برخی گمان می‌کنند در غیاب اصلاح‌طلبان، انتخابات پیش روی مجلس انتخاباتی غیر رقابتی باشد و نهمین مجلس انقلاب هدیه‌ای الهی است برای اصولگرایان.

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد سهم خواهی‌های برخی از اصولگرایان حامی دولت رقابتی تازه را بر سر تصاحب کرسی‌های مجلس آغاز کرده است. رقابتی که این روزها نگرانی و دغدغه اصلی دبیر 80 ساله مهمترین و قدیمی ترین تشکل سیاسی اصولگرایان شده است. آیت الله محمدرضا مهدوی کنی کسی است که این روزها نگران انشقاق و چند دستگی بین اصولگرایان بر سر انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی است و این انشقاق و چند دستگی را به ضرر نظام و انقلاب می داند. همین نگرانی بود که باعث شد تا او به همراه آیت الله یزدی با شعار وحدت بتوانند تمامی طیف‌های اصولگرا را تحت سازوکاری که به 7+8 معروف شده است متحد کنند.
ابتکاری که اگر نبود ساز مخالف جبهه پایداری، می شد گفت وحدت 100 درصدی اصولگرایان را رقم می زد. اصولگرایان بارها و بارها از حامیان دولت خواسته اند تا نماینده خود را به کمیته 15 نفره معرفی کنند. آنها هم اگرچه اسماعیل اصغر زارعی و کامران باقری لنکرانی را برای عضویت در جبهه متحد اصولگرایان معرفی کردند اما هرگز در جلسات این جبهه حضور نیافته و در عوض شروطی را برای پذیرش اتحاد با اصولگرایان مطرح کردند.
اگر چه نفس تعیین شرط، برخلاف وحدت است اما آیت الله مهدوی کنی، جلساتی را با آنها داشتند تا دعوتی چندباره از آنها به عمل آید. دعوت هایی که آیت الله بر آن نام «اتمام حجت» گذاشتند تا حسن نیت دیگر گروه های اصولگرا برای وحدت خواهی به منصه ظهور درآید. هنوز هم آنچنان که محمد رضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین می‌گوید آغوش اصولگرایان برای جبهه پایداری باز است. باهنر در جلسه فصلی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: شاکله جبهه پیداری رایحه خوش خدمت است و جبهه پایداری هنوز مبنای بی‌مهری دارد، اما آغوش اصولگرایان همچنان باز است. دوستان جبهه پایداری در جلسات حضور پیدا کنند، از چتر پر برکت جامعتین باید حداکثر استفاده را متدینین به نفع حزب‌الله انجام دهند.
بیش از دو ماه از این مذاکرات می گذرد و هنوز جبهه پایداری بر شروط سهم خواهانه اش برای داشتن اعضای بیشتر در 8+7 اصرار دارد. اصراری که نتوانسته مانع از ادامه فعالیت جبهه متحد شود و آیت الله مهدوی کنی نهایتا در واکنش به آن بگوید: ما به کار خود ادامه می دهیم. این پاسخ به سوالی بود که پرسیده بود: بدون حضور جبهه پایداری، آیا 8+7 در قالب 6+7 به کار خود ادامه می دهد؟
البته صحبت های روز گذشته آیت الله مهدوی کنی مبنی براینکه اگر جبهه پایداری دو نفر به به کمیته 7+8 معرفی نکند ترکیب این کمیته به هم می خورد نشان از انعطاف‌پذیری بالای بزرگان اصولگرایی دارد و البته پاسخی است به سخنان یکی از چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت که گفته بود باید ترکیب 7+8 تغییر کند. آیت الله مهدوی کنی اتحاد را مهمتر از همه چیز می داند و آنطورکه خود گفته است آمده است تا دوستان یکی شوند.
جبهه پایداری یا همان رایحه خوش خدمت
سهم‌خواهی‌های امروز جبهه پایداری برای اصولگرایان آشناست و آن را ادامه حرکت رایحه خوش خدمت در انتخابات‌های قبلی می دانند. علی عباسپور عضو فراکسیون اصولگرایان در این باره به خبر آنلاین گفت: بحثهایی که این روزها جبهه پایداری در اعتراض به 8+7 مطرح می‌کنند را چهار سال پیش رایحه خوش خدمت در قبال 6+5 میگفتند.
بحث ‌های اصولگرایان درباره ترکیب 7+8 در این چند روز اخیر بالا گرفته است و اکثر اصولگرایان با حمایت از مواضع دبیر کل جامعه روحانیت مبارز بر این امر که نباید ترکیب 7+8 تغییر کند تاکید کرده ‌اند. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دراین باره گفت: حضور نمایندگان جریان‌های مختص اصولگرایی در جبهه متحد اصولگرایی باید متعهدانه و مسئولانه باشد. تشکیل 7+8 کار خوبی است و آیت‌‌الله مهدوی‌کنی هم در این رابطه فداکاری کرده‌اند.
