فیلم «اتوبوس شب»به کارگردانی کیومرث پور احمد که بر اساس یکی از داستانهای کتاب «داستانهای شهر جنگی» نوشته حبیب احمدزاده ساخته شده، در یکی از دانشگاههای لندن به روی پرده رفت. ابتدا یکی از اساتید با تشریح دلائل شروع جنگ از سوی صدام حسین این فیلم را نشانه صلح دوستی و برادری بین دو ملت ایران و عراق دانست.
در ادامه این فیلم پخش شد و به علت عدم امکان حضور عوامل فیلم دست نوشتهای به زبان انگلیسی از سوی حبیب احمدزاده -یکی از نویسندگان فیلمنامه اتوبوس شب- توسط یکی از پروفسورهای بازنشسته دانشگاه لندن به زبان انگلیسی خوانده شد.
احمدزاده در این متن که با تشویق حضار در مراسم همراه شد، آورده است: «روزی که جنگ شد من 16 سال هم نداشتم و در شهرم آبادان، روز شروع به کار مدارس بود. من هم کتابهایم را زیر بغلم زده بودم تا به مدرسه بروم فقط پنج روز بعد تفنگ برنوی قدیمی در دست یکی از دوستان هم سنم به عنوان سرگروه بود و من به همراهی بچههای محل در پشت سر او و کوکتل مولوتوف بدست در شهر خرمشهر با تانکهای پیش آمده عراقی شروع به جنگیدن کردیم. به نظر شما چرا یک نوجوان پانزده شانزده ساله باید بجنگد؟ آیا ما عاشق جنگ بودیم؟ آیا ما مردم جهان سوم از خونریزی لذت میبریم؟ فقط به طور سربسته میگویم اگر میخواهید هیچ نوجوانی در خاورمیانه به جنگ نرود از دولتهایتان بخواهید صدامها را پشتیبانی نکنند. القاعده را برای جنگ با شوروی یا هر رقیب دیگر تجهیز نکنند و بعد به بهانه آنان به ما حمله نکنند. تا ما نیز برای دفاع از خانواده، اعتقادات و خانه مان مجبور به جنگ نشویم در واقع ما برخلاف ارتشهای کشورهای غربی نمیجنگیم که چیزی بدست بیاوریم بلکه میکوشیم تا چیزی از دست ندهیم. همیشه در صلح باشید.»
این فیلم براساس داستان «سی و نه و یک اسیر» از کتاب «داستانهای شهر جنگی» حبیب احمدزاده ساخته شده است. این کتاب چندی پیش توسط پرفسور پال اسپراکمن در امریکا ترجمه و منتشر شد.
جلسه بعدی ماهانه نمایش فیلم این دانشگاه به نمایش مستند «موج زنده» از حبیب احمدزاده درباره سقوط ایرباس ایران به دست نیروی دریایی آمریکا اختصاص خواهد داشت.
57244
سوره مهر نوشت:
کد خبر 189391
نظر شما