بررسی موضوع تعادل میان هورمونها برای داشتن زندگی خانوادگی و تعاملاتی به دور از دغدغه، موضوع اصلی کتاب تازه منتشر شده «ونوس آتشین، مریخ یخی» را تشکیل میدهد. «جان گری» مولف اثر، آگاهی و کنترل ترشح هورمونها در شرایط گوناگون را از عوامل موفقیت در روابط خانوادگی میداند.
به دلیل تفاوتهای جسمانی و روحی که در میان زنان و مردان وجود دارد و عناصر گوناگونی نظیر عوامل ژنتیکی، محیط اجتماعی، خانواده و تغذیه، همواره در ارتباطات فردی و اجتماعی به ویژه روابط میان همسران اختلاف نظرهایی وجود داشته است و اندیشمندان رشتههای گوناگون از ابعاد اجتماعی، روانشناسی، مشاوره، مسایل تغذیهای و ... به بررسی دلایل و راههای کاهش این مسایل پرداختهاند.
دکتر «جان گری» متخصص در امور درمان، سردبیر ژورنال «خانواده»، عضو هیات مشاوران انجمن بینالمللی خانواده و ازدواج و فارغالتحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه کلمبیا پاسیفیک آمریکاست. اغلب مخاطبان کتابهای اجتماعی، مشاوره و مباحث خانوادگی نام وی را به دلیل تالیف کتاب «زنان ونوسی و مردان مریخی» میشناسند، اثری که طی 15 سال گذشته به 45 زبان زنده دنیا ترجمه شد و بیش از 40 میلیون نسخه فروش داشت.
واپسین اثر وی که به تازگی به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است، کتاب «ونوس آتشین، مریخ یخی» است. او در این نوشتار که با عنوان فرعی «تعادل بین هورمونها، کلید اصلی زندگی، عشق و انرژی» به چاپ رسیده است، با تشریح کارکرد هورمونها در بدن زنان و مردان، به نقش تغذیه مناسب و خواب برای تعدیل هورمونها میپردازد و بر لزوم توجه به این عناصر حیاتی تاکید دارد.
«جان گری» در آخرین اثر خود رفتارها، کنشها واکنشها، عادتها و روابط همسران را با استفاده از آخرین اطلاعات دانش جدید هورمونی شرح میدهد و در این مسیر، از مثالهایی ساده و قالب درک برای عموم مخاطبان بهره میگیرد.
شادی فرهمند، کارشناس مترجمی زبان انگلیسی که بازگردان این اثر را برعهده داشته است، توجه به کارکردهای شیمیایی هورمونهای بدن را از مهمترین رویکردهای «گری» در نگارش این کتاب و کاهش معضلات خانوادگی میداند و میگوید: «یکی از موفقیتهای نویسنده این کتاب، تبیین مطالب و مباحث تخصصی با زبانی ساده و روان است.»
وی میافزاید: «این کتاب به مخاطبانش میآموزد که چگونه میتوانند با داشتن تغذیهای سالم و استفاده از مکملهای غذایی که طبیعیاند و در دسترس عموم مردم نیز قرار دارند، کارکرد هورمونها را تعدیل کنند.
مترجم این کتاب، بزرگترین هنر «جان گری» در تالیف این اثر را تدوین متنی میداند که برای مخاطبان بیشتر شبیه به گفتوگویی دو طرفه، ساده و روان است و میافزاید: «او با به کار گرفتن مثالهای محسوس و قابل درک، متن و محتوای این اثر را برای عامه مخاطبان قابل فهم ساخته است؛ بهگونهای که مطالعه آن محدود به طیف خاصی نمیشود.»
همچنان که این کتاب نیز بر این موضوع تاکید دارد، اغلب زنان امروزی تمام روز کار میکنند و به محض ورود به خانه، شیفت کاری دیگری را که مربوط به وظایف منزل میشود، شروع میکنند. مردان نیز درگیر حفظ شغل خودند. آنها یا شغل خود را به طور کلی از دست میدهند، یا به سرعت شغلشان را عوض میکنند.
