با اهتزاز پرچم حرم مطهر امام علی(ع) در شب عید غدیرخم، بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان رسما آغاز به کار کرد.
این مراسم دوشنبه شب 23 آبان ماه در سالن ورزشی گل نرگس و دکور عظیمی که به شکل سینما طراحی شده بود برگزار شد.
در ابتدای برنامه علیرضا خمسه که اجرا را برعهده داشت ترانهای خواند و سپس با پخش تصاویر اهدای پرچم حرم مطهر امام علی(ع) به جشنواره فیلم کودک که توسط فریبا کوثری به ایران منتقل شده بود، این پرچم از سوی این بازیگر وارد صحنه شد و پس از برپایی مراسم خاصی در میان پرچم ایران و پرچم جشنواره در کنار سن قرار گرفت.
میرعلایی: جشنواره امسال کودک را باید عشقواره نامید
احمد میرعلایی دبیر جشنواره کودک در ابتدای سخنانش گفت: «قرار بود گزارشی از روند برپایی جشنواره ارائه کنم، اما با دیدن چنین صحنههایی با خودم فکر میکردم اگر خداوند بخواهد جشن بگیرد با حضور چه چیزی این جشن را خواهد گرفت. ما در جشنی هستیم که خدا آن را گرفته، جشنی که همه ملائکه یا علی میگویند بنابراین بیست و پنجمین دوره جشنواره کودک را باید عشقواره نامید.»
او از زحمات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سینمایی، شهردار ،استاندار و امام جمعه اصفهان برای برپایی این دوره جشنواره کودکان قدردانی کرد.
تقدیر از دوبلورها
در اولین بخش مراسم افتتاحیه، با پخش کلیپی از هشت دوبلور که در کارهای کودکان حضور فعالی داشتند تقدیر به عمل آمد و جوایزی به ناصر ممدوح ،پرویز ربیعی، شوکت حجت، مهوش افشاری، رزیتا یاراحمدی اهدا شد. جلال مقامی و خسرو خسروشاهی از جمله این تقدیرشوندگان بودند که در مراسم حضور نداشتند.
پس از پخش تصاویر حضور کودکان در سفارتخانهها و اعطای پیام جشنواره به سفرای کشورهای خارجی، برگزیدگان بخش عکس فیلم معرفی شدند و ضمن اهدای دیپلم افتخار به رضا عباسی برای «شیر تو شیر»، علی باقری برای «خانه امن است»، محمد گلچین و حمیدرضا کشانی برای «باد و مه»، پروانه زرین به جواد جلالی برای فیلم «خوابهای دنبالهدار» اهدا شد.

بزرگداشت غلامرضا رمضانی
اولین بزرگداشت مراسم افتتاحیه به غلامرضا رمضانی اختصاص داشت که پس از پخش تصاویر مربوط به او این کارگردان اظهار امیدواری کرد: «فیلمهای خوبی در آینده برای کودکان بسازد.»
اظهار خرسندی شهردار اصفهان از بازگشت جشنواره کودک
دکتر سقائیاننژاد شهردار اصفهان در سخنانی با ابراز خرسندی از بازگشت جشنواره کودک به اصفهان گفت: «این شهر مهد هنرمندان با جایگاه وسیع بینالمللی است و خوشحالیم جشنواره براساس و مصوبه هیئت وزیران به اصفهان برگشت تا هرچه باشکوهتر موجبات برگزاری آن را فراهم کنیم.»
او اظهار امیدواری کرد: «با راهاندازی دبیرخانه دائمی و تاسیس سینمای کودکان و نوجوانان در این شهر با همکاری فارابی و استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده اصفهان شاهد رونق سینمای نوجوانان و کودکان باشیم.»
در ادامه به مناسبت بیستمین سال ساخت مجموعه «قصههای مجید» کلیپی از این مجموعه به همراه گفتوگویی از کیومرث پوراحمد پخش شد و سپس نوبت به بزرگداشت وحید نیکخواهآزاد رسید.
