بلایی که کندی اینترنت به سر زندگی مردم آورده!

کاهش سرعت اینترنت در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نه تنها ضررهای هنگفتی به کسب‌وکارها، به خصوص کسب‌وکارهای خدماتی وارد آورده‌است بلکه تمام اقشار جامعه را به سختی‌ انداخته‌است و زندگی روزمره آنها را از ریل خارج کرده‌است.

نگارعلی_ سرعت پایین اینترنت این روزها نقل هر محفلی شده، از دانش‌آموزان و دانشجویانی که می‌خواهند سر کلاس مجازی بنشینند تا دبیران و اساتیدی که می‌خواهند به تدریس بپردازند و یا کارمندانی که می‌خواهند برای فرار از آلودگی هوا و ترافیک دورکاری کنند، همه از کیفیت و سرعت اینترنت ناراضی هستند.

جدیدترین گزارش اینترنت اسپید تست نشان می دهد در آخرین ماه ۲۰۲۲ جایگاه ایران در رده بندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل، ۷ پله کاهش داشته است؛ در کنار کاهش سرعت اینترنت، محدودیت‌های اعمال شده در ماه‌های اخیر بر روی پلتفرم‌های خارجی، کاربران ایرانی و به خصوص کسب و کارهای آنلاین را با مشکلات جدی مواجه کرده‌است.

این در حالی است که امروزه اینترنت در زندگی روزمره ما اجتناب ناپذیر شده است. استفاده مناسب از اینترنت زندگی ما را آسان، سریع و ساده می کند. اینترنت با حقایق و ارقام، اطلاعات و دانش برای توسعه فردی، اجتماعی و اقتصادی به ما کمک می کند.

تجربه تلخ آموزش آنلاین در ایران

در حالی که اینترنت یک بستر عالی برای دانش آموزان برای یادگیری در طول زندگی است و آن‌ها می توانند از اینترنت برای یادگیری چیزهای جدید و حتی کسب مدرک از طریق برنامه های آموزش آنلاین استفاده کنند و همچنین معلمان می توانند از اینترنت برای آموزش دانش آموزان در سراسر جهان استفاده کنند؛ این موقعیت در کشور ما و آن هم در عصر اینترنت در حال از دست رفتن است!

با این حال گلایه دانش آموزان، دانشجویان، دبیران و اساتید دانشگاه نسبت به کاهش محسوس سرعت اینترنت، بازهم نتوانست وزیر ارتباطات را وادار به پاسخگویی کند؛ بلکه تنها واکنش این وزارتخانه رد هرگونه کاهش سرعت اینترنت بوده‌است.

در میان طبقاتی شدن اینترنت برای اساتید دانشگاه و شایعاتی از قبیل داخلی شدن دسته بندی DNS و عدم ایجاد ارتباطات امن، نگرانی دائمی شدن سرعت پایین اینترنت در کنار فیلترینگ اینستاگرام، واتساپ و تلگرام در اذهان عمومی نقش بسته‌است.

خروج خط زندگی مردم از ریل

علاوه بر استفاده‌های تخصصی از اینترنت، این نوآوری، در کارهای روزمره ما بسیار مفید است؛ افراد می توانند از اینترنت برای انتقال پول، خرید آنلاین غذا و غیره استفاده کنند.

همان‌طور که در سال‌های اخیر بسیاری از کسب و کارها در کشور از محیط فیزیکی خارج شده و با کاهش هزینه‌های خود به محیط مجازی منتقل شده‌اند و با سهولت در انجام کار، کاهش زمان و هزینه‌ها، کیفیت ارائه خدمات خود را افزایش داده‌اند؛ از جمله مطرح‌ترین این کسب و کارها می‌توان به اسنپ و تپسی اشاره کرد.

با این حال کاهش سرعت اینترنت در هفته‌های اخیر استفاده از این امکانات را برای کاربران دشوار کرده‌است؛ اما تنها کاربران نیستند که وادار به زندگی سنتی و پشت سر گذاشتن دشواری‌هایی در عصر اینترنت می‌شوند، بلکه به گفته بسیاری از فعالان فروشگاه‌های اینترنتی هر اختلال و کاهش سرعت در شبکه اینترنتی کشور باعث از دست رفتن مشتریان و پرداخت ضرر بالا از سوی این شرکت‌ها می‌شود.

ضررهای جبران‌ناپذیر کاهش سرعت اینترنت | تیغ تیز کندی اینترنت بر گردن سلامت دیجیتال

جان سلامت دیجیتال به خطر افتاد

سرعت اینترنت در حالی در کشور رو به کاهش است که یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های رسیدن به هدف 4 دهه‌ای در برنامه‌های توسعه‌ است؛ دولت الکترونیک!

در سال‌های پایانی دولت هشتم، موضوع دولت الکترونیک مطرح شد و بسیار جدی گرفته شد، به طوری که طرح‌های راهبردی برای آن ارائه شد، اما طولی نکشید تا طرح‌های راهبردی کنار زده شد و اکنون ایران به لحاظ شاخص‌های دولت الکترونیک در میان کشورهای جهان و حتی منطقه جایگاه شایسته‌ای ندارد.

