سفیر سابق کشورمان در کویت معتقد است که سقوط دیکتاتورهای منطقه، نشانه مبارکی از آغاز دوران جدیدی برای ملتهای عرب است .

علی جنتی در گفتگو با خبرآنلاین با تاکید بر این که فصل تازه ای در تاریخ ملت های عرب پدید آمده است گفت :ملت های عرب می توانند ا با استفاده از این فرصت طلایی سرنوشت سیاسی خود را خود برعهده بگیرند واز قید وبند حاکمیت های ظالمانه واختناق و دیکتاتوری رهایی یابند.

این کارشناس جهان عرب در پاسخ به سوالی درباره ماهیت رویدادها در کشورهایی چون تونس، مصر و لیبی عوامل مختلفی از جمله انباشت نارضایتی های عمومی ، فقر، تبعیض، خفقان ، ظلم به مردم و وابستگی به کشورهای بیگانه بر شمرده و گفت:  بدیهی است که پس از شکست وفروپاشی دولت عثمانی وتشکیل دولتهای خرد و استقلال کشورهای شمال آفریقا این اولین تجربه ملتهای عرب منطقه برای کسب آزادی وتعیین سرنوشت خود است لذابرای عبور از مرحله گذارکنونی نیاز به هوشیاری واستفاده از تجربیات تلخ گذشته وجود دارد .

جنتی در ادامه مشکل ساز شدن فقدان رهبری در این تحولات را تایید کرده و گفت : متاسفانه در اکثر کشورهایی که تحول رخ داده است رهبری مشخص و آگاهی وجود ندارد و دولتهای بیگانه از جمله امریکا وبرخی از کشورهای اروپایی در صددند تا این انقلابها را به نفع خود مصادره کنند و همچنان به استعمار این کشورها به شکل جدید ادامه دهند.

استاندار سابق خراسان در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که ایا ممکن است هرج و مرج و بی نظمی تنها پیامد این تحولات در کشورهای عربی باشد گفت : هرج ومرج ونابسامانی در این مرحله کاملا طبیعی است. نکته مهم عبور سریع از این مرحله به دوران ثبات وآرامش وپافشاری ملتها برآرمانهای اسلامی و استقلال طلبانه است .

او سپس جمهوری عربی مصر را  با برخورداری از نخبگان فرهیخته به عنوان اولین کشور عربی دانست که می تواند زودتر از دیگران این مرحله را پشت سر بگذارد  اگر چه تاکید کرد :  نفوذ امریکا در آن کشور بویژه در بین افسران ارشد ارتش چشمگیر است واگر مصر بتواند به استقلال و آزادی واقعی دست یابد با توجه به جایگاه آن در جهان عرب قطعا تآثیرات مثبت خود را برسایر کشورها برجای خواهد نهاد ومیتواند به عنوان الگو ودولت سرمشق عمل نماید نشانه های این تحول هم اکنون در جریان محاکمه مبارک و حمله به سفارت اسراییل در قاهره وبازگشایی مرز رفح با نوار غزه دیده میشود.

جنتی سپس به لیبی اشاره کرد و گفت در لیبی وضعیت متفاوت است زیرا عناصر تشکیل دهنده شورای ملی انتقالی پیروزی خود را مدیون کشورهای عضو ناتو می دانند ولذا از هم اکنون امریکا واروپا دندان تیز کرده اند تا دستاوردهای ملت لیبی را به نفع خود مصادره کنند و همچنان به ترکتازی وغارت منابع آن کشور ادامه دهند با این وجود انگیزه های اسلامی در بین ملت لیبی بسیار قوی است واین امر چالش جدی برای کشورهای اروپایی محسوب می شود.

این  کارشناس جهان عرب در پاسخ به این سوال که آیا صرف سقوط دیکتاتورها را یک موفقیت بزرگ برای ملت های می داند یا نه گفت : به نظر اینجانب صرف سقوط دیکتاتورهایی مانند مبارک،  بن علی و قذافی پیروزی ملتهای منطقه به شمار میآید و نشانه میمون و مبارکی از آغاز دوران جدیدی برای ملتهای عرب است تا با استفاده از این فرصت طلایی سرنوشت سیاسی خود را خود برعهده گیرند واز قید وبند حاکمیت های ظالمانه واختناق و دیکتاتوری رهایی یابند.

جنتی در  عین حال سرنوشت این سه دیکتاتور را بسیار درس آموز دانست و گفت: این موضوع هشداری است به سایر حکام دیکاتور عرب که دیر یا زود آنان نیز به سرنوشتی مشابه دچار خواهند شد ولذا از هم اکنون می بینیم که رژیم های حاکم در کشورهایی مانند اردن ومغرب از هم اکنون دست به اصلاحات سیاسی زده اند.

4949

کد خبر 171775

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر علی IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۶
    0 0
    پس خاورمیانه بزرگ درست بود
  • بدون نام IR ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰
    0 0
    راستی اقا سوریه را فراموش کردیندر ضمن اینجا خاور میانه است نه فقط یک منطقه عربی
  • بدون نام IR ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰
    0 0
    راستی اقا سوریه را فراموش کردین در ضمن اینجا خاور میانه است نه فقط یک منطقه عربی