چقدر افزایش یافته است از یکی از مدیران همراه خود رقم ضریب بازیافت را در ابتدای دولت نهم را جویا شد که این مدیر نیز اظهار بی اطلاعی کرد.

تامین گاز میادین در گرو شکوفایی پارس جنوبی

از نحوه حل مشکل کمبود گاز برای تزریق به میادین نفتی خبرآنلاین می پرسد و وی تاکید می کند:درحال حاضر کمبود گاز برای تزریق وجود ندارد و این مساله به سالیان گذشته بر می گردد اما قراراست با تامین گاز از پروژه های جدیدی چون 9و10 در سالجاری و فازهای 15و16،17و18 و 12 پارس جنوبی این مشکل در سال آینده به طور کامل برطرف شود.

وی در شرایطی از تامین گاز برای تزریق به میادین نفتی منوط بر افتتاح پروژه های پارس جنوبی خبر می دهد که براساس اظهارنظر کارشناسان پروژه های این منطقه به طور میانگین با رشد 17درصدی مواجهند که قراربوده بیش از 30 درصد باشد.دراین بین گفته می شود درصد بیشتر این پیشرفت مربوط به بخش خشکی پارس جنوبی است و اکثر فازها در بخش دریایی دچار مشکلند.دراینصورت در صورت بهره برداری از بخش خشکی وقتی گازی از دریا انتقال نیابد این تاسیسات نیز قابل استفاده نخواهند خورد.

بنابراین  به نظر می رسد طی سالیان آینده نیز کشور با کمبود گاز برای تزریق به میادین نفتی مواجه باشد. مشکلی که قطعا می تواند تولید نفت کشور را به شدت کاهش دهد.

این درحالی است که براساس اظهارات مدیرعامل شرکت ملی نفت امسال حدود 78 درصد از برنامه تزریق گاز به میادین محقق شده است که رقمی حدود 100 میلیون متر مکعب در روز اعلام می شود.

به گفته وی، قرار بوده این رقم حدود 130 میلیون متر مکعب در روز باشد.

نفت روی آب نداریم

مدیرعامل شرکت ملی نفت همچنین در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص آنکه در حال حاضر برخی از سایت های خارجی از ذخیره سازی نفت ایران در نفتکش ها برروی آب می گویند تاکید کرد:امسال در خصوص فروش نفت بهترین شرایط را داشته ایم.

قلعه بانی همچنین متذکرشد: هیچ نفتی برروی آب نداریم و تمام خبرهایی در این خصوص را تکذیب کرد.

افزایش 50 هزار بشکه ای نفت تا پایان امسال

در شرایطی که رئیس کمیسیون انرژی مجلس با استناد به نظرات کارشناسی و آخرین تحلیل های روز تاکید دارد تولید نفت کشور در پایان سالجاری نسبت به شرایط فعلی 100 هزار بشکه کمتر خواهد شد مدیرعامل شرکت ملی نفت معتقد است تا پایان سالجاری ظرفیت تولید نفت کشور 50 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

به گفته او،میدان هایی چون آزادگان شمالی و جنوبی،هنگام،یادآوران ،سروستان و خشت تاپایان سالجاری به تولید زودهنگام خواهند رسید که قطعا وارد مدار شدن تولید چاه های این میادین ظرفیت تولید را افزایش خواهد داد.

وی در خصوص بورس نفت هم با اشاره به دور اول عرضه نفت در این بورس تاکید کرد:از ما تخفیف خواستند و چون ما طبق قانون مجوزی برای این تخفیف نداشتیم دور اول فروش نفت خام در بورس مورد استقبال قرارنگرفت اما به هرحال الان در حال عرضه شدن است و خریدو فروش هم می شود.

قلعه بانی در عین حال متذکرشد:درحال حاضر بخش خصوصی ما متاسفانه توان مالی و مدیریتی خرید و فروش نفت خام را ندارد و امیدواریم به زودی بخش خصوصی خود را برای فروش نفت آماده کند.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد:بزودی نفت دیگر کشورها هم در بورس نفت کشور عرضه شود و این مساله را دور از واقعیت ندانست البته در شرایطی که تمام موانع فعلی بورس نفت و مشکلات آن مرتفع شود.

 /17221

 

 

کد خبر 170666

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =