سوال علی اکبر اولیا از وزیر اقتصاد موجب شد که از پرداخت وام‌های کلان توسط بانکها به طرفداران و سفارش شدگان دولتی پرده برداشته شود.

  به گزارش خبرآنلاین، امروز شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی برای پاسخگویی به سوال علی اکبر اولیا درباره علت عدم استفاده از ظرفیت های علمی برای حل مشکلات اقتصادی به مجلس آمد.
در ابتدا سیدعلی موسوی جرف سخنگوی کمیسیون اقتصادی در تشریح سوال اولیا از وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: سوال اولیا از وزیر درباره علت عدم استفاده از ظرفیت های علمی برای برطرف شدن مشکلات اقتصادی در نشست 31 خرداد سال جاری در کمیسیون مطرح شد که با قانع نشدن اولیا در دستور کار نشست علنی مجلس قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح سوال از وزیر امور اقتصادی و دارایی در کمیسیون اقتصادی گفت: گفته می شود کشور در بسیاری از زمینه ها نظیر هوافضا، انرژی هسته ای و... مرزهای دانش را درنوردیده و موفقیت های بزرگ نصیب کشور شده است. این در حالی است که عموم مردم به خاطر شرایط اقتصادی و فضای کسب و کار با مسائل ابتدایی دست و پنجه نرم می کنند. سیستم بانکی کشور از تامین مالی تولید عاجز است. تورم کمر مردم را می شکند. پول ایران در بازار منطقه عددی به حساب نمی آید و...سوال این است که آیا توان علمی کشور در حوزه اقتصاد قادر به ارائه راه حل برای این مشکلات نیست و یا از این توان استفاده نمی شود و کسی سراغ آنها نمی رود و آیا دولت مردان قائل به سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه اقتصاد براساس توان فکری دانشمندان اقتصادی نیستند و فهم خود را برای مدیریت کشور که از حوزه اقتصاد به کل کشور تسری یابد کافی می دانند؟
 
در ادامه حسینی پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور مزمن است، گفت: ای کاش در معرض دفاع نبودم ولی مدعی هستم طی چند سال گذشته وزارت اقتصاد از بهترین نیروها بهره مند شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تمام رویکرد این وزارتخانه استفاده از دانشگاهیان به وسیله انتصاب نیست، بلکه مشاوره و گفت‌وگو هم در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه در طول مدت یادشده هیچ طرح مصوبی در وزارت امور اقتصادی و دارایی بدون مشاوره از متخصصان به مجلس ارائه نشده است، افزود: از این طرح‌ها می‌توان به طرح هدفمندی یارانه‌ها و طرح قانون امور گمرکی اشاره کرد.
حسینی با بیان اینکه هم‌اکنون در مجموع ظرفیت‌های علمی کشور پاسخگوی مشکلات اقتصادی است، افزود: حل این موضوع تنها با برنامه‌ریزی محقق می‌شود.
در ادامه علی اکبر اولیاء با تاکید بر اینکه درحوزه اقتصادی با غفلت های بزرگی روبرو هستیم، گفت: ما در معرض تحریم هستیم و حلقه تحریم هر روز پر رنگ تر می شود و شرایط هم هر روز به دلیل بی توجهی به قواعد علم اقتصاد بدتر می شود.
وی گفت: ما اگر راحتر می توانستیم از رئیس جمهور سوال کنیم می توانستیم ببینیم که بعد از گذشت 5 سال شرایط ما بهتر شده است یا خیر ولی سیاست های دولت در حوزه عمومی اقتصاد ما را نگران می کند و موجب می شود با تامل به این اقدامات نگاه کنیم.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس با اشاره به کم رنگ شدن حضور برخی از اقتصاد دانان چون خوش چهره در کنار دولت، گفت: تقاضای من این است که آقای حسینی نسبت خودشان با سیاست های اقتصادی دولت را اعلام کنند.
اولیا در ادامه با اشاره به مشکلات سیسم بانکی در اعطای تسهیلات با تولید کنندگان، گفت: بسیاری از این وام ها در اختیار طرفداران دولت قرار می گیرد و وام های کلان به اطرافیان و توصیه شدگان دولتی ها داده می شود اما بنگاه های کوچک از گرفتن یک وام عاجز هستند.
وی با اشاره به تصویب قانون هدفمند کردن یارانه ها که وی آن را نوشیدن داروی تلخ توسط مجلس می دانست، گفت: در موضوع هدفمند کردن یارانه ها مجلس داروی تلخی را نوشید که چاره ای جز آن نبود و این امید وجود داشت تا این نابسامانی مربوط به یارانه ها رفع شود ولی دولت این قانون را درست اجرا نکرد .
 اولیا با اشاره به عدم اختصاص یارانه بخش صنعت و تولید گفت: تولید کنندگان در شرایط حاضر سرنوشتی نگران کننده دارند و بخش عمده منابع صرف پرداخت یارانه به مردم می شود. حتی رئیس جمهور قول 3 برابر شدن یارانه را می دهد که ما نمی دانیم براساس کدام محاسبه انجام گرفته است.
در ادامه محمدرضا باهنر از حسینی خواست با توجه به سمتش به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت به دغدغه های اولیا پاسخ دهد ولی حسینی وقتی پشت تریبون قرار گرفت ، گفت: با احترام به آقا اولیا و باهنر من در اینجا اینجا حاضر شدم به سوال مشخصی پاسخ دهم و این تاکید بر روال و چارچوب قانون است.
وی با بیان اینکه بسیاری از اقتصاددانانی را که آقای اولیا اسم بردند نمی شناسم، گفت:آقای رهبر در دولت کمک می کنند و به خود ما در حوزه گمرک کمک می کنند. ولی ارزیابی و تحلیل ما این است که مشکلات اقتصادی نهادی، ساختاری و سیاستی است و برای حل این مشکلات باید نگاهی مبتنی بر دیدگاه علمی داشته باشیم.

