بررسی رویکرد شورای امنیت و رسانه های غربی در بازتاب فاجعه غزه

 هر گاه جنگ یا مخاصمه ای در جهان آغاز می شود در ابتدا همه نگاه ها به شورای امنیت سازمان ملل جذب می شود تا مشخص شود این رکن مهم تامین و تضمین برقراری صلح و امنیت چگونه به وظایف خود عمل می کند. اما اگر این جنگ یا منازعه در حوزه صهیونیست ها باشد می توان از همان ابتدا حدس زد که شورای امنیت از همان  بدو تشکیل جلسه فلج خواهد شد.

در هیچ بحرانی مانند بحران خاورمیانه سازمان ملل یا دیگر مجامع بین المللی این گونه ناموفق عمل نکرده اند. در حال حاضر ده ها قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از سوی صهیونیست ها به اجرا درنیامده و ده ها مورد دیگر نیز پیش از تصویب از سوی حامیان غربی رژیم صهیونیستی به ویژه آمریکایی ها وتو شده است. همین وضعیت نیز در مورد فاجعه اخیر غزه تکرار شد.

 در قطعنامه ای که شورای امنیت  در دومین هفته تهاجم اسراییل به غزه تصویب کرد، اعضا همگی خواستار آتش بس فوری و بازگشایی گذرگاه های مرزی برای نجات جان 1.5 میلیون انسان به محاصره درآمده در غزه شدند. اما صهیون ها همچون موارد گذشته به شکل آشکاری این قطعنامه را نادیده گرفتند و با شدت بخشیدن به حملات خود عملا به جامعه جهانی بی اعتنایی کردند.

بی تردید اگر چنین رفتار توهین آمیزی به از سوی عضو دیگری ازسازمان ملل روی می داد کشورهای غربی مدعی دفاع از حقوق بشر واکنش دیگری از خود نشان می دادند اما از آنجا که رژیم صهیونیستی با قانون شکنی به وجود آمده، با قانون شکنی هم به حیات خود ادامه می دهد پس می توان انتظار داشت که کشورهای غربی و مجامع بین المللی به سکوت مرگبار خود در برابر نسل کشی ملت غزه ادامه دهند. اما این سکوت، خود تا میزان قابل توجهی به تشویق صهیونیست ها به ارتکاب جنایت های جدید کمک کرده است.

 معمولا جهان غرب در سطح سران سیاسی و رسانه ها هر گاه موضوع فلسطین در میان باشد برخورد دوگانه ای را در پیش می گیرند. آنها همواره در مناقشه خاورمیانه قصد دارند ابعاد حوادثی را  که هر لحظه روی می دهد پنهان دارند. تمامی تلاش کشورهای غربی در عدم انعکاس اخبار و گزارش های واقعی از فجایع غزه خلاصه می شود. طی چند دهه گذشته و در هر بار کشتار و جنایت این موضوع به خوبی اثبات شده است. البته این رویکرد در سطح افکار عمومی کشورهای غربی اروپایی و آمریکایی متفاوت است. چرا که هنوز هستند کسانی که تسلیم فشارها و اجبارهای رسانه های غربی نشده اند و به روحیه آزادی خواهی خود همچنان پای بند هستند.

 برگزاری تظاهرات های مردمی نمودی ازهمین بیداری اذعان عمومی کشورهای غربی است. تا چند سال پیش صهیونیست ها به علت تسلط  بر رسانه های خبری توانسته بودند افکارعمومی غرب را بر علیه فلسطینی ها تحریک کنند اما گسترش وسائل ارتباط جمعی مستقل و اوج گیری جنایات صهیونیست ها پرده را پس زد و دردناک ترین تراژدی جهان را پیش روی آنها ترسیم کرد.

 میدل ایست آن لاین 11 ژانویه 2009/مترجم :لیدا هادی

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =