۰ نفر
۳۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۳

علی حق

9 ماه از اجرای هدفمندسازی یارانه ها گذشت، یعنی 3 ماه مانده به یک سالگی آن. پس زمان زیادی به اولین شب تولد قیمت های جدید حامل های انرژی و نان باقی نمانده است. شبی که در آن رییس جمهور افق روشنی را در صورت صرفه جویی 25 درصدی انرژی پیش روی همه قرار داد.(بخشی از این اظهارات را در پی می خوانید.) درست است که هنوز به این سطح از صرفه جویی نرسیده ایم ولی گزارش های مسوولان اجرایی جملگی از وقوع نهضت کاهش مصرف انواع حامل های انرژی حکایت دارد. پس اگر دولت دهم همچنان انتظار دارد که در سال دوم اجرای این قانون نیز همراهی گسترده تر مردم، شامل حالش شود، باید همزمان با یکسالگی اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها گزارشی از تاثیر عملی صرفه جویی های رخ داده، منتشر کند. گزارشی که نشان دهنده هزینه کرد عمرانی و رفاهی درآمد ناشی از صادرات نفتی است که در پی کاهش مصرف انرژی در کشور، حاصل شده است.

وگرنه دور از انتظار نخواهد بود که همچنان که مردم همواره می پرسند:"این همه مالیات می دهیم، چه می شود؟کجا صرف می شود؟" این سوال را هم به سوال های قبلی خود اضافه کنند که"کم مصرف کنیم که چه شود؟هر چقدر بخواهیم مصرف می کنیم، دولت که پولش را می گیرد. مگر نه؟"

و در این صورت هم بدیهی است که همانند دست اندازهای پیش روی اجرای اصلاحات قانون مالیات که در قالب مقاومت های صنفی بروز کرده است، اجرای فازهای بعدی هدفمندسازی یارانه ها هم با دشواری هایی از این دست مواجه شود.

مگر اصلاح قیمت ها با این وعده ها شروع نشد:"رئیس جمهور گفت: یک چهارم صد و بیست هزار میلیارد تومان، سی هزار میلیارد تومان می شود که اگر مردم مصرف نکنند ما هم آن را صادر می کنیم، وقتی صادر شد پولش مال ملت است.

آقای احمدی نژاد افزود: سی هزار میلیارد تومان یعنی چه؟ یعنی یک سال بودجه عمرانی کشور در سال گذشته.

وی گفت: بودجه عمرانی ما در سال گذشته در تاریخ کشور بی نظیر بود.

رئیس جمهور افزود: در سال گذشته دولت اقدام به ساخت راه آهن، مدرسه، بیمارستان، بندر، شهرسازی، آسفالت راه روستایی، جاده ها و بزرگراه ها کرد و این بیشترین حجم کار عمرانی تاریخ کشور بود.

وی اضافه کرد: همه بودجه عمرانی سال گذشته ما بیست هزار میلیارد تومان بود یعنی اگر همت کنیم و یک چهارم (۱۲۰ هزار میلیارد تومان) را صرفه جویی کنیم بودجه عمرانی دو و نیم برابر خواهد شد.

احمدی نژاد گفت: اگر این سی هزار میلیارد تومان را در بخش مسکن استفاده کنیم و در بانک بگذاریم و بگوییم وام صفر درصد به مردم بدهید، حداقل یک میلیون و چهارصد تا پانصد هزار مسکن شهری و روستایی با شرایط قرض الحسنه ساخته خواهد شد.

وی افزود: این میزان ساخت علاوه بر ساخت سالانه یک میلیون و سیصد تا چهارصد هزار مسکنی است که هم اکنون ساخته می شود و با این اقدام، دیگر کسی بدون مسکن نخواهد ماند و بافت فرسوده ای باقی نمی ماند.

رئیس جمهور گفت: اگر این را به بخش کشاورزی ببریم مطمئنا زمینی نمی ماند که تحت کشت آبیاری تحت فشار نباشد.

احمدی نژاد افزود: یکپارچه سازی اراضی کشت، داشت و برداشت همه اش مکانیزه خواهد شد و تولید ما در واحد سطح به دو برابر خواهد رسید.

وی گفت: در نتیجه، آب کشاورزی را تامین می کنیم و همه سدهای کشور و شبکه های آبیاری به اتمام خواهد رسید و این تنها با یک سال به دست می آید.

رئیس جمهور افزود: اگر این میزان را در صنعت صرف کنیم همه طرحهای نیمه تمام به اتمام خواهد رسید و به همان اندازه باید ساخته شود.

وی اضافه کرد: اگر آن را به عمران شهری و حمل و نقل ببریم همه بزرگراه های شهری، متروها، اتوبوس ها و تاکسی ها نوسازی می شود و اضافه هم می آید. 

احمدی نژاد گفت: اگر این مبلغ را وارد حمل و نقل برون شهری و راه آهن سازی کنیم؛ ما اکنون دوازده هزار کیلومتر راه آهن در دست ساخت داریم یعنی ۲۵درصد بیش از کل تاریخ راه آهن کشور، یعنی هر چه راه آهن داریم یک ماه از ۲۵صدم اضافه بر آن درست کنیم به سی هزار میلیارد تومان نمی رسد.

وی افزود: همه آزادراه های کشور را با این مبلغ به بهره برداری می رسانیم و ۷۵۰۰ کیلومتر آزادراه را می توان با آن به بهره برداری رساند...."

پس حالا مردم منتظر گزارش آثار عمرانی و رفاهی صرفه جویی هایی هستند که دولت قاطعانه از رخداد آنها گزارش می دهد. منتشر نشدن این گزارش از سوی افکار عمومی به دو صورت نتیجه گیری خواهد شد، یا این که به معنی محقق نشدن پیش بینی های دولت در اجرا و برنامه ریزی غیرواقع گرایانه و یا غلبه نگاه صرفا درآمدی دولت به این قانون. پس در هر صورت، اجرای فازهای بعدی این قانون به دلیل کاهش اعتماد عمومی دشوارتر خواهد شد.

کد خبر 174511

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار