به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهرکرد، مصطفی حیدری به مناسبت ۹ اردیبهشتماه سالروز فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل شوراها در سال ۵۸ و سالروز آغاز به کار شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران در سال ۱۳۷۸، پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته مرکز استان گفت: ۸ اصل از اصول قانون اساسی به تبیین جایگاه شوراها پرداخته است، همچنین اهمیت آن را در آیاتی از قرآن کریم ازجمله آیات «وَأَمرُهُم شوریٰ بَینَهُم» و «وَ شاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ» نیز میتوان دریافت.
رئیس شورای اسلامی شهرکرد با بیان اینکه شورا نهادی مردمی و مستقل است که بر اساس اصل هفتم قانون اساسی وظیفه تصمیمگیـری و اداره امـور محلـی را بـر عهـده دارد، افزود: اصل یکصدم برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی است که با همکاری مردم باتوجه به مقتضیات محلی، اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورای شهر انجام میشود که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند.
وی با بیان اینکه اهمیت شوراها از اصول یکصدویکم تا اصل یکصدوششم مربوط به شوراهای اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، خلاصهایی از عملکرد ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و مدیریت شهری شهرکرد را بیان کرد که بخشی از آن در ادامه آمده است.
بیش از ۳۰۰ مصوبه در شورای اسلامی شهرکرد
عمر شورای ششم شهرکرد از شهریورماه ۱۴۰۰ تا به امروز بیش از ۲۰ ماه است که در این مدت تعداد ۱۷۵ جلسه علنی و غیرعلنی تشکیل شده و بیش از ۳۰۰ مصوبه نظیر تصویب بودجه و بهای خدمات، تعرفه و نرخ ناوگان حمل و نقل گرفته تا مصوبات شهرداری، شهروندان، پروژههای عمرانی، سرمایهگذاری و... مصوب شده است.
این شورا ۷ کمیسیون تخصصی دارد که تا به امروز در هر کمیسیون بیش از ۴۵ جلسه با حضور افراد متخصص، فرهیخته و صاحب نظر تشکیل شده است و به ۲ هزار و ۵۰۰ نامه از مجموع ۳ هزار نامه واصله به شورا پاسخ داده شده است.
مرور برخی از عملکردهای شورای اسلامی شهرکرد
حضور در بیش از هزار جلسه خارج از مجموعه شورای اسلامی شهر، دیدارهای مردمی و نظارت بر پروژهها، انتخاب شهردار جوان با روحیه بسیجی و متخصص، تصویب بودجه شهرداری شهرکرد و ۹ سازمان تابعه، تصویب گزارشات حسابرسی شهرداری، تصویب عوارضات، بهای خدمات و تعرفههای حمل و نقل بر اساس دستورالعملهای ابلاغی وزارت کشور و...از جمله تصمیمات مهم این شورا بوده است.
برخی از برنامههای عمرانی شورای شهرکرد
پیگیری احداث مجتمع دامداری ناحیع غرب بعد از ۲۵ سال، تصویب و تامین اعتبارات برای تجهیزات و امکانات عمرانی، خرید دستگاه تولید قطعات بتنی، شکستن طلسم چند ساله و آغاز نهضت آسفالت، پیگیری تسویه بدهی برجهای دوقلو و ارائه چندین طرح برای ادامه پروژه، پیگیری برگشت تعدادی از املاک با ارزش شهرداری از تصرف برخی ادارات، پیگیری تجهیز ماشین آلات عمرانی، ضروری، بحرانی و ... همانند نردبان بلند مرتبه، ماشین برفروب، جمع آوری زباله، همکاری و کمکهای مورد نیاز برای زائر سرای استان در مشهد مقدس، پیگیری برای جذب اعتبارات ملی برای زیرساختهای شهرک منظریه و تحویل به شهرداری از جمله برنامههای عمرانی برنامه ریزی شده در شورای ششم شهرکرد بود.
برنامههای شورای شهر در راستای رفاه حال مردم شهرکرد
طرحهایی نظیر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و خرید بیش از ۳۹ دستگاه اتوبوس، اجرای توافقات عقب نشینی املاک، تصویب و تلاش برای برگزاری برنامههای فرهنگی و... بویژه ۳۱ اردیبهشتماه روز نکوداشت شهرکرد شهر ملی نمد، تصویب و بکارگیری پیمانکاران خبره برای امور فضای سبز، عمرانی، خدمات شهری، طرحهای جامع پسماند، کمکهای قابل توجه با اماکن مذهبی، مساجد، هیاتهای مذهبی و ورزشی، خیریهها و پیگیری و تصویب توسعه و تکمیل آرامستان بهشت رحمت در راستای خدمت رسانی و رفاه شهروندان اجرا شده است.
تشکیل جلسات متعدد با مشاور طرح جامع و تفصیلی شهر به منظور رفع ایرادات و مشکلات طرح موجود، پیگیری و تلاش برای اجرای کمربند جنوبی شهر بعد از گذشت چندین سال، تصویب مشاور برای طرح ترافیک به منظور ارائه راهکارهای ترافیکی شهر، تصویب طرح پارکینگ حاشیهایی هوشمند، اجرای خطوط دسترسی فیبر نوری، واگذاری چندین طرح سرمایه گذاری و مشارکت مردمی نظیر سالن ورزشی، چمن مصنوعی و کافه کتاب نیز از برنامههای بلند مدت شورای ششم شهرکرد بود که اکنون در شرف به ثمر نشستن هستند.
46
نظر شما