آمار نشان میدهد که زنان و مردان امروزی کمبود خواب دارند، رژیم غذایی مناسبی ندارند و هر روز بیمارتر میشوند. آمارهای طلاق همچنان بالاست و تعداد زنانی که تنها زندگی میکنند، رو به افزایش است. زندگی به ویژه زندگی مشترک در چنین فضایی دشوار است. از این رو، نوشتار حاضر میکوشد با ارایه نکاتی مهم و آسان، کارکرد هورمونهای شادیبخش و کاهش ترشح هورمونهای استرسزا را تبیین کند.
این کتاب میکوشد با ارایه مطالبی درباره تغذیه مناسب، تنظیم قند خون، خواب راحت و افزودن برخی برنامههای غذایی جالب توجه و جدید، هورمونهایی را که در یک روز پُراسترس نیاز داریم، تامین کند.
شادی فرهمند، مترجم کتاب، با اشاره به این که مسایل عنوان شده در این اثر، اختصاص به جوامع یا فرهنگ خاصی ندارند و تمامی توصیهها عمومیاند، عنوان میکند: «در این کتاب راهحلهایی برای حل مشکلات در حوزه ارتباطات فردی تبیین شدهاند که همسران را از دخالت فرد سوم یا واسطهای برای رفع این اختلاف بینیاز میکنند. یکی از نکات اصلی عنوان شده در این متن؛ زمان، شرایط و چگونگی تعامل و سخن گفتن با همسر است. جان گری یادآور میشود که از نظر هورمونی چه زمانی افراد آمادگی بیشتری برای شنیدن سخنان طرف مقابل یا انتقادهای وی را دارند. مهمترین تاکید این کتاب بر این نکته است که در هر زمان یا مکانی نمیتوان مشکلات را به راحتی با طرف مقابل در میان گذاشت.»
وی با اظهار تاسف از این که نسل جوان امروز همه چیز را شتابزده و بدون آموزش کافی فرا میگیرد و وارد فضای زندگی مشترک میشود، یادآوری میکند: «به دلیل نبودن آگاهیهای پیش زمینهای کافی، آمار طلاق افزایش مییابد. در گذشته به دلیل نحوه زندگیهای سنتی که افراد در کنار خانوادههای اصلی خود بودند، بسیاری از مشکلات با تدابیر یا دخالت بزرگان برطرف میشدند، اما امروزه با تغییر سبک زندگیها، افراد برای پیشگیری از ایجاد اختلاف نظر یا حل مشکلات، باید آگاهی بیشتری نسبت به عوامل تنشزا، خلقیات خود و ویژگیهای روحی و جسمانی همسرشان داشته باشند.»
مترجم این کتاب بسیاری از مسایل روابط همسران را ناشی از پیشداوریها میداند و میگوید: «آگاهی از رخدادهای درونی و عوامل موثر بیرونی بر واکنشها و احساسات افراد، تاثیر زیادی در تقویت روابط خانوادگی و جلوگیری از سستی و ایجاد ضعف در کانون خانوادهها دارد. از این رو، علاوه بر سالهای ابتدایی زندگی مشترک، قبل از ازدواج نیز افراد باید با کسب آگاهی و فراگرفتن مهارتهای لازم، آماده حضور در زندگی مشترک و پذیرش مسوولیت شوند. آموزش این نکات و آگاهی از احوال خود و طرف مقابل، تاثیر بهسزایی در آرامش افراد به ویژه تربیت نسل آینده اجتماع دارد.»
فرهمند همچنین میگوید: نویسنده این کتاب که در حوزه روانشناسی و مشاورات خانوادگی تخصص و تجربه فراوانی دارد، همسر «باربارا دی انجلس» بوده است، بانوی محقق و صاحبنظری در حوزه روانشناسی که متاسفانه زندگی آنها پایداری چندانی نداشت. از این رو، برایم جالب بود که بدانم دو متخصص و نظریهپرداز روابط متقابل زوجین چرا نتوانستند در زندگی مشترک خود موفق باشند!؟
این کتاب در 12 فصل به طرح مسایلی مانند «ونوس و مریخ زیر فشار روحی و استرس»، « ونوس و مریخ خارج از مدار»، «برخورد ونوس و مریخ با عشق» و « ونوس و مریخ در حالت استراحت» میپردازد.
نخستین چاپ کتاب «ونوس آتشین، مریخ یخی» را نشر دانژه با شمارگان 2200 نسخه، 288 صفحه و بهای 70000 ریال به تازگی منتشر کرده است.
هموطنان تهرانی برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 88453188 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.
6060
نظر شما