۰ نفر
۲۶ شهریور ۱۳۸۸ - ۰۵:۳۳

عزت‌الله یوسفیان

واردات بیش از دو میلیون تن برنج خارجی از سوی وزارت بازرگانی به کشور از دو بعد قابل بررسی است؛ یک بعد آنکه واردات انبوه برنج‌های خارجی سبب غیراقتصادی شدن فعالیت‌های شالیکاران شده است و بسیاری از برنج‌کاران شهر‌های شمالی کشور اقدام به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی خود کرده‌اند و درصدد سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های دیگری هستند. از دیگر سو واردات برنج‌های خارجی سبب تغییر ذائقه مردم شده است و این درحالی ‌است که وزارت بازرگانی به عنوان متولی اصلی واردات و صادرات در کشور در حال حاضر نه تنها مسئولیت این حجم از واردات را نمی‌پذیرد، بلکه نسبت به قوانین و مقررات صادرات و واردات در کشور موضع‌گیری می‌کند و اعلام می‌کند که نمی‌توانیم جلوی واردات را بگیریم.

این در حالی‌است که واردات هر نوع کالا، اعم از کالای مصرفی و سرمایه‌ای نیازمند مجوز وزارت بازرگانی است و در واقع این وزارت بازرگانی است که باید برای واردات کالا مجوز صادر کند. پس بهانه‌گیری مبنی بر اینکه نمی‌توان جلوی واردات برنج را گرفت، بازگشت به عقب و غیرمعقول است. متأسفانه دولت امسال با توجه به نیاز حدود 400 هزار تنی برنج از خارج از کشور بیش از 900 هزارتن برنج در آستانه ورود برنج تولید داخل به کشور وارد کرده است این مورد را یکی از بزرگترین ضربه دولت و متولیان ارائه مجوزهای بی‌مورد در واردات برنج به کشور بیان کرد.

آنچه بیش از همه می‌تواند مرهمی بر وضع کشاورزان و شالیکاران باشد این است که در حال حاضر باید به هر شکل ممکن جلوی واردات بی‌در و پیکر و بی‌سامان واردات برنج به کشور گرفته شود و ارائه مجوزهای واردات در این خصوص لغو شود. رئیس‌جمهور هم در سفر اوایل مردادماه خود به مازندران قول رفع مشکلات کشاورزان مازندرانی را داده بود که متأسفانه تاکنون اثری از جامه عمل پوشیدن وعده‌های رئیس‌جمهور در استان دیده نمی‌شود.

وزارت بازرگانی زمانی که می‌بیند کالایی در کشور در حال کم شدن یا بالا رفتن قیمت است، بدون توجه به زیانی که به بخش کشاورزی وارد می‌شود و بدون برنامه‌ریزی در خصوص عرضه کالای داخلی و ساماندهی آن در خصوص کنترل قیمت و رسیدن به دست مصرف‌کننده، راحت‌طلبی و عافیت‌طلبی را در پیش گرفته و به صورت یکجا واردات را انجام می‌دهد که مشکلاتی را هم به وجود می‌آورد. سؤال این است که در کدامیک از این زمان‌ها باید برنج را وارد کنیم؟ زمانی که برنج در دست کشاورز است، زمانی که برنج در دست دلال‌هاست یا زمانی که برنج به مصرف‌کننده رسیده و مصرف‌کننده عرضه را در بازار نمی‌بیند. متأسفانه وزارتخانه‌ها فی‌البداهه و هر موقع که احساس کمبود کنند اجازه ورود بی‌رویه برنج را صادر می‌کنند. این درحالی ‌است که در حال حاضر کارخانه‌های شالی‌کوبی شمال مملو از برنج سال گذشته است.

در هفته جاری به طور حتم به وزیر بازرگانی فرصت یک هفته‌ای برای رفع مشکل خرید برنج در شمال کشور و راکد ماندن بازار خریدوفروش خواهیم داد و همچنین برای واردات حدود 6 برابری بیش از نیاز کشور از وی توضیح خواهیم خواست. وزیر بازرگانی هم باید توجه داشته باشد که مجلس هیچ تعارفی با وی ندارد و در مهلت مقرر اگر وضع موجود تغییری نکرد، مهدی غضنفری به عنوان نخستین وزیر کابینه دهم برای استیضاح به مجلس فراخوانده می‌شود.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی

کد خبر 17381

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین