به گزارش خبرآنلاین، این نمایش تکپردهای براساس اقدام به خودکشی اونیل، نویسنده برنده نوبل ادبیات در میانه بیست سالگی نوشته شده است.
نمایشنامه سال 1919 نوشته شده و تنها یک بار در سال 1920 در نیویورک روی صحنه رفت و به سرعت اجرای آن به خواست اونیل لغو شد. او متن را از گروه اجرا پس گرفت و تمام نسخههای موجود از آن را از بین برد.
اخیرا کتابخانه دانشگاه ییل نسخهای از این نمایشنامه را که در میان کتابهای فیلیپ یوردن نویسنده پیدا شده بود خریداری کرد، یوردن این نسخه را به عنوان هدیه از همسر نویسنده گرفته است.
متخصصان معتقد هستند بررسی «جنگیری» و اقدام به خودکشی نویسنده در آن، به آنها کمک میکند به حلقه گمشده درک نمایشنامه زندگینامهای «سفر طولانی روز به درون شب» (دیگر اثر مهم اونیل) کمک کند. نمایشنامه «سفر طولانی روز به درون شب» پس از مرگ اونیل در سال 1953 منتشر شد.
این نویسنده در زمان خودکشی دچارمشکلات شدید زناشویی بود و تازه طلاق گرفته بود.
کتابخانه دانشگاه ییل نسخه نمایشنامه را به قیمت نامشخص از دلال کتابی خرید که نماینده بیوه یوردن بود. نمایشنامه درون پاکت نامهای بوده که دستخط همسر دوم اونیل یعنی اگنس بولتون روی آن دیده میشود. همسر اونیل نوشته: «چیزی که دلت میخواست داشته باشی.»
قرار است این نسخه سال آینده توسط انتشارات دانشگاه ییل به همراه حاشیهنویسیهای اونیل منتشر شود. از طرفی نشریه نیویورکر در شماره جدید خود این نمایشنامه را چاپ کرده است.
اونیل سال 1936 برنده نوبل ادبیات شد، او برنده چهار جایزه پولیتزر است و یکی از پدران نمایشنامهنویسی مدرن آمریکا محسوب میشود.
این نمایشنامهنویس نوامبر سال 1953 در سن 65 سالگی بر اثر بیماری عصبی ژنتیکی درگذشت.
بیبیسی / 20 اکتبر / ترجمه: حسین عیدیزاده
57241
نظر شما