حسینی با بیان اینکه ‌در کدام دوره از تاریخ اقتصاد ایران طی چند دهه گذشته متوسط رشد نقدینگی کمتر از 25 درصد بوده و در کدام دوره نرخ تورم کوچک‌تر از یک عدد دو رقمی و ضریب جینی کمتر از چهار دهم بوده است، افزود:بعد از اجرای این قانون مصرف گندم در کشور 26 درصد کاهش پیدا کرده که بخشی از آن مربوط به حذف قاچاق و بخشی دیگر مربوط به اصلاح الگوی مصرف است، بنابراین ما باید به دنبال برنامه‌های ساختاری باشیم تا نتایج درست و ساختاری از آن به دست بیاوریم، همچنین تصویب قانون ارزش افزوده و اجرای آن منجر به دو برابر شدن درآمد ما از پایه مالیات شده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به بحران اقتصادی جهان و مشکلات اقتصادی برخی کشورها مثل آمریکا گفت:‌ این درحالی است که ما در این شرایط، اصلاحات ساختاری در اقتصادمان انجام می دهیم، در این شرایط برخی دولت‌ها برای افزایش صد میلیون دلار به درآمدشان تمام ارزش‌ها را زیرپا گذاشته و با قدرت‌ها می‌پیوندند اما ما مرد و مردانه ایستاده‌ایم و با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم.

وی با اشاره به اظهارات نهادهای بین الملی در خصوص موفقیت ایران در اجرای هدفمندی یارانه ها، گفت:کسانی که یک عمر به ما اردکی نگاه کردند وقتی این قانون اجراشد، زبان به تحسین ما کشودند.البته کاستی‌هایی در این رابطه وجود دارد، چرا باید از ظرفیت‌ها چشم‌پوشی کنیم مشکلات اقتصادی کشور نیز متعلق به چهار و پنج سال کشور نیست در حالی که قوانین مصوب در این دوران به بهبود این وضعیت کمک کرده است.
 حسینی در پایان خود آمادگی اش را برای تشریح وضعیت اقتصادی کشور در یک جلسه مستقل اعلام کرد که نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، از برگزاری «نشست غیرعلنی» در روز سه‌شنبه هفته آینده درباره مسائل اقتصادی و تحریم‌ها علیه ایران خبر داد.
در نهایت اولیاء اعلام کرد از آنجا که همه موضعات اقتصادی کشور مربوط به وزارت اقتصاد نیست و سایر مسئولین اقتصادی هم باید پاسخگو باشند از پاسخ حسینی قانع شد.
/27212
کد خبر 189379

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    30 1
    حالا زهر آنرا با پخش کردن پول گرفتید. با کسری بودجه هایتان چه می کنید؟ میندازید گردن دولتهای بعد دیگه!! هیچ انسانی که نگاه به آینده دارد برای شما هورا نمی کشد.
  • ramon IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    22 1
    چطور شما نمی شناسید ولی از این استادان اقتصاد بهره می برید؟چرا پاسخگویی به مسائل اقتصادی و اقتصاد کلان کشور در جلسه ای غیر علنی پیگیری شود ؟ آیا نمی توان شورای در داخل وزارت اقتصاد ایجاد کرد که تئوری ها و نظریه ها در قالب اقتصاد کلان و بخش عمومی را درباره ایران تحقیق کنند و از علم این استادان که در بهترین دانشگاههای اقتصاد دنیا تحصیل کرده اند و سابقه طولانی در این بخش دارند استفاده کنید یعنی همان کاری که کشورهای پیشرفته کرده اند.و کمتر بهفکر انحلال کار گروه هایی مثل شورای پول و اعتبار بگیرید.
  • بابک IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
    2 0
    با این تفاسیری که وزیر محترم عرض کردند ظاهرا دیگر مشکل اقتصادی که وجود ندارد هیچ ، باید مایه غبطه سایر کشورها نیز باشیم. آقای وزیر بی زحمت زاویه دیدتان را هم اعلام کنید تا ما هم به این دیدگاه برسیم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین