در شهرستان شهرضا واقع در استان اصفهان، سالانه 900 تن کیلو گوشت گوسفند و بز از چرای در زباله تامین می شود

گوسفندها و بزهای شهرضا، واقع در استان اصفهان ذائقه عجیبی دارند. آنها زباله خور شده اند. سایت‌های انباشت و دپوی زباله شهرضا به دلیل محصور نبودن و رعایت نشدن موارد ایمنی و بهداشتی به چراگاه احشام و حیوانات تبدیل شده، این در حالی است که گفته می شود سالانه یک میلیون کیلو گوشت این گوسفندها و بزها، در شهرستانهای مختلف به فروش می رسد و مردم، گوشت فراوری شده از زباله ها را می خورند.
مسئولان شهرداری شهرضا می گویند روزانه حدود 150تن زباله در این شهر تولید می شود و یک دهم این میزان، با جمع آوری افراد سودجو دوباره به شهر باز می گردد و در چرخه زندگی مردم قرار می گیرد.
مصطفی مهدی نیا، مسئول خدمات موتوری شهرداری این شهر، می افزاید: "هر روز 15هزار گوسفند در منطقه دپو و دفن زباله های شهرستان به چرا می‌پردازند."
این مسئول همچنین از جمع آوری زباله ها و برگرداندن آن به شهر توسط 200 دوره گرد در شبانه روز خبر می دهد. وی همچنین با گلایه از مسئولان شهرداری، می گوید، نیروهای پسماند این واحد، گرفته شده و در سایر جاها، به خدمت ادامه می دهند.
چرای دام، مشکل دوم زباله دانی
رئیس مرکز بهداشت شهرضا، زباله خواری گوسفند و بزهای شهرضایی را مشکل دوم مرکز دفن و دپوی زباله عنوان می کند. زیرا به اعتقاد وی، تا زمانی که ماشین حمل زباله و حمل تره بار این شهرستان، یکی است، عفونی شدن تره بار مصرفی مردم، مشکل اول و مهمتر است.
حجت الله تنهایی در این باره می گوید: با چرای دام در منطقه و عفونی شدن زباله‌های بازارچه تره بار مشکلات دو چندان شده است.
وی همچنین با اشاره به حضور افراد معتاد، دوره گردانی که از جمع آوری زباله ارتزاق می کنند و چوپانانی که دام سبک خود را برای چرا به این منطقه می آورند، از عملکرد شهرداری، اینطور انتقاد می کند: "ماشین‌های جارو شهرداری که کار تمیز کردن شهر را عهده دارند خود، زباله‌ها را قبل از محل سایت زباله‌های شهر تخلیه می‌کنند. "
این مسئول بهداشتی، شیوع بیماری سالک را به دلیل وضعیت غیر بهداشتی دفن زباله ها در شهرضا، می داند.
آلودگی آب، خاک و دام
دفن غیر اصولی، چراگاه شدن محل دفن زباله، نزدیک بودن زباله ها به مناطق مسکونی و نشت شیرابه ها به آبهای زیر زمینی در شهرضا، باعث آلودگی آب، خاک و دام در این شهر شده است.
آمار به دست آمده از پرواربندی گوسفندان در شهرضا می گوید از هر گوسفند زنده 20 کیلو گوشت قرمز قابل استحصال است و در هر دوره پروار بندی 300هزار کیلو گوشت قرمز از این چراگاه تولید می‌شود و اگر در طول مدت زمان یک سال بتوان سه دوره پروار بندی داشت به طور متوسط در سال 900هزار کیلو گوشت از این چراگاه تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
همچنین در کنار بیماریهای مختلفی که از یک میلیون کیلو گوشتهای تولید شده از زباله به وجود می آید، رها شدن زباله‌های بیمارستانی از قبیل آمپول و انواع زباله های عفونی بیمارستانی در این مکان به وفور به چشم می خورد. زباله هایی که در دستگاه هاضمه گوسفندان، انباشته و عفونتهای مختلفی را به جامعه منتقل می کنند. همچنین تجمع افراد سود جو و معتاد در این مکان به وفور مشاهده می شود.
این طور که به نظر می رسد مشکل مربوط به دفع غیر بهداشتی زباله، از جنگلها و کوه های شمال کشور به شهرهایی که در حاشیه کویر مرکزی ایران قرار گرفته اند نیز رسیده، هر چند این شهرها به دلیل در اختیار داشتن عرصه های زیاد بیابانی، می توانند با جانمایی علمی و صحیح، میزان آسیبهای محیطی از دفع زباله را حداقل برسانند، ولی چرای انحصاری گوسفند و بز در زباله، دیگر نوبر است.