نیکخواهآزاد: بزرگداشت انرژی میدهند تا بیشتر کار کنیم
او پس از بوسیدن پرچم حرم امام علی(ع) در سخنانی درباره برپایی این بزرگداشت گفت: «دوستان جشنواره وقتی اکراه مرا در این خصوص دیدند، گفتند بیا قبل از اینکه بمیری، برایت بزرگداشت بگیریم. یکی دیگر گفت بزرگداشت میگیرند تا تو را بازنشسته کنند. اما من معتقد هستم بزرگداشتها به آدم انرژی میدهد تا بیشتر کار کنیم.»
نیکخواهآزاد، این بزرگداشتها را متعلق به بچهها دانست و ادامه داد: «امیدوارم توفیق داشته باشیم بیشتر و بیشتر برای بچهها کار کنیم و حالا که بحث سازمان سینمایی مطرح است. امیدوارم سهم بچهها فراموش نشود و جایگاه ویژهای برای آنها در نظر گرفته شود.»
در ادامه جوایز بخش فیلمنامه جشنواره کودک اعلام شد و دیپلم افتخار به سیدمرتضی سیدینژاد برای فیلمنامه «برفی»، مرجان ریاحی برای فیلمنامه «تابستان خود را چگونه گذراندید»، دریا یادگاری برای «عروسک سخنگو» تعلق گرفت و پروانه زرین را سهیلا جبری برای فیلمنامه «کورههای خاموش» دریافت کرد.

درخواست وزیر ارشاد برای ساخت فیلمی درباره شهید خرازی
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با بیان اینکه پس از گذشت یک ربع قرن از برپایی جشنواره کودک، شاهد بلوغ این جشنواره هستیم اظهار کرد: «امسال تلاش کردند جشنواره هرچه باشکوهتر از قبل برگزار شود و امیدوارم بتوانیم همه ما آینده خوبی را برای فرزندانمان رقم بزنیم.»
او افزود: «محصولاتی که تولید میشود برای بچهها بسیار تاثیرگذار است. مخصوصا محصولات مربوط به سینما که تاثیر بیشتری خواهد داشت و آنچه که کودکان در این دوران یاد میگیرند برایشان ماندگار میشود.»
او در پایان سخنانش از جواد شمقدری خواست تا فیلمی درباره شهید خرازی از سرداران اصفهان ساخته و تقدیم به مردم این شهر شود.
تقدیر از اولین شهید نوجوان دفاع مقدس
شهید بهنام محمدی به عنوان اولین شهید نوجوان دفاع مقدس عنوان دیگر بزرگداشت این مراسم بود که هدیهای به خواهر و سید صالح موسوی هم رزمش اهدا شد.
میرعلائی اعلام کرد: «از این دوره جشنواره جایزهای به نام شهید بهنام محمدی به یکی از فیلمهای بخش سینمایی ایران اهدا خواهد شد.»
در ادامه برنامه بزرگداشت جهانبخش سلطانی برگزار شد و این بازیگر با اظهار خوشحالی از انتقال مجدد جشنواره به اصفهان گفت: «این بازآفرینی جشنواره باعث میشود، باز شاهد حضور افرادی مانند شورجه، سلحشور، پوراحمد و فرهادی (فیلمسازان اصفهانی) باشیم.»
بزرگداشت محمد کاسبی
آخرین بخش بزرگداشتهای برنامه افتتاحیه که به محمد کاسبی اختصاص داشت. این بازیگر در سخنانی گفت: «کودکان و نوجوانان حق و حقوقی دارند و یکی از حقوق مهم آنها تربیتشان است که به ما واگذار کردند. آنهم در دورهای که بیشترین وقتشان در پای تصاویر میگذرد بنابراین خدا به ما توفیق دهد در تربیت کودکان این سرزمین موفق باشیم.»
58243
نظر شما