اولین نقد به این ظروف، مضر بودن آنها برای سلامت انسان بود. بسیاری باور داشتند که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی سرطانزا هستند و باید از استفاده از آنها اجتناب کرد. نقدی دیگر در خصوص آنها نیز تخریب محیط زیست و تولید زباله بیشتر بود. خوشبختانه با پیشرفت علم، تولید کنندگان این ظروف به فرمولاسیون جدید و سلامتی از ظرف یکبار مصرف دست پیدا کردهاند که استفاده از آنها را برای سلامت انسان و همچنین محیط زیست بیخطر کرده است. در این فرمولاسیون جدید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی هم جزئی از ظرفهای سالم به حساب آمده و هم مدلهای با کیفیت و برندهای محبوب این ظرفها، قابلیت بازیافت و استفاده مجدد را نیز دارند.
ظروف یکبار مصرف بر روی مشاغل غذایی چه تاثیری دارند؟
در مشاغل غذایی چون رستورانها، کافهها، کترینگها، فست فودها و هر کسب و کاری که با مواد غذایی سر و کار دارد، به خصوص اگر مواد غذایی تهیه شده را به خارج از محیط خود انتقال میدهند، استفاده از ظروف یکبار مصرف اهمیت پیدا میکند. معمولا در این محیطها شکلهای متنوعی از ظرف یکبار مصرف را مشاهده خواهیم کرد مانند: ظرف سالاد یکبار مصرف، ظرف کترینگی و چند خانه، ظرف فینگرفود، پیش دستی، لیوان، سس کاپ، ظرف خشکبار یا ظرف بستنی یکبار مصرف و غیره نمونههایی هستند که در مراکز مرتبط با مواد غذایی آنها را مشاهده یا مورد مصرف قرار دادهایم. اما چرا مهم است که مراکز غذایی و مواد خوراکی از ظروف یکبار مصرف استفاده کنند؟
- سرعت عمل بیشتر
- رعایت بهداشت فردی و عمومی
- کاهش انتقال بیماری و ویروسهای مختلف
- کاهش هزینه آب و برق
- نیاز کمتر به نیروی انسانی بیشتر
- فضای کمتر برای نگهداری ظروف
- سبک بودن و امکان حمل آسان آنها
- قابلیت بازیافت
- مقاومت در برابر خوراکیهای گرم
- امکان استفاده در مایکروویو
پس از کیفیت و سلامت مواد غذایی، سرعت عمل در سرو مواد غذایی و خوراکی، شاید اصلیترین فاکتور رقابتی برای مراکز تهیه غذا باشد. خرید ظرف یکبار مصرف کمک میکند تا این مراکز به این هدف نزدیکتر شوند و با سرعت بیشتری سفارشهای متعدد را پاسخگو باشند. اگر چه استفاده از ظرف یکبار مصرف اهمیت فراوانی برای اینگونه از مشاغل دارد اما نباید این را فراموش کرد که هر ظرف یکبار مصرفی استاندارد لازم برای سرو مواد خوراکی را ندارد. اینجاست که باید برندها و تولید کنندگانی را یافت که ظروفی سلامت با فرمولاسیونی استاندارد تهیه میکنند.
برندی معتبر برای خرید انواع ظروف یک بار مصرف
همانطور که گفته شد اگر کسب و کارتان با مواد غذایی سر و کار دارد، لازم است تا تولید کنندگان برتر ظروف یکبار مصرف را بشناسید و ظرفهایی مرغوب، سالم و متنوع را از آنها تهیه کنید. ظروف یکبار مصرف مهر پارسا که به ظروف یکبار مصرف مشکی نیز شهرت دارند، از برندهای معتبر در زمینه تولید انواع ظروف یکبار مصرف است. این تولید کننده با بیش از 25 سال سابقه، اکنون موفق شده تا ظرفهای متنوع، قابل بازیافت و سلامت را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. شرکت مهر پارسا بر روی تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تمرکز دارد و ظرفها پلاستیکی را از مواد پلی پروپیلین یا PP و مواد PET تهیه میکند. این دو گروه از مواد اولیه تولید ظروف پلاستیکی، ضمن آنکه استاندارهای مربوط به سلامت و بهداشت را سپری کردهاند، در برابر حرارت بسیار مقاوم هستند تا آن جا که ظروف تهیه شده از آنها، قابل استفاده در مایکروویو هستند و به ظروف یکبار مصرف مایکروویوی شهرت پیدا کردهاند.
