۰ نفر
۲۳ شهریور ۱۳۸۸ - ۱۸:۵۶

نماینده شهر بابک در مجلس هشتم، ضمن تأیید اظهارات رئیس سابق محیط زیست در مورد گسترش بیماری ام‌اس در کرمان به خاطر وجود معادن مس در این استان از اطلاعات جدیدی خبر می‌دهد

الناز محمدی: هرچند رئیس سابق سازمان محیط زیست در چهار سال اخیر، سعی کرده جزو کم‌حاشیه‌ترین‌های اعضای کابینه محمود احمدی‌نژاد باشد و شاید هم به همین خاطر کمترین نشست خبری را در میان اعضای کابینه داشته اما طبق رسم مألوفی که وجود دارد، او در مراسم تودیعش سخنانی را به زبان آورد که چندان هم بی‌حاشیه نبود. اظهار‌نظر در مورد گسترش بیماری ام‌اس در کرمان به خاطر وجود معادن مس در این استان از جمله این صحبت‌ها بود که روز قبل گزارشی از آن روزنامه به چاپ رسید. هرچند تماس‌های مکرر خبرنگاران «خبر» با واعظ جوادی برای پیگیری و انعکاس این خبر بی‌نتیجه بود ولی تمامی نمایندگان مجلس و کارشناسانی که در این مورد اظهار‌نظر کردند، معتقدند این اظهارات پایه و اساسی ندارد؛ اما در پی منتشر شدن این گزارش «مصطفی رضا حسینی» نماینده شهر بابک در مجلس هشتم، طی تماسی با دفتر روزنامه، ضمن تأیید اظهارات رئیس سابق محیط زیست، از اطلاعات جدیدی خبر می‌دهد که خواندنشان خالی از لطف نیست. او که زمانی فرماندار شهر بابک هم بوده، علاوه بر ابراز تشکر‌های فراوان از فاطمه واعظ جوادی، می‌گوید که اگر مراجع قضایی، هرچه زودتر مسببان این واقعه را محاکمه نکنند، اسنادی در دست دارد که در آینده‌‌ای نزدیک «رو»‌می‌کند تا چاره‌ای جز محاکمه کردن این افراد باقی نماند.

آقای حسینی، خانم جوادی سخنانی را در مورد رابطه معدن مس کرمان و شیوع بیماری ام اس در این استان بیان کردند که تا به حال تعداد زیادی از کارشناسان با آن مخالفت کرده‌اند، ولی مثل این که شما نظر دیگری دارید!
من سال‌ها در محیط معادن مس کرمان فعالیت داشته‌ام و علاوه بر این که فرماندار شهر بابک بوده‌ام و آنجا حوزه کاری‌ام محسوب می‌شد، تسلط کافی بر این محیط و اتفاقاتی که در آن می‌افتد دارم. برخلاف آنچه برخی همکاران من در مجلس گفته‌اند که اظهارات خانم جوادی بی‌پایه و اساس است، من معتقدم که این قضیه کاملاً برعکس است. من علاوه بر این که از زحمات فراوان خانم جوادی در پیگیری‌ها و اقداماتشان برای مشکلات فراوان محیط زیست ایران تشکر دارم، باید بگویم که سخنان او کاملاً درست است و این قضیه صحت دارد، ولی ترجیح می‌دهم در مورد خاص بیماری ام‌اس در کرمان حرفی نزنم.

ولی شما می‌گویید این قضیه صحت دارد و از خانم جوادی کمال تشکر را دارید، پس چطور می‌خواهید در موردش حرفی نزنید؟
من در مورد بیماری‌های فراوانی که معادن مس کرمان و کارخانجات مربوط به آن در شهر‌های کرمان به وجود آورده‌اند سخن می‌گویم که هم اطلاعات کافی و هم اسناد لازم را در مورد‌شان دارم، ولی در مورد بیماری ام‌اس، سندی ندارم. اما معتقدم که صحبت‌های ایشان درست است.

پس چطور می‌گویید که سخنان خانم جوادی درست است؟
من با توجه به سابقه‌ای ایشان در این چهار سال در سازمان محیط زیست داشتند و با توجه به اقدامات مثمر‌ثمر‌شان در شهر کرمان، نظر ایشان را تأیید می‌کنم، هرچند سندی در این مورد ندارم.

