در ادامه خلاصه برخی از آخرین اخبار رسانههای خارجی فارسی زبان میآید:
*بی بی سی*
تهدید ایران نشانه ضعف است
ناو هواپیمابر "جان سی استنیس" هفته گذشته محل ماموریت خود در خلیج فارس را ترک کرد.کاخ سفید در واکنش به تهدید ایران علیه یک ناو هواپیمابر آمریکایی اعلام کرد که هشدار جمهوری اسلامی نشانه ضعف است.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: "این هشدار نمایانگر این واقعیت است که ایران در موضع ضعف قرار دارد."او افزود که تهدیدهای اخیر ایران نشان می دهد که تحریمها تاثیرگذار بوده است.
وزارت دفاع آمریکا در واکنش به هشدار سرلشکر عطاءالله صالحی، فرمانده کل ارتش ایران درباره بازگشت ناو هواپیمابر "جان سی استنیس" به خلیج فارس اعلام کرد که استقرار یگانهای نظامی این کشور در منطقه خلیج فارس به روال دهههای گذشته ادامه خواهد داشت.
*دویچه وله*
کارشناسان روس: زمینه برای حمله به ایران آماده شده است
کارشناسان و رسانههای روسیه در تحلیل مانور نظامی ایران در خلیج فارس سناریوهای جنگی مختلفی را پیشبینی میکنند. صاحبنظران امورنظامی روسیه ظرفیت دفاعی ایران را تحلیل میکنند و دربارهی پیامدهای بروز جنگ سخن میگویند.
سفیر جدید روسیه در تهران درباره احتمال حملهینظامی علیه ایران و موضع روسیه میگوید: «موضع روسیه تغییرناپذیر و بسیار شفاف بوده و حمله به ایران را یک اشتباه بسیار بزرگ میداند که پیامدهای سنگین وغیر قابل پیشبینی به دنبال خواهد داشت».این نظر سفیر روسیه را دیگر مقامهای روسی نیز تکرار میکنند، اما کارشناسان این کشور با توجه به تحولات کنونی در خلیج فارس چه میاندیشند؟
ولادیمیر ایسییف، مدیر مرکز مطالعات اجتماعی- سیاسی در روسیه، و آلکساندر پروخانوف، تحلیلگر روس، در گفتوگو با رسانههای وابسته به جمهوری اسلامی ایران از "ناممکن بودن حملهی نظامی علیه ایران"صحبت میکنند. به باور آنها روند کنونی تحولات به درگیریهای دیپلماتیک و تشدید مجازاتها عیله ایران خواهد انجامید. این کارشناسان در عین حال "مرحلهی بسیار حساس و خطرناک مناسبات ایران و آمریکا" را یادآوری میکنند.
گروهی دیگر از کارشناسان روسیه از سناریوی "جنگ کامل و همه جانبهی آمریکا علیه ایران"صحبت میکنند. این تحلیلگران احتمال بروز جنگ علیه ایران را حتمی میدانند. به نظر این گروه از جمله پاول فلگنهاور، تحلیلگر نظامی روس، و یوگنی ساتانوسکی، رئیس "انستیتو خاور نزدیک مسکو"، روسیه با جنگ علیه ایران مخالفت خواهد کرد اما مخالفت این کشور نقش تعیین کنندهای نخواهد داشت.
*صدای آمریکا*
فرانسه: اروپا نیز مانند آمریکا نفت و بانک مرکزی ایران را تحریم کند
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه، کشورهای اروپایی را به الگوبرداری از ایالات متحده آمریکا دایر بر تشدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران فراخواند. وزیر امور خارجه فرانسه گفت ایران به تلاش خود برای دستیابی به سلاح اتمی ادامه می دهد و در تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی این نکته به وضوح اعلام شده است. به گفته ژوپه، فرانسه به همین دلیل از کشورهای اروپایی خواسته تا همزمان با بازگذاشتن مسیر گفتگو، تحریم ها را نیز تشدید کنند.
الن ژوپه روز سه شنبه به یک شبکه تلویزیونی فرانسه گفت زمان آن فرارسیده که برپایه پیشنهاد ماه نوامبر نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، صادرات نفت ایران تحریم و دارایی های بانک مرکزی جمهوری اسلامی، مسدود شود.
آقای ژوپه خواهان توافق بر سر تحریم های جدید علیه ایران در نشست وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی است که در 3٠ ام ژانویه، برگزار خواهد شد.تحریم های پیشنهادی فرانسه علیه جمهوری اسلامی ایران در صورت توافق و اعمال احتمالی، خرید نفت خام ایران توسط پالایشگاه های جهان را غیرممکن خواهد کرد.
*رادیو فردا*
یونان میگوید از تحریم نفت ایران پشتیبانی خواهد کرد
منابع دولتی یونان میگویند در صورتی که اتحادیه اروپا در نشست ماه جاری خود تصمیم به تحریم نفت ایران بگیرد یونان هم این تحریم را به اجرا خواهد گذاشت.این تصمیم یونان در حالی است که این کشور به طور فزایندهای به واردات نفت از ایران وابسته شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یونان به خاطر مقروض بودن شدید دولتش با مشکلات مالی روبهرو است و ایران با وجود وضعیت بحرانی مالی در یونان همچنان آماده افزایش صادرات نفت به این کشور است.ایالات متحده از مدتها پیش نفت ایران را تحریم کرده است و در پی کشمکشهای هستهای با تهران، وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپا نیز گفتهاند در نشست سیام ژانویه جاری بررسی مسئله توقف واردات نفت از ایران را در دستور کار خود قرار میدهند.
یکی از مقامهای وزارت انرژی یونان نیز به رویترز گفته است: «اگر تحریمها اعمال شود ما برای تأمین مواد لازم و جلوگیری از نوسانات در بازار نفت راههای دیگری را دنبال خواهیم کرد.»
*رادیو فرانسه*
مخالفت مجدد چین با تحریم یکجانبۀ ایران
سخنگوی وزارت امورخارجۀ چین در واکنش به قانون بودجۀ وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که در آن تحریم های این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران تشدید شده است گفت: پکن نمی تواند بپذیرد که قانون یک کشور بر قوانین بین المللی ارجحیت پیدا کند و به اعمال مجازات علیه کشوری دیگر منجر شود.
اقدامات جدید دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران که در ارتباط با فعالیت های هسته ای ابن کشور به موقع اجرا گذاشته می شود به باراک اوباما- رئیس جمهوری آمریکا، امکان می دهد دارائی های نهادهای مالی خارجی را که در ارتباط با نفت با بانک مرکزی ایران وارد داد و ستد می شوند مسدود کند. این قانون را اوباما در روز شنبۀ پیش امضا کرده است.
اعمال تحریم های اقتصادی آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران به چین امکان داده است که در ایران حضور چشم گیر تری داشته باشد و نقشی فعال تر در عرصۀ اقتصادی و بازرگانی در این کشور ایفا کند.
بخشی از تحریم هائی که در ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران اعمال می شود در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است اما آمریکا، اتحادیۀ اروپا، کانادا و استرالیا بطور یکجانبه نیز به اعمال تحریم هائی علیه ایران دست زده اند که با مخالفت چین و روسیه رو بروست.
27219
نظر شما