- ظروف کترینگی
- ظروف سالاد
- ظروف خشکبار
- ظروف پروتئینی
- پیش دستی یکبار مصرف
- سس کاپ
- ظروف بستنی
- ظروف لیتری
- ظروف فینگرفود
این موارد، نمونههایی شاخص از ظروف یکبار مصرف مهر پارسا هستند که در سایت این شرکت به نشانی mehrparsa.ir میتوانید انواع متنوع آنها را مشاهده کنید و برای خرید از طریق نمایندگان فروش این برند اقدام کنید.
و اما مزایایی که برای ظروف یکبار مصرف مهر پارسا میتوان برشمرد شامل موارد زیر هستند:
- دارای مجوز بهداشت
- استفاده از متریال با کیفیت
- قابل استفاده در مایکروویو
- سبک و قابل حمل
- قابلیت چندین بار استفاده
- محکم و با دوام
- طراحی و مدلهای متنوع
- تنوع در رنگ و مدل
- قابل انتخاب به همراه در یا بدون در
- قیمت مناسب
- قابل بازیافت
- دارای ابعاد و اندازههای گوناگون
آیا ظرف یکبار مصرف پلاستیکی، بهداشتی است؟
به طور کلی میتوان گفت همه متریالی که برای تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده میشوند، فاکتورهای مربوط به بهداشت و سلامتی را دارا نیستند و تنها تعداد مشخصی از این متریال هستند که آسیب و خطراتی برای سلامت انسان به دنبال ندارند. مواد اولیهای چون پلی پروپیلن (PP)، پلی اتیلن (PE)، پلی استایرن (PS) دارای خواص شیمیایی و حراتی مناسب برای نگهداری مواد غذایی هستند و باعث نشت یا تغییر طعم و رنگ غذا نمیشوند بنابراین تولید ظروف پلاستیکی با این متریال کاملا سلامت بوده و استفاده از آنها سلامت انسان را به خطر نخواهد انداخت. اما در این میان موادی چون پلی وینیل کلراید (PVC) یا پلی کربنات (PC) هستند که ممکن است حاوی مواد سمی یا آلوده باشند و به کار بردن آنها در ساخت ظروف پلاستیکی به سلامت انسان آسیب خواهد رساند. در مجموع رعایت اصول بهداشت و به کار بردن تجهیزات مناسب در فرآیند تولید این ظروف باید از جانب شرکت تولید کننده تماما رعایت شود تا محصولی سلامت و بهداشتی به مصرف خریدار برسد.
کاربرد ظروف یکبار مصرف
خوشبختانه طراحی ظروف یکبار مصرف به اندازهای تغییر کرده است که شما میتوانید در مکانهای گوناگون یا برای مصارف مختلف از آنها بهرهمند شوید. در زمینه تجاری، این ظروف بهترین و مناسبترین انتخاب برای سرو و بسته بندی غذا در رستورانها، کافی شاپها، فست فودها، مجموعههای غذایی بزرگ، آشپزخانهها و کافهها هستند. به علاوه به جهت پذیرایی در همایشها، کنفرانس و دیگر گردهماییها میتوان به شکل رسمی اقلام پذیرایی را در این ظروف جای داد و تقدیم مدعوین کرد. در برگزاری مهمانی و دورهمیهای فامیلی و غیر رسمی نیز میتوان برای سرو و بسته بندی غذاها و خوراکیها بدون دردسر از ظروف یکبار مصرف بهره برد.
همانطور که مشاهده کردید، سعی کردیم در این مقاله مهمترین نکات را در خصوص ظروف یکبار مصرف برای شما بازگو کنیم. اگرچه شاید همچنان افرادی هستند که با استفاده از این ظروف مخالف باشند اما این را نمیتوان در نظر نداشت که افزایش جمعیت به ناچار ما را به مصرف برخی از کالا و مواد در طبیعت اجبار کرده است. پس چه بهتر است که از متریالی در این زمینه استفاده شود که هم آسیب کمتری به انسان و محیط زیست وارد کند و هم روشهایی برای تجزیه و استفاده مجدد آن وجود داشته باشد. بهتر است برای سلامت خود و محیط زیست تلاش کنیم که ظروفی را تهیه نماییم که ضمن آنکه بیشترین بهرهوری را برای ما داشته باشند، کمترین آسیب را برای محیط زیستمان به همراه داشته باشند.
ظروف یکبار مصرف مهر پارسا نمونهای موفق از این ظرفهاست که با خیال آسوده میتوان از آنها در هر زمینهای بهره برد.
نظر شما