این آزمایش که در نمایشگاه جانبی کنفرانس سالانه انجمن علوم مریلند، ایالات متحده به نمایش درآمده، توسط دانشجویان گروه ابررسانایی دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه تلآویو طراحی شده و در آن، آهنربایی را میبینید که دچار پدیده «قفلشدگی کوانتومی» یا «بهتله افتادن کوانتومی» شده است. این پدیده، نمایشی از اثر میزنر است که رفتار مغناطیسی عجیب ابررساناها را توصیف میکند.
جسم سفیدی دودزایی که میبینید، آهنربایی است که با شناورشدن در نیتروژن مایع (که در 63کلوین یخ میزند و در 77 کلوین به جوش میآید) به دمای حدود 70کلوین / 203 درجه سانتیگراد زیر صفر رسیده و برای آنکه زمان بیشتری در این دما باقی بماند، با پوشش سفید عایقی پوشیده شده است. آهنربای فوقسرد وقتی در میدانهای مغناطیسی مختلف قرار میگیرد، شناور در هوا باقی میماند و هیچ تغییری در وضعیت اولیه آن، چه ساکن باشد و چه در حال حرکت، اتفاق نمیافتد. جالب اینجاست که حتی با وارون کردن آهنربا نیز اتفاقی نمیافتد!
هرچند این تعادل پایدار که به قفلشدگی کوانتومی مشهور شده، مدتهاست شناخته شده و حتی به نمایش عمومی نیز درآمده بود، اما این نخستین بار است که تغییر زاویه آهنربا که حتی با زاویه 45درجه تغییری در شرایط موجود ایجاد نمیکند، نشان داده میشود.
5353
نظر شما