آقای حسینی! شما گفتید که معادن مس کرمان، ‌باعث به وجود آمدن بیماری‌های زیادی در شهرهای این استان شده است که شما راجع به این بیماری‌ها مدرک هم دارید. منظورتان از این بیماری‌ها چیست؟
در واقع آلایندگی‌های زیادی که این معادن دارند، تأثیر بد زیادی بر ساکنان شهرهای اطراف این معادن دارد، به عنوان مثال، به دلیل استخراج غیر استاندارد این معادن و کوتاهی پیمانکاران آن، باعث بیماری‌های فراوانی مانند بالا رفتن مس خون افراد شده که البته این موضوع از سوی مسئولان تأیید هم شده است.

غیر از بیماری، این معادن تأثیرات دیگری را هم بر محیط استان کرمان داشته است؟
بله، طبق آماری که به دست ما رسیده، علاوه بر تأثیر تخریبی فراوان بر زمین‌های کشاورزی این استان، بالغ بر27 هزار رأس دام شامل گوسفند و گاو در این منطقه، تلف شده‌اند و اسنادش را هم در اختیار دارم، چرا که هم در دوران فرمانداری‌ام و هم در دوران نمایندگی‌ام، به ط ور مرتب این بحث را دنبال می‌کنم.

خب، باتوجه به اسنادی که نزد شما موجود است، چرا تا به حال در این مورد اقدامی صورت نگرفته است؟
خانم جوادی و کارمندان مربوطه سازمان محیط زیست، در این رابطه گزارش‌هایی را تهیه و تنظیم کرده‌اند حتی آقای محرابیان، وزیر صنایع هم در دوره قبل وزارتشان در دولت نهم، وارد این قضیه شدند و گزارش‌هایی را تهیه کردند و آلاینده‌ها را از نزدیک دیدند. ولی پیگیری صورت نگرفت و ما امیدواریم که هر چه سریع‌تر این گزارش‌ها را پیگیری کنند و نتایج‌شان را به ما اعلام کنند، چرا که این بحث، دیگر ازشوخی و تأیید و تکذیب‌های فراوان گذشته است.

شما گفتید که اسنادی هم مبنی بر خلافکاری پیمانکاران معادن مس کرمان در دست دارید. پس چرا این اسناد را تا به حال منتشر نکرده‌اید؟
بله. من اسناد معتبری در این رابطه دارم و با اطمینان کامل می‌گویم که افرادی را می‌شناسم که اصلی‌ترین مسببان ضرر جسمی و مالی به مردم شریف شهرهای اطراف معادن مس کرمان هستند، به همین خاطر هم از مراجع قضایی می‌خواهیم که این افراد را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.

طبق این اسنادی که شما در دست دارید، مسببان آلودگی شهر کرمان، چه اقداماتی را انجام داده‌اند که منجر به بروز این اتفاقات شده است؟
من به آقای محرابیان و خانم جوادی هم در دیدارهایی که از معادن مس کرمان داشتند، گفتم که به دلیل نگاه غیر اصولی و کارشناسی نشده پیمانکاران در خرید ابزار و آلات کارخانه‌های مربوط به مس کرمان و به دلیل خلافکاری‌های طرف خارجی این کارخانه‌ها که از آنها خرید می‌شود، این اتفاقات و آلودگی‌ها در استان کرمان اتفاق می‌افتد. من از مراجع قضایی، مسئولان وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور و استانداری کرمان می‌خواهم که هر چه زودتر مسببان این قضیه را تحت پیگرد قانونی قرار دهند و از این افراد جواب بخواهند که چرا میلیاردها تومان پول مملکت را در جایی هزینه کردند که به جای توسعه منطقه، به یک معضل بزرگ تبدیل شده است. من ازاین مراجع می‌خواهم، اهمال‌کاری را در این مورد کنار بگذارند و در دستگیری و محاکمه این افراد، شتاب کنند وگرنه اسناد دیگری در دست دارم که به زودی منتشر خواهم کرد که دیگر چاره‌ای جز محاکمه این افراد نماند.

کد خبر 17194

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین