وزیر امور خارجه کشورمان در مورد نامه اخیر اوباما به ایران گفت:‌ قبلا هم یک نامه فرستاده شده بود و چیز جدیدی در نامه اخیر نیست و ما پیش از این هم گفته‌ایم بیش از هر کشوری به دنبال تامین امنیت خلیج فارس هستیم.

علي‌اكبر صالحي در حاشيه مراسم بزرگداشت شهداي صنعت هسته‌اي كشور در جمع خبرنگاران در اين رابطه افزود: به هر حال در اين پيام در ارتباط با برخي مسائل صحبت‌هايي شده است. جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري كه متعهد به تعهدات بين‌المللي است همواره اعلام كرده كه لنگرگاه ثبات و صلح و امنيت هم در منطقه و هم در جهان است.
 
وي با بيان اينكه ما بيش از هر كشور ديگري به دنبال تامين امنيت خليج فارس هستيم، گفت: به هر حال امنيت خليج فارس يك امنيت جمعي است. كسي حق ندارد خارج از حوزه خليج فارس و خارج از اين منطقه تشخيص‌دهنده اين كه چه كسي از منافع خليج فارس بهره‌مند شود و چه كشوري از اين منافع بهره‌مند نشود، باشد و اين امر مربوط به كشورهاي حوزه خليج فارس است.
 
وزير امورخارجه كشورمان افزود: جمهوري اسلامي ايران تا به امروز به عنوان يكي از عناصر عمده حفظ امنيت خليج فارس عمل كرده و همچنان هم عمل خواهد كرد. ما به همان ميزان كه به تعهدات بين‌المللي‌مان متعهد هستيم از حقوق خودمان هم دفاع خواهيم كرد و اجازه نخواهيم داد كه حقوق ملت ايران زير سوال برود و خدشه‌اي به آن وارد شود.
 
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا قبول ادامه مذاكرات هسته‌اي با اروپا تحت فشار بوده است يا خير؟‌ گفت: آقاي جليلي در نامه‌اي كه حدود دو ماه پيش به خانم اشتون داده‌اند آمادگي ايران را براي مذاكرات 1+5 اعلام كردند. ما همواره اعلام كرده‌ايم كه آماده مذاكره هستيم و آن‌ها هستند كه گاهي مي‌خواهند شرايطي بگذارند.
 
صالحي ادامه داد: الان هم با تفاهمي كه صورت گرفته ان‌شاءالله مذاكرات در آينده نه چندان دور انجام خواهد شد. در حال حاضر آقاي جليلي و خانم اشتون در مورد زمان مذاكره در حال رايزني هستند.
 
خبرنگاري پرسيد با توجه به افشاي اطلاعات ايران از سوي آژانس انرژي اتمي، كشورمان برنامه‌اي براي كاهش ارتباط با اين آژانس دارد يا خير؟ كه وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ گفت: آژانس طبق اساسنامه خودش حق ندارد اطلاعات مربوط به كشورهاي عضو را اعلام كند. متاسفانه آژانس نسبت به اين امر درست عمل نكرده است. البته آمانو يكي دو بار عذرخواهي كرده ولي عذرخواهي فايده‌اي ندارد و بايستي اقدامي جدي در اين زمينه در آژانس انجام گيرد كه اطلاعات مربوط به همه كشورهاي عضو ونه فقط ايران كه اطلاعاتي ملي است حفظ شود، زيرا اين اطلاعات فقط براي آژانس و كارشناسان آن است.
 
صالحي گفت: آژانس قبل از صدور آخرين گزارش خودش، اين گزارش را با پنج كشور عضو شوراي امنيت در ميان گذاشت در صورتي كه حق نداشته اين كار را انجام دهد.
 
وي در مورد پاسخ ايران به اين اقدام آژانس گفت: ما اعتراضمان را كرديم و از نظر حقوقي هم داريم پيگيري مي‌كنيم. ان‌شاءالله بايستي با صبر و حوصله و تعامل اين مسائل را در چارچوب قانوني پيش ببريم.
 
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه وزير نفت عربستان اعلام كرده است در صورت كاهش خريد نفت از ايران، عربستان به راحتي آن را تامين مي‌كند، گفت: اگر اين نظر رسمي وزير نفت عربستان باشد،‌ توصيه مي‌كنيم كه مسئولان اين كشور با تامل و عقلانيت بيشتر نسبت به مسائل منطقه برخورد داشته باشند؛ چرا كه تمامي اين موضع‌گيري‌ها در رابطه با روابط دوجانبه تاثيرگذار است.
 
وي ادامه داد: ما بارها اعلام كرده‌ايم كه خواهان روابط گسترده و نزديك با كشورهاي مختلف به ويژه كشورهاي حوزه خليج‌فارس هستيم.
 
صالحي گفت: ايران مدعي است كه به عنوان لنگرگاه ثبات، امنيت و صلح منطقه خليج‌فارس به عنوان عنصر اصلي است و فكر مي‌كنيم امنيت خليج‌فارس بايد به طور جمعي تامين شود. معتقدم تمام كشورهاي حوزه خليج‌فارس هم علاقه‌مندند كه امنيت در اين منطقه برقرار باشد.
 
وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: انتظار داريم كشورهاي حوزه خليج‌فارس به ويژه عربستان از چنين گفتمان و موضع‌گيري‌هايي پرهيز كنند؛ چرا كه اين مسائل در كارنامه روابط دو كشور ثبت خواهد شد و در آينده مشكلاتي را مي‌تواند فراهم كند. البته من بعيد مي‌دانم اين اظهارنظر، اظهارنظر رسمي عربستان باشد.

/2727

کد خبر 194583

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین