معصومه ستوده :حسن غفوریفرد با بیان اینکه تنها هدف ما افزایش سطح مشارکت است گفت: افزایش مشارکت موجب اقتدار ایران میشود و در نتیجه انتخاب اصلح افزایش مییابد در چنین شرایطی نمایندگانی متخصص به مجلس را مییابند بنابراین تمام تلاش ما این است که مشارکت مردم افزایش یابد و در این مسیر افرادی را که اصلحتر هستند را به مردم معرفی میکنیم تا وارد مجلس شوند.
در ادامه حجتالاسلام نواب معاون سیاسی جامع روحانیت مبارز با بیان اینکه نوع نگاه مردم به انتخابات با نزدیک شدن به موعد انتخابات، انتخاباتی میشود گفت: بسیاری از افرادی که خواستار تحریم انتخابات بودند در حال حاضر در مورد انتخابات بیانیه میدهند و خواستار حضور در انتخابات میشوند چون میدانند تحریم انتخابات خواست دشمن است.
همچنین حجتاسلام تسخیری اظهار داشت: در تمام کشورهایی که دموکراسی در آن حاکم است همگان میدانند که کنار کشیدن از انتخابات کار درستی نیست به نظر میرسد که در صورت حضور ما در مجلس باید تجدید نظری در روابط بینالملل صورت بگیرد زیرا در بسیاری از مباحث درک درستی بین طرف مذاکرهکنندگان صورت نگرفته است به خصوص اینکه آقای نواب به عنوان یکی از کاندیداها به دلیل مسافرتهای متعدد آشنایی زیادی با کشورهای جهان دارند و با تمام شخصیتها و نهضتهای بزرگ دنیا ارتباط دارند. امید است که لیست این اتلاف بتواند در صورت حضور در مجلس خدمتی ارائه کند.
همچنین کمالدین سجادی دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان با بیان اینکه اتلاف بزرگ اصولگرایان بخشی از اصولگرایان است گفت: در ایجاد این ائتلاف منشور اصولگرایی مورد توجه قرار گرفته است و چهرههای موجود در این لیست بارها از مردم تهران رأی گرفتهاند و زندگی آنها نشان میدهد که به کانونهای قدرت و ثروت وصل نیستند فارغ از این در این لیست تمام تخصصهای لازم وجود دارد به گونهای که سفیر و معاون وزیر امور خارجه نیز در این لیست گنجانده شدهاند و تمام این افراد شهره به خوشنامی هستند. این فهرست خواهد توانست رقابت سالم را رقم بزند و در نهایت نرخ مشارکت را افزایش دهد.
حسن لاسجردی به عنوان یکی از افراد معرفی شده در این لیست گفت که موفقیت دولتها و ملتها به خواهانی دانایی و توانایی بستگی مجموع کسانی که از این سه عنصر بتوانند به نحو احسن بهره بگیرند میتوانند موفق باشند.
غفوریفرد در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد اسامی احزاب موجود در لیست بزرگ اصولگرایان گفت: در جلسه قبل به تفسیر عنوان شد که فرق ائتلاف با جبهه چیست. جبهه از احزاب و ائتلاف از شخصیتهای برجسته و احزاب تشکیل شده و در ائتلاف ما نیز بیشتر شخصیتهای برجسته حضور دارند.
دبیرکل ائتلاف بزرگ اصولگرایان در مورد تفاوت دیدگاهها با جبهههای مختلف اصولگرایان گفت: اصولگرایی از طیفهای متعددی تشکیل شده است در حال حاضر نیز جبهه پایداری، جبهه ایستادگی و... هم وجود دارند. در آینده نیز برخی از گروههای سیاسی نیز با اهم ائتلاف میکنند اشتراکات ما التظام به قانون اساسی و ولایت فقیه هست و تفاوتها در مسیر و شعارهایی است که هر یک جبهههای انتخاب میکنند. قانونگرایی عدالتخواهی، حفظ کرامتهای انسانی، حکمایت از روحانیت سرلوحه ما است.
غفوریفرد در مورد برنامههای ارائه شده در انتخابات گفت: قانون بالادستی چشمانداز 20 ساله است و تمام گروههای سیاسی باید در مسیر چشمانداز حرکت کنند که موجب ارتقا و توسعه کشور خواهد شد.
در ادامه غفوریفرد در مورد اینکه مجلس نهم با دیرکرد ارائه لایحه بودجه چه برخوردی خواهد کرد گفت: اگر به قانون عمل میشد بسیاری از این مشکلات پیش نمیآمد مجلس برنامه پنجساله را تصویب کرد اما در عمل به اکراه در نیامد. قرار شد ما رشد 8 درصدی داشته باشیم امام محقق نشد، قرار شد که درآمد بین 10 هزار تا 20 هزار میلیارد از محل هدفمندسازی یارانهها باشد اما در نهایت دولت 40 هزار میلیارد را پیشبینی کرد. قرار شد که 30 درصد برای کمک به صنایع هزینه شود اما در عمل تمام صد درصد به یارانه نقدی اختصاص پیدا کرد. که موجب افزایش نقدینگی کشور به 320 ملیارد تومان شد.
وی افزود: از پیش مقرر شده بود که لایحه بودجه 15 آذر به مجلس برسد دولت پارسال این توجیح را داشت که چون برنامه دیر تصویب شده باید بودجه را دیرتر تحویل دهد زیرا بودجه براساس برنامه تدوین میشود اما امسال نیز که برنامهای در کار نبود دولت بودجه را دیر تحویل داد. بسیاری از مشکلات ما از عدم اجرای قانون و اجرای ناقص آن سرچشمه میگیرد، سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی دادند اما در عمل کمتر از 20 هزار میلیارد تومان را اجرایی کردند.
