به مناسبت فرارسیدن نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، سومین دوره طرح کاروان کتاب به مدت شش روز در مدارس ابتدایی و راهنمایی منطقه 22 برگزار می شود. براساس این گزارش اتوبوس کتاب از 25 آبان ماه جاری از فرهنگسرای تهران حرکت میکند و تا 30 آبان ماه جاری در 14 مدرسه ابتدایی و راهنمایی ایستگاه خواهد داشت و خدمات مختلفی را در زمینه کتاب و کتابخوانی به دانش آموزان ارایه خواهد داد.
اکبر بختیاری، دبیر اجرایی سومین طرح کاروان کتاب در این زمینه از برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و هنری همزمان با بر پایی نمایشگاه عرضه و فروش کتاب برای دانش آموزان خبر داد و گفت: امسال همزمان با هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برای سومین بار طرح کاروان کتاب را در سطح مدارس منطقه برگزار می کنیم و طی 6 روز از 25 تا 30 آبان اتوبوس کتاب به 8 مدرسه راهنمایی و شش مدرسه ابتدایی مراجعه نموده و علاوه بر برپایی نمایشگاه و فروش کتاب، برنامههای مختلف فرهنگی وهنری با رویکرد ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای دانش آموزان برگزار خواهد شد.
وی به حضور نویسندگان برجسته حوزه کتاب کودک و نوجوان در برنامههای مراکز تحت پوشش فرهنگسرای تهران در منطقه 22 اشاره کرد و افزود: نشست موضوعی کتاب درآیینه نقد با حضور افسانه شعبان نژاد، کارشناس وشاعر سرشناس حوزه ادبیات کودک و نوجوان در کتابخانه پرتو، نشست بربالهای خیال در کتابخانه شیخ مفید و نشست گنجینه دانش در کتابخانه سیدالشهدا(ع) و نیز تخفیف 50 درصدی برای ثبت نام دانش آموزان جهت عضویت درکتابخانه پندار از جمله برنامههای مراکز به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی است.
مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه 22 هم چنین در خصوص جزییات اجرای سومین دوره طرح کاروان کتاب در سطح مدارس منطقه 22 گفت: استقرار اتوبوس کتاب در مدارس مورد نظر در منطقه، نمایشگاه عرضه و فروش کتاب در داخل اتوبوس، مسابقات حضوری واهدای جوایز، اجرای نمایش موزیکال با موضوع کتاب و کتابخوانی، اجرای طرح مبادله کتاب، نمایش انیمیشن کتاب، مسابقه ایدهپردازی با محوریت روشهای صحیح مطالعه و نگهداری و استفاده بهینه از کتاب، از جمله برنامههای متنوع فرهنگی و آموزشی است که در قالب طرح کاروان کتاب در مدارس منطقه 22 برگزار خواهد شد.
رییس فرهنگسرای تهران با اشاره به نقش مرحوم استاد نیرزاده در جذب دانش آموزان به علم آموزی و کتابخوانی، اظهارکرد: به یاد استاد نیرزاده که همگان و به ویژه دانش آموزان دیروز او را به نام عمو زنجیر باف می شناسند، امیر محسن نیرزاده یکی از فرزندان آن معلم نمونه در ایام هفته کتاب میهمان دانش آموزان منطقه خواهد بود و با پوشیدن لباس خاصی که پدر هنگام تدریس می پوشید شیوه تدریس او را احیا خواهد کرد.
لازم به ذکر است، حسن نیرزاده نوری (1364-1307) که خیلیها او را با نام عمو زنجیرباف میشناسند از آموزگاران سرشناس ایران بود که در سال 1307 در محله پامنار تهران متولد شد و چند ماه بعد پدرش، دکتر غلامحسین نیرزاده - سردبیر روزنامه غربال - را از دست داد. در سال 1332 آموزگاری را آغاز کرد و پس از آشنایی با سید جعفر بهشتی شیرازی و علامه کرباسیان در مدارس نیکان و علوی مشغول تدریس شد.
وی که پس از مشاهده سختگیریهای آموزگاران تصمیم گرفته بود معلم شود، همواره با صدای گرم و نگاه مهربان در کلاس حاضر میشد و با استفاده از مهارتهای بازیگری تدریس میکرد و پس از مطالعه روش باغچهبان، روشی نوین برای تدریس الفبا ابداع کرد. در سالهای اول پیروزی انقلاب کلاس درس وی در برنامه کودک شبکه یک سیما پخش میشد و طرفداران بسیاری داشت. برنامهای که مخاطبان باسواد و بزرگسال را هم شیفته خود کرده بود.وی در سال 1364 بدرود حیات گفت و سه فرزند وی همگی راه پدر را ادامه داده و آموزگار شدند.
6060
نظر شما