رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مسوولان باید قدر مراجع عظام تقلید را بدانند، تصریح کرد:‌ باید ارتباطات میان مسوولان کشور و مراجع نهادینه شود.

 به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی، در دیدار طلاب ایلامی مشغول به تحصیل در حوزه علمیه قم، با اشاره به لزوم بهره‌مندی از نظرات فضلا و مراجع تقلید گفت: باید سازوکار استفاده از نظرات مراجع در حکومت تعریف شود. موضوع ارتباط دولت با مراجع قم هر چند در همه دولتها از طریق مشاور امور روحانیت در دولتها پیگیری می شد،  اما این امر در دولت دهم با کاهش  روابط روبرو شد و حتی سقای بی ریا مشاور امور روحانیون رئیس جمهور در مقطعی استعفا را به حضور در دولت ترجیح داد. چند سفر اخیر رئیس جمهور به قم هم بدون دیدار با مراجع انجام شده است.
رئیس مجلس با بیان اینکه حوزه علمیه قم با حضور مراجع و طلاب باید نقشش در حکومت و ارائه راه‌حل و رفع نیازها بیشتر شود و از ظرفیت آن بیشتر بهره برد، ادامه داد: نظام نیازمند حوزه است و برای غنی شدن باید از حوزه استفاده کند.
وی عرف رایج در دولت و مجلس را مطالعه نیازها و تصویب قوانین و بررسی آنها از لحاظ خلاف بیّن شرع نبودن دانست و افزود: این در حالی است که ما باید منظومه اسلام را دریابیم و از درون کتاب و سنت، قوانین مورد نیاز جامعه را استخراج کنیم و این در تخصص اسلام‌شناسان خبره و تحصیل‌کردگان حوزه‌های علوم دینی است.
نماینده مردم قم در مجلس، با بیان اینکه در میان مطالب شهید مطهری و شهید محمدباقر صدر مطالبی در این مورد یافت می‌شود،‌ این مطالب را در فضای فعلی نظام‌یافته ندانست و افزود: اگر الگوی توسعه اسلامی ایرانی را می‌خواهیم باید آن را در درون کتاب و سنت دریابیم.
لاریجانی با بیان اینکه قانون‌گذاری در کشور بایستی مطابق روح قوانین اسلامی باشد، اضافه کرد: ‌مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، امر تحقیق در مورد مسائل مختلف را انجام می‌دهد و نمایندگان از آن استفاده می‌کنند اما از حوزه‌های علمیه باید در تقنین به عنوان یک روش استفاده کرد.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود ضمن تحلیل اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی و نقش ایرا ن