نماینده مجلس هشتم در مورد ارائه لیستهای متعدد و وجود اشکال در سازوکار وحدت اصولگرایان اظهار داشت: در تهران شخصیتهای سیاسی و اجرایی زیادی وجود دارند که امکان ندارد بتوان همه آنها را در یک لیست 30 نفره جای داد. پیش از این نیز حدس زده میشد که در تهران لیستهای متعدد داده شود برای همین از همان ابتدا که نتیجه مشخص شود بسیاری کار خود را به صورت مستقل انجام دادند ساختار 7+8 نیز که یکی از اضلاع لیست خود را کم داشت به طور کامل اجرا نشد.
وی افزود: امکان داشت اگر برخی از افراد در لیست 7+8 باشند لیستهای متعدد شکل نگیرد بههرحال این اتفاق رخ نداد و لیستهای فرعی شکل گرفت من این اختلاف دیدگاهها را نهتنها مضر نمیدانم بلکه بسیار مفید میدانم به احتمال زیاد کمتر کسی به لیست 30 نفره رای خواهد داد و بیشتر افراد را گزینش میکنند. بدین ترتیب زمینه برای انتخاب افراد اصلح فراهم خواهد شد. اگر تنها یک لیست وجود داشته باشد انتخابات پورشور نخواهد شد و میزان مشارکت افزایش نخواهد یافت.
حجتاسلام نواب نیز در ادامه تصریح کرد یک منشور اصولگرایی تحت عنوان باید و نبایدها تنظیم شد کسانی که این اصول را قبول دارند میتوانند اصولگرایان را نمایندگی کنند اینکه ما بگوییم تنها 30 نفر در تهران میتوانند جریان اصولگرایی را نمایندگی کنند تضعیف اصولگرایایی به عنوان یک بنده قوی در کشور وجود دارد و معنی ندارد آن را به یک طیف خاص محدود کنیم بنابراین ارائه لیستهای متعدد از جریان اصولگرایی هم به جرایان اصولگرایی کمک میکند و هم انتخابات را پرشور مینماید.
غفوریفرد در مورد اشتراکات این لیست با صدای ملت گفت: این لیست صدای ملت بعید است لیست کاملی ارائه کند کمااینکه تعدادی از افراد ما نیز در لیست آنها نیز حضور دارند بههرحال اشتراکات فکری بین ما و صدای ملت موجب شد که تعدادی از افراد مشترک باشند.
غفوریفرد در مورد پیشبینی رقابت بین لیستهای تهران گفت: پیشبینی من این است که بین لیست جبهه متحد و ائتلاف بزرگ اصولگرایان رقابت رخ دهد. البته ما آنها را رقیب خود نمیدانیم و کاملاً مکمل آنها هستیم.
غفوریفرد در پاسخ به اینکه روزنامه کیهان به برخی از اصولگرایان توصیه کرد از انتخابات کنار بکشند بنابراین شما پیشبینی میکنید که چه لیستی کنار بکشد گفت: آقای شریتمداری یک نظریه دادند و مرجع تقلید نیستند که برای ما تعیین و تکلیف کنند این سخن ایشان به این معنا نیست که حتماً باید افراد از آن تبعیت کنند. کسانی که در چارچوب اصولگرایی وارد شدند و میتوانند خدمت کنند باید وارد مجلس شوند نباید دایره را آنقدر تنگ کرد که افراد زیادی حذف شوند. تعداد زیاد پتانسیل و فرصت است این درست نیست که دو حزب فقط لیست بدهند در حال حاضر نیز چهار هزار نفر شرکت کردند که برای هر کرسی مجلس 15 نفر رقابت میکنند این نشان میدهد که انتخابات بسته نیست و مضیق کردن آن کار درستی و کاستن از وضعیت اصولگرایی است.
غفوریفرد در مورد ترکیب مجلس نهم به خبرآنلاین گفت: بههرحال اکثریت قاطع مجلس نهم از اصولگرایان خواهند بود و به نظر میرسد که همانند مجلس هشتم افرادی مستقل بوده و وکیلالدولهها در آن جایگاهی ندارند.
من مجلس هشتم را قویترین مجلس بعد از مجلس اول میدانم و این مجلس مجلسی بود که توانست طرح سؤال از رئیس جمهور اجرایی کند طبق قانون اساسی باید یک چهارم نمایندگان طرح سؤال از رئیسجمهور را امضا کنند با وجود آنکه افرادی امضای خود را پس گرفتهاند این طرح اعلام وصول شد و قرار است به کمیسیونها برود و نمایندگان رئیسجمهور ضمن حضور در کمیسیون نظر خود را اعلام کنند با توجه به اینکه کمیسیونها قانع نشدهاند به نظر میرسد قبل از پایان سال رئیسجمهور برای پاسخ به مجلس در صحن حاضر خواهد شد.
غفوریفرد در مورد ارزیابی خود از آقای لاریجانی اظهار داشت: من ریاست ایشان را کاملاً موفق میدانم زیرا توانست با نحوه مدیریت خود اقتدار مجلس را ارتقا دهد و در مورد ریاست مجلس نهم با وجود آنکه غیبگو نیستم احتمال میدهم که شانس ایشان از بقیه بیشتر باشد.
/2727
نظر شما