۰ نفر
۱۸ مهر ۱۳۸۸ - ۱۹:۲۴

جورج میچل نماینده باراک اوباما در امور خاورمیانه سرانجام برای چندمین بار از زمان احراز این پست تاکنون با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیری اسرائیل و محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان دیدار و گفت‌وگو کرد.

جورج میچل نماینده باراک اوباما در امور خاورمیانه سرانجام برای چندمین بار از زمان احراز این پست تاکنون با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیری اسرائیل و محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان دیدار و گفت‌وگو کرد. دیدارهایی که درست به سبک و سیاق همیشه، هم طرف اسرائیلی و هم چهره‌های فلسطینی آن را مثبت خواندند اما در نهایت بی‌هیچ دستاوردی به پایان رسید.

مذاکره‌کننده ارشد فلسطین صائب عریقات پس از دیدار با عباس اعلام کرد که همان‌طور که پیش از این وعده داده شده بود در این دیدار محمود عباس اسناد و شواهدی در خصوص اقدام‌های اسرائیل در بیت‌المقدس و مسجد الاقصی در اختیار میچل قرار داد. این حرکت در حالی انجام گرفت که پیش از این کاخ سفید میانجیگری میان اسرائیل و فلسطین بر سر ماجرای مسجد الاقصی را رد کرده بود. محمود عباس در دیدار با نماینده باراک اوباما در منطقه بر عدم وجود راهکاری میانه تأکید کرده و باردیگر اذعان داشت که اسرائیل چاره‌ای ندارد جز پایان‌دادن به شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس. به گفته محمود عباس، اسرائیل باید دفاتری را که در سال2000 در بیت‌المقدس بسته را مجدداً فعال کند و ضمن ازبین بردن شهرک‌های یهودی‌نشین وضعیت بیت‌المقدس را به اوضاع پیش از سال 2000 بازگرداند.

نتانیاهو پیش از این بارها در پاسخ به اصرارهای فلسطینی‌ها برای پایان دادن به شهرک‌سازی‌ها آنها را به عدم تمایل به برقراری صلح متهم کرده بود. صائب عریقات اما با تکذیب این اتهام اعلام کرد که اسرائیل ابتدا باید به تعهدات داده شده عمل کند و پس از آن حرف از مذاکره بزند.

همزمان با دیدارهای نتانیاهو و عباس با میچل در داخل فلسطین تلاش‌ها برای آشتی ملی میان فتح و حماس همچنان ادامه دارد. در شرایطی که طبق برنامه‌های از پیش اعلام شده قرار است محمود عباس مستقیماً برای امضا توافقنامه آشتی ملی به قاهره برود به نظر می‌رسد که حماس به دنبال به تأخیر انداختن زمان امضا این توافقنامه است. میانجیگری مصر پیش از این از عباس و اسماعیل هنیه رهبر حماس در غزه خواسته بود که در تاریخ بیست و پنجم اکتبر در قاهره حاضر شوند و سند توافقنامه ملی را امضا کنند. در شرایطی که ایالات متحده حمایت خود از سند توافقنامه ملی در فلسطین را به پایبندی طرفین به اصول تعیین شده توسط کمیته چهار جانبه منوط کرده است، در نوار غزه اعضای ارشد حماس به دنبال اعمال تأخیر در امضا این توافقنامه هستند. حماس در حال حاضر کمیته‌ای را راهی قاهره کرده است تا در خصوص امکال اعمال تأخیر در این مذاکرات گفت‌وگو کند. مخالفت فتح با بررسی گزارش گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل مراتب نارضایتی حماس را برانگیخته است.

در شرایطی که تشکیلات خودگردان فلسطین از همه سو تحت فشار شدید قرار گرفته‌است، نماینده فتح در شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ابراهیم خوشه برای نخستین بار اعتراف کرد که تصمیم اتخاذ شده از سوی فتح برای تأخیردر بررسی گزارش گلدستون اشتباه بوده است. هنوز یک هفته از دخالت فتح تحت فشارهای اسرائیل نگذشته است که واکنش حماس و کشورهای عربی در خصوص عملکرد فتح، عباس را بر آن داشت تا هیأتی را عازم ژنو کند تا بررسی گزارش گلدستون را جلو بیندازد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 19850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =