به گزارش خبرآنلاین، رئیس جمهور هم اکنون مهمان امشب برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما است. این گفتوگوی خبری در مقر ساختمان ریاست جمهوری و با اجرای حیدری انجام میشود. در ابتدا رئیسجمهور از اینکه این گفتوگو در ساعات پایانی شب انجام میشود از مردم عذرخواهی کرد که شاید نمیتوانند سریالهای مورد علاقه شان را دنبال کنند.
نخستین سوال درباره دستاوردهای سفر رئیس جمهور به نیویورک بود و اینکه مواضع ایران چگونه شنیده شد.
احمدی نژاد نیز پاسخ به این سوال را با تشریح اهمیت جایگاه سازمان ملل آغاز کرد و از سقوط آن از جایگاه واقعیاش سخن گفت که به مسائلی همچون محیط زیست میپردازد.
وی با بیان اینکه شان ملت ایران اقتضا میکند که در مدیریت جهان نقش موثری داشته باشد، گفت: من برای استفاده از ظرفیت سازمان ملل و احیا و اصلاح مدیریت آن، هفت سال در جلسات سازمان ملل شرکت کردم. مبانی حرفهای من با قبل یکی بود اما با پیشنهادات جدید همراه بود. البته در سازمان ملل دو عامل اصلی اثرگذار وجود دارد. یکی ایران و دیگری آمریکا. ما باید می رفتیم سلطه آنها را می شکستیم و حرف خودمان را میزدیم. چون قدرت در اختیار آنهاست.
وی با اعتقاد بر اینکه در این هفت سال، به این هدف دست یافتهایم از اهمیت ویژه سفر این باره اش به نسبت گذشتنه به دلیل شرایط حساس جهان بویژه منطقه و آفریقا سخن گفت و افزود: سوالات پیچیدهای راجع به حوادث منطقه وجود دارد که به سادگی نمیتوان به آنها جواب داد. البته فضای سنگینی علیه دولت ایران وجود داشت و آنها در تبلیغاتشان اعلام کرده بودند که موضع ایران پایین است و نمیتواند اثر گذار باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر چه فضای تضعیف را به برخی افراد حتی در داخل واگذار کرده بودند که فضای داخلی کشور را منفعل کنند و دولت را ناکارآمد جلوه دهند اما موفق نشدند. آنها هر سال یک ماجرایی را قبل از سفر ما به آمریکا ایجاد میکنند، یک سال حقوق بشر است، یک سال ماجرای اعدام خانم سکینه محمدی است و ...اما آنها امسال موفق نشدند گاردشان را حفظ کنند ومجبور شدند دنبال ما بیایند و چندین درخواست مصاحبه دادند که به برخی از آنها نرسیدیم.
احمدی نژاد در ادامه نطق اوباما را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: او می خواست از موضع حاکمیت جهانی صحبت کند و حرف هایی را به هم چسابنده بود. ولی نطق ما در مقابل آن بود که خیلی هم موفق بود. الحمدالله او برای مواردی که ما می خواستیم مطرح کنیم مستندسازی کرد. ما هر چه از لزوم مدیریت از سوی همه کشورها سخن می گفتیم، او با لحن دستوری حرف میزد.
وی با بیان اینکه هر دو این نطقها نمی توانند در اوج باشند، ادامه داد: یکی از این مواضع باید در اوج میبود و دیگری دیده نمی شد. اگرچه برخی دولت ها بداخلاقی کردند اما آنقدر پاسخ سوالاتی که من پرسیدم روشن است که نمیتوانستند حرفی بزنند. سوالات مات راجع به هولوکاست و ...جدی بود.
رئیس جمهور فضای افکار عمومی دنیا را منتظر شنیدن حرفهای ایران خواند و گفت: بیداریهایی که در دنیا ایجاد شده برآمده از حرکتهای ایران است. البته ما هم تعدیلاتی در مواضعمان داشتهایم و آنها را به روز کردهایم.
او که میگفت شهروندان آمریکایی این روزها همان حرف هایی را میزنند که سی سال است ایران میگوید ادامه داد: ما باید در زمین خودشان آنها را زمین گیر کنیم نه اینکه فقط در تهران حرف بزنیم.
نوع رابطه با آمریکا، سوالی بود که حیدری از رئیس جمهور پرسید. احمدینژاد هم با بیان اینکه موضع ایران روشن است، گفت: برقراری رابطه با آمریکا مشروط به احترام و عدالت است. به گونهای که یک طرفه قطع نشود.
وی باتاکید بر اینکه ما طالب گفت وگو و مذاکره هستیم، بار دیگر از درخواست مناظرهاش با اوباما در محضر رسانهها یاد کرد و گفت: آنها خواستار یک خط تلفن مستقیم در خلیج فارس برای عدم برخورد نظامی بودند. من هم گفتم که ما از هر پیشنهادی برای عدم برخورد استقبال میکنیم اما اصلا ناوهای شما درخلیج فارس چکار میکند.
به زعم رئیس جمهور این یک پیشنهاد انحرافی از سوی آمریکا بود تا اذهان را به سمت و سوی دیگری ببرند و از مسائل مصر و فلسطین و سوریه دور کنند.
ادامه دارد....
/2929
نظر شما