47/233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 176070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    6 1
    اين خبر اصلا تازگي نداشت چون ما در شهرمون وروستاهاي اطراف مردمش گوسفند دارن ميبينيم چطوري پروارشون ميكنن
  • خواننده IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    2 1
    با سلام، واقعا جالب و تاسف بار است. این مسئولین هستند که به جای چرا گوسفندان در زباله ها، گوسفندان را به سمت چراگاه هدایت کنند نه به سمت زباله ها چون مثل اینکه چوبان این دام چراگاه رو مسیرشو بلد نیست. یه نقشه بدید بهش لطفا.
  • بدون نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    2 0
    سازمان دامپزشکی متولی این امور است که متاسفانه خیلی از خبرهای مربوط به بیماری های دام را در کشور از جمله انفولانزای پرندگان پنهان می کند.
  • رضا IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    2 0
    از شما سپاسگذاریم که این مطالبو در سایت اطلاع سانی می کنید اما از شما خواستاریم که این خبرها فقط در حد اطلاع رسانی نباشد و واقعا پیگیری کنید تا به نتیجه برسید، چند وقتی است که استان اصفهان خبرساز شده واقعا کشتا خرس ها به آن طرز وحشیانه چی شد؟ آیا خبرنگار شما و یا دیگر رسانه های پیگیر هستید؟ چرا فقط خبر رسانی، چرا فقط خبرنگارها به فکر درآمدزایی هستند، مطمئنا پیگیری این موضوعات و به ثمر نشستن آنها از هزاران مبلغ دریافتی لذت بخش تر خواهد بود. با سپاس فراوان
  • بدون نام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    11 1
    فکر می کنید چرا گوشت خوک حرامه؟ چون هر آشغالی رو می خوره حالا این گوسفندان با خوک چه فرقی دارند!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    3 1
    از مسئولین می خواهیم فوراً رسیدگی و اطلاع رسانی کنند.
  • بدون نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    2 0
    و دستگاهاي مسئول / وزارت بهداشت ، وزارت كشاورزي ،شهرداريها ، استانداريهاو منابع طبيعي چشمتون روشن ودستتون درد نكنه از اينهمه احساس مسئو ليت! شرمنده ميكنين اقعا مردم رو....
  • خواننده IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۰
    3 0
    چرا دروغ می گید این همه نظر براتون داده شده حداقل بگید نظر دادند اما نمیتونیم نمایش بدیم، اینجوری همه فکر می کنند که مردم به مسائل بهداشتی که هیچی مسائل مهم کشورشون اهمیت نمی دن. بابا روراستی حرف اول یک سایت خبری رو می زنه.
  • بدون نام US ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۵
    3 0
    آیا این نشان از ضعف مسئولین شهرداری در خصوص ساماندهی دفن زباله ندارد و از دیگر روی آیا مسئولین اداره بهداشت شهرستان در خصوص دلیل دفع زباله های بیمارستانی به این شکل نبایستی پاسخگو باشند هرچند در کشور ما پاسخگوئی یک امر غربی و غیر قابل هضم شده است
  • بدون نام IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۵
    2 0
    آیا در طول مدت شهردار جدید این اتفاق افتاده یا 25سال است گوسفندان به چرا مشغولند زمان شهردار بهرامی کسی نبود بگوید
  • آرش ساعدی - مدیر تحقیقات کشاورزی IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۲
    2 5
    با سلام خدمت تمامی دوستان تمام دوستانی که میگن چرا گوسفندان به چراگاه نمیرند: چون فشار روی چراگاه ها 4 برابر ظرفیتشون هست. علوفه نیست و اگر هم باشه گرونه و توانایی دامدار برای تهیه اون نیست. علوفه تازه هم که فقط در فصل خاصی از سال برای مدت محدودی هست. ما سیستمی رو تولید کردیم که توانایی تولید علوفه تازه و ارگانیک رو در 365 روز سال بدون محدودیت زمانی و فصلی داره. در صورت تمایل خوشحال میشم که کمکی کرده باشم.
  • بدون نام DE ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۶
    5 2
    آقای ساعدی شما هم که از هر گل آلودگی ماهی بگیر!!!!!!!!!!!!! اینجا هم ول کن نیستی و داری وسط دعوا نرخ تعیین می کنی؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۲
    0 0
    واقعا جالب بود.امید وارم دامداران شهر ما به فکر بیفتند ودیگر این کارهاراانجام ندهند