دولت الکترونیک به به‌کارگیری فناوری اطلاعات برای تحقق سیاست‌های نظام اداری اطلاق می‌شود.برای تحقق این سیاست‌ها دولت از فناوری اطلاعات برای جابجایی اطلاعات میان مردم، سازمان‌ها، بازار و ارکان دیگر دولتی استفاده می‌کند؛ فرایندی که حال تیغ تیز کندی اینترنت به دنبال ریشه‌کن کردن آن است.

سلامت دیجیتال، یکی از مولفه‌هایی است که در بستر دولت الکترونیک معنا پیدا کرده و در سال‌های اخیر مطرح و اجرایی شده‌است و ثبت نسخ الکترونیکی، مشاوره آنلاین و نوبت‌دهی اینترنتی را در اهداف خود قرار داده‌است؛ اهدافی که در هفته‌های اخیر و با جمع شدن دفترچه‌های فیزیکی از دست مردم و کاهش سرعت ایننترنت، مراجعین و فعالان این حوزه را به دردسر انداخته.

طبق گزرش پلتفرم آنلاین سلامت بقراط، در بازه زمانی هفت‌روزه از تاریخ 27 دی‌ماه تا 3 بهمن‌ماه 1401، ثبت کلیه نسخ الکترونیکی با کاهش 4 درصدی مواجه شده؛ سهم بیمه سلامت از این کاهش، منفی 6 درصد و سهم نسخه‌های بیمه تأمین اجتماعی نیز منفی 4 درصد بوده است.

بیشتر بخوانید:

هوش مصنوعی چه کسانی را بیکار می‌کند؟

پدیدار شدن مارپیچی عجیب در آسمان شب / عکس

می‌توان گفت که دولت الکترونیک که برای سرعت بخشیدن به روند بروکراسی اداری مطرح شده، در ایران در پیچ و خم طرح‌های ملی کردن اینترنت و صیانت از حقوق کاربران افتاده‌است و به طور نصفه و نیمه و بدون داشتن زیرساخت کافی در شرایطی اجرایی شده‌است که ابزار سنتی همچون دفترچه‌های بیمه از دست مردم گرفته شده‌است و حال در عصر اینترنت، ابزارهای سنتی باید دوباره به یاری مردم بیایند تا سرعت پیش‌بردن کارها را به دهه‌ها پیش بازگردانند و با کندی اینترنت، چرخ‌دنده‌های اقتصاد را به زور به حرکت درآورند.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1724841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    وضعیت واقعا فاجعه شده. من دارم می‌رم سفر خارج از ایران و دنبال هتل می‌گردم. سایت هتل‌ها بالا نمی‌یاد. سایت‌های گردشگری مقصد بالا نمی‌یاد. سایت‌های اطلاعاتی بالا نمی‌یاد. اگر هم بالا بیاد بدون عکس هست و عملا اینترنت در ایران قطع شده و آخرین شاهکار وزارت قطع ارتباطات، بالا نیومدن سایتهای هواشناسی بود. من حتی دیگه نمی‌تونم سایتهای هواشناسی خارجی رو چک کنم. عملا اینترنت قطع شده و غیر از برخی سایتهای داخلی دیگه به شکل عادی به چیز دیگه دسترسی نداریم. حتی سایتهای داخلی هم کند شده و با سرعت کمی لود می‌شه. هیچ درخواستی هم از هیچ جا ندارم. هیچ امیدی هم به بهبود شرایط ندارم.
    • IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      44 9
      داداش داری میری سفر چرا از همونجا مهاجرت نمیکنی؟ بیکاری ؟ ما هم اگه پول داشتیم تا حالا هزار دفعه رفته بودیم.
    • مجتبی IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      16 2
      حاجی چه دل خجسته ای داری! ما کسب و کاری که به سختی تو فضای مجازی تونستیم ایجاد کنیم رو هواست شما به فکر مسافرت خارجی هستی خوشبحالت جنس دردت اینقدر پیش پا افتاده و سطحیه!
  • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    این یک ماه روز نبوده که اینترنت وای فای من قط نشده باشه
  • جواد IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    ما که راحت داریم آموزش میدیم، به کوری چشم منافقین داخلی هم زندگی در جریانه تا کور شه هرکی نمیتونه شادی ملت رو ببینه
    • دزد زده IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      تو اصلا می‌دونی دنیای مجازی چیه!
    • افشین IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      شما فقط یه چیز رو میشناسی برادر اونم فقط دشمنه ....،نمیبینی چی به روز ایران آمده؟ نمیبینی چه بر سر مردم آمده؟ اینهمه بدبختی و گرانی و سطل آشغال گردی رو نمیبینی؟ اختلاسهای عظیم روونمیبینی؟ ......
    • محمد IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      88 88
      از کدوم شادی حرف میزنی؟ امثال تو کیف می کنند و به بدبختی مردم می خندید.
    • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      68 20
      این و امثالش که در ناز و نعمت دارن زندگی می کنن فقط خودشون دارن میبینند و اصلا وضع بقیه چجوریه براشون نه مهمه نه اهمیتی داره فقط خودشون دوره اطرافیانشون می بینن
    • کورد ئیلامی IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      48 1
      حتما ایران مسئولین زندگی میکنی نه تو ایران مردمی
    • IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      40 1
      وقتی منبع درآمدت به اینترنت وابسته شد درک میکنی.کسی که مثلا برنامه نویس هست با این اینترنت ایران نمیتواند منبع درآمدی داشته باشد و اجاره خونه و قبض هاش پرداخت کنه یا حتی خورد خوراکی بخره.تو حتما نفست از جای گرم بلند میشه که اینجوری نظر میدی.
    • IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      26 1
      هر وقت دیدید کامنت های این جوری اومد و منفی و مثبت ها به طرز مشکوکی جابجا شده بدونید که گله های سایبری هجوم اوردن! دقت هم کنید میان و کامنت میذارن و یه مثبت منفی هم میدن و میرن! دیگه نمیان جواب بدن! فقط میخوان اب و گل الود کنن فضا رو متشنج کنن که اعصابتون بهم بریزه!
  • ایرانی IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    چه اهمیتی برای حاکمیت داره؟
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    قطع اینترنت پرده سیاه روی دزدیهاکشیدنه والسلام.
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    82 62
    هرساعت قطع پلتفرم یعنی یک میلیون دلار ضرر.
  • میثم IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    72 55
    آخه محدودیت تا کی؟؟؟
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    90 72
    در دوران عصریخبندان هم اینترنت بین الملل وصل بود .نمیدونم کدوم نقطه هستی ایستادیم.نکنه قبلا مرده ایم؟
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    86 77
    شده ایران دوره قاجاریه
  • مهسا IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    77 53
    من تدریس آنلاین میکنم هر جلسه یهو میبینم نصف کلاس افتاده بیرون. اونا هم که نمیفتن بیرون من خودم اینترنتم قطع میشه!
  • وحید IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    86 67
    بخدا ناراحتی اعصاب گرفتم با این سرعت اخه چرا ما باید این همه زجر بکشیم
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    70 34
    من دلخوشیم اینترنت بود بعضا.نه مسافرت نه دوست نه هیچی.اونم دولت محرومین ازم محروم کرد
    • IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
      41 1
      منم اینجوریم با یه مادر معلول و پدر مریض. تمام روزم تو خونه هستم همه سرگرمیم همین اینستا بود که اونم آزمون گرفتن.
  • IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    63 31
    اشکال نداره.اینترنت نداریم که نداریم.شعار که میتونیم بدیم.همه با من دستها گره شده فریاد زنیم مرگ بر انگلیس
  • یوسف IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    48 30
    موقعیکه مسولان حاضرنیستن ناکار امدی خودرا بپذیرند لاجرم باید این ناکارآمدی گردن کسی بیفته فعلا قرعه بنام فضای مجازی افتاده دیروز برای گرفتن نوبت ازپزشکی دراستان دیگری ۵ساعت تلاش فایده نکرد ناچار رنج سفر بجان خریدم ' الان خودروها سالی ۲۰هزار انسان راتوجاده میکشن حتما برای رفع معضل ازدید مسولان ما باید خودروها را ازبین برد وباقاطر والاغ مسافرت کرد 'حکایت قطعی اینترنت هم مثل حکایته خودرو است!!
  • IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    47 32
    کافی نتی ها مهم ترین قشری هستند که اینترنت ضرر میکنن. امروز اومدم برای یه دانشجو پرینت بگیرم، اونم از گلستان. آخر هر دو پشیمون شدیم
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    49 35
    اینترنت را کلا از بین بردن
  • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    49 42
    بلایی که کندی اینترنت با ما انجام داد حمله مغول انجام نداده بود
  • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    50 26
    انگار دارن عمداً لج مردم رو درمیارن. هیچ حرفی هم نمیزنن و کاری نمیکنن و شرایط رو برای خودشون عادی نشون میدن. اونوقت فقط مردم دارن زجر میکشن.‌خسته شدیم به قرآن.
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    34 34
    من مهندس نرم افزار فارغ التحصیل 1391 چندماهه اینترنت ندارم.یا این فرمون زندگیم بره جلو احتمال کشاورزی کنم.قیمت گندم و نخود از برنامه نویسی به مراتب بالاتره
  • علیرضا حسین نیاء سنجرانی IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    39 35
    اینترنت ایران فوق العاده کنده واگر اینجوری ادامه پیدا کنه باید دو باره برگر دیم به اینترنت دایال آپی که قبلا داشتیم. واقعا دیگه این اینترنت به در نمیخوره .
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    20 0
    تازه برگشتیم به عصر حجر و قرون وسطی. مبارکه انشاالله.
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    14 1
    چی بگم فقط درده