تیتر یک روزنامه درخصوص قیمت سکه طلا در ۲۸ سال قبل؛ سکه طلا دیگر از سکه افتاده است!

روزنامه‌ی سلام روز یکشنبه، ۲۵ شهریور سال ۱۳۷۵ سخنان رئیس جمهور هاشمی رفسنجانی در مصاحبه مطبوعاتی در پرتوریا پایتخت آفریقای جنوبی را بازتاب داده است که گفته است ایران مانع بزرگی در برابر منافع نامشروع آمریکاست. هاشمی همچنین اضافه کرده، ایران در حال حاضر نفت مازاد که بخواهد آنرا در آفریقای جنوبی انبار کند ندارد. پیشروی طالبان در شرق کابل هم ادامه دارد و جالب اینجاست که این گروه، درخواست ایران در مورد عدم‌ حمله به مناطق مسکونی کابل را پذیرفته است.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه سلام در یکی از شماره خود یک گزارش خبری - اقتصادی از بازار راکد سکه طلا را کار کرده است که بازتابی است از شرایط اقتصادی آن روزهای کشور در ۲۸ سال قبل.

بنابر روایت پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، متن این گزارش خبری به شرح زیر است:

رکود در بازار سکه طلای تهران طی چهار ماه اخیر به اوج خود رسیده است و انتظار می رود که با توجه به تداوم رویگردانی سرمایه ها از بخش طلا و ارز به سرمایه گذاریهای مولد، این رکود ادامه یابد.

به گزارش خبرنگار ما روز گذشته، هر سکه طلای طرح جدید (تمثال امام) (ره) و طرح قدیم ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری و ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش رسید. این در حالی است  که در ابتدای سالجاری، بهای هر سکه طلا (طرح قدیم) ۴۵ هزار تومان بود که تا پایان اردیبهشت ماه به حدود ۴۰ هزار تومان رسید. 

لازم به ذکر است که در سال‌های گذشته به ویژه سال‌های ۷۳ و ابتدای ۷۴ نوسانات سکه همواره قابل توجه بوده است اما از ابتدای سال ۷۴ و پس از تنش‌های شدید بازار در اردیبهشت ماه سال مذکور، بازار طلا (به جز برخی موارد در مدتی کوتاه) به طور دائم با روند نزولی قیمت مواجه بوده است. 

یکی از صرافان خیابان فردوسی درباره رکود شدید بازار طلا به خبرنگار ما گفت، بسیاری از مردم که طلا را صرفا به عنوان کالایی جهت سرمایه‌گذاری خریده اند از رکور بازار به تنگ آمده و اقدام‌ به فروش سکه های خود می کنند و ما هر روز با عده زیادی از این گروه مردم مواجه هستیم و همین امر سبب افزایش عرضه بازار می‌شود. این در حالی است که مردمی ‌ که طلا را نه به خاطر دادن هدیه، چشم روشنی و... بلکه برای سرمایه گذاری و جلوگیری از کاهش ارزش پول خود می خریدند نیز دیگر سراغ این بازار نمی آیند. 

سکه‌ی طلا دیگر از سکه افتاده است!

طلافروش دیگری در خیابان فردوسی به قول خودش از سکه افتادن بازار سکه را عامل تداوم رکود می داند و می گوید: زمانی بازار سکه جمع کثیری از بورس بازان، دلالان، مردم عادی و حتی کسبه را به خود جذب می کرد و سود آن صد در صد به حساب می آمد اما اکنون گروه‌های مذکور ترجیح می دهند که دنبال بازار داغ تری باشند. 

وی می افزاید: بازار بورس، انواع اوراق مشارکت و ثبت نام و دریافت پول پیش توسط کارخانه های خودروسازی، لوازم خانگی، موبایل و... نیز تاثیر جدی بر رویگردانی سرمایه ها از بازار طلا داشته اند. 

از سوی دیگر عرضه سکه طلا توسط بانک مرکزی نیز در یکسال گذشته با قیمتی کمتر از بازار آزاد به عنوان اهرمی قوی سبب جلوگیری از افزایش قیمت طلا شده است. هرچند بانک مرکزی در برخی موارد وعده خود در عرضه سکه به مناسبت اعیاد ملی و مذهبی به قیمت کمتر از بازار عمل نکرد اما به نظر می آید همان عرضه محدود نیز در اشباع بازار بی تاثیر نبوده است. 

بر اساس گزارش خبرنگار ما، بازار خرید و فروش غیر قانونی دلار نیز از رونق چندانی برخوردار نیست و اکنون متجاوز از یکسال است که بهای دلار در بازار آزاد در تهران با نوسانات مثبت یا منفی در حد ۵ درصد مواجه است‌.

این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند همواره رونق یا رکود بازار طلا و ارز با یکدیگر حادث شده است هر چند این گفته مبنای علمی ندارد اما در سال‌های اخیر عموما نوسان قیمت صعودی یا نزولی هر یک از این دو با نوسان دیگری همراه بوده است. 

لازم به ذکر است در ماه‌های پایانی سال ۷۳ بهای هر سکه طلا از ۲۸ هزار تومان در آذرماه به ۳۳ هزار تومان در دی ماه، ۴۵ هزار تومان در بهمن ماه و ۴۸ هزار تومان در اسفندماه همان سال رسیده بود و طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت ۷۴ بهای هر سکه طلا به بالاترین حد خود یعنی ۶۵ تا ۶۸ هزار تومان رسید و پس از آن سیر نزولی بود.

۲۹۲۱۹

کد خبر 1958265

برچسب‌ها