واکنش های صریح تر
اما واکنش سایر اصولگرایان به این بحث‌ها صریح‌تر و تند‌تر از واکنش رضایی بود. حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درگفت و گو با خبرآنلاین گفت: به طور طبیعی همانطور که آیت الله مهدوی کنی فرمودند « قطار اصولگرایی از ایستگاه وحدت گذشته است و وحدت حداکثری تحقق پیدا کرده است.» در این روند، چنانچه گروه هایی بخواهند به این کمیته بپیوندند، طبیعتا در بخش های اجرایی خواهد بود، ولی تغییردر بخش داوری و مرکزیت اصولگرایان در برهه فعلی به معنی بازگشت به عقب است.
در این میان بهانه حامیان دولت در اعتراض به حضور نمایندگانی از لاریجانی و قالیباف در 8+7 همچنان باقی است. بهانه ای که جواب آن را اسد الله بادامچیان قائم مقام حزب موتلفه اسلامی اینگونه داد: عمده اصولگرایان کاری به این کارها ندارند و فقط برخی این حرف ها را مطرح می کنند، پیشنهاد ما هم به این دوستان این است که همه با هم باشیم. وی بابیان اینکه این مرزبندی ها وخط کشی ها بین اصولگرایان به نفع کسانی که الان خط کش دستشان گرفته اند نیست، تصریح کرد: سیاست کلان اصولگرایی این است که باهم در مشترکات کار کنیم .چرا که شاخص اصولگرایی نظر ولی فقیه است.
هرچه به انتخابات مجلس نهم نزدیک‌تر می‌شویم فرصت اصولگرایان برای رسیدن به لیست واحد و وحدت کمتر می‌شود و به نظر می رسد در صورتی که جبهه پایداری خود را با سایر اصولگرایان هماهنگ نکند ، جببه متحد اصولگرایان قصد توقف ندارد.حجت الاسلام حسین ابراهیمی عضوجامعه روحانیت مبارز دراین باره به خبرآنلاین گفت: گروه​های مختلف اصولگرا باید بدانند که 8+7 منتظر کسی نیست و کارهایش را انجام می​دهد و معطل کسی هم نمی​ماند. البته توقع این است که کسانی که در چهارچوب اصولگرایی کار کرده​اند، به این جمیع ملحق شوند.
جبهه پایداری نمی آید
از سوی دیگر برخی دیگر از اصولگرایان از پیوستن جبهه پایداری قطع امید کرده اند. محسن یحیوی عضو جامعه اسلامی مهندسین گفت: مسلم است که جبهه پایداری نمی خواهد در کمیته 7 نفره جایگاهی داشته باشد و به احتمال زیاد لیستی جداگانه خواهد داد. اما اینکه به جای این صندلی های خالی، چه افراد دیگری قرار خواهند گرفت، تا کنون بحثی نشده است. جبهه پایداری نمی خواهد در کمیته 7+8 صندلی ای را اشغال کند .به نظر من شاکله 7+8 تثبیت شده است و بعید می دانم که این شاکله تغییر کند. بحث اصلی در بین اصولگرایان این است که این صندلی های خالی توسط افراد پر خواهد شد یا جریان های سیاسی.
ترکیب 7+8 نباید تغییر کند
باید این نکته را هم اضافه کرد که برخی از چهره‌های دیگر اصولگرا اصولا با تغییر ترکیب 7+8 مخالف هستند و معتقدند تغییر این ترکیب همین وحدت نسبی به وجود آمده را خدشه دار می کند.علی بنایی عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در این باره گفت: ما در جلسه روز پنجشنبه که در خدمت اعضای جبهه متحد اصولگرایان بودیم ، همه بر این امر متفق‌القول بودند که ترکیب 7+8 نباید تغییری بکند و ترکیب فعلی مناسب ترین ترکیب است.
با تمام این تفاسیر عاملی که مهمتر و بالاتر از 7+8 باعث ایجاد وحدت بین اصولگرایان خواهد شد صرف حضور و میانداری بزرگان اصولگرایی یعنی آیت الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی است و آنگونه که فاطمه رهبر عضو فراکسیون اصولگرایان می گوید اینکه چه افرادی به کمیته وحدت اصولگرایان بپیوندند، براساس سیاست‌هایی است که در رأس آن با هدایت آیت‌الله مهدوی‌کنی و آیت الله یزدی تعریف می شود.
نباید فراموش کرد که چهره شاخصی همچون آیت الله مهدوی کنی پس از مدت ها پذیرش محوریت اصولگرایان را بر عهده گرفته اند و به گفته رضایی باید قدردان حضور وی بود. ان قلت هایی که نهایتا منجر به ارائه چند لیست از سوی اصولگرایان شود، بی اعتنایی به همگرایی ای است که با تدوین منشور اصولگرایی در آخرین ماه های سال گذشته استارت آن زده شد.
/29219
کد خبر 177458

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۸
    1 1
    به خدا حیف اصولگرا ها با این همه همت آقای مهدوی این جوری رفتار می کنند. خدایش ادم معتدلی این آقای مهدوی کنی.
  • بدون نام IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۸
    1 1
    تعجب می کنم از جبهه پایداری که حرفهای بزرگی مثل آیت الله مهدوی کنی را هم قبول نمی کنند.
  • کمال IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۸
    5 0
    این اصول گریان که حمایت مجلس شورای نگهبان سپاه امامان جمهه بسیج روسای سه قوه را در اختیار دارنی دیگر با کی می خوانند رقابت کنندبا کدوم احزاب مگر وجود دارند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین