زهرا تالانی: سال 86 اسعد تقی زاده در لباس ضابط قضایی محیط زیست و به عنوان محیط بان منطقه حفاظت شده دنا با شلیک گلوله از اسلحه دولتی اش یک شکارچی جوان را از میان پنج شکارچی متخلف به قتل رساند. هفته گذشته دیوان عالی کشور حکم اعدام این محیط بان را تایید کرد. و قرار است تا دو هفته دیگر این حکم در شهر شیراز اجرا شود. اعتراضها به این حکم سبب شد تا فراکسیون محیط زیست امروز در همین باره جلسه ای داشته باشد. در همین زمینه با محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست گفت وگویی را انجام داده ایم.
در جلسه امروز چه مطالبی درباره محیط بان مطرح شد؟
در نشست امروز فراکسیون محیط زیست که با حضور اعضای هیات رئیسه فراکسیون، نمایندگانی از کمیسیونهای قضایی و اصل 90 مجلس و معاونان حقوقی سازمان محیط زیست و وزارت دادگستری تشکیل شد، ابعاد مختلف این پرونده مورد بررسی قرار گرفت. از طرفی، لزوم بررسی دقیق موضوع و احاطه کامل حقوقی آن مورد تاکید فراکسیون است، برای همین از رسانه های عمومی می خواهم تا با بیان واقعیات و پرهیز از طرح و انتشار اطلاعات ناقص به حل این مشکل کمک کنند. در نشست امروز فراکسیون سیر صدور رای مورد رسیدگی قرار گرفت و اعضای جلسه با توجه به سیر قضایی پرونده و اینکه صدور حکم در صورت اجازه ریاست قوه قضائیه قطعی است، ضمن ابراز همدردی با خانواده مقتول، خواستار تداوم تلاش ها برای جلب رضایت ایشان شدند.
فراکسیون و سازمان محیط زیست قصد کمک به این محیط بان را دارد؟
ما و محیط زیست باید با تلاش بیشتر و تعامل بستر و ارتباط موثرتر با خانواده محترم مقتول که خانواده ای فرهنگی و شناخته شده اند، مانع از اجرای این حکم شویم.
فعالان محیط زیست معتقدند محیط بان ها، ماموران بی پشتیبانی هستند که قانون هیچ حفاظتی از انها و وظیفه شان نمی کند.
باید خلاء های قانونی شناسایی و امکانات لازم و آموزش های مناسب محیط بانان در دستور کار سازمان قرار گیرد و فراکسیون آمادگی دارد تا در این خصوص همکاریهای لازم را بعمل آورد.
مجریان قانون بدون شک پشتوانه های قانونی دارند. مثل ماموران نیروی انتظامی یا سپاه که در حین اجرای قانون پشتوانه های قانونی دارند. اما باید بررسی کنیم که آیا برای محیط بانان هم این پشوانه های قانونی در نظر گرفته شده است یا نه. بدون شک دادگاه و قاضی ماجرا به این مسائل قانونی توجه دارد، طرف دیگر موضوع نیز افرادی هستند که عزیز خود را از دست داده اند. باید پیگیری های لازم انجام شود. اگرچه باید توجه داشته باشیم که مرجع قضایی مبتنی بر قانون رای خود را صادر کرده است. به هر حال باید ملاحظات رعایت شود. باید به نحوی باشد تا خدشه و خللی در کار مامورانی که در این مناطق سخت در حال انجام وظیفه هستند و از میراث طبیعی کشور پاسداری می کنند، به وجود نیاید. به گونه ای نشود که دست کسی در عرصه طبیعت و حفظ میراث طبیعی به کار نرود و ماموران دیگر انگیزه لازم را برای دفاع و پاسداشت طبیعت نداشته باشند. بی توجهی به این موضوع می تواند تخریب وسیع محیط زیست را به دنبال داشته باشد.
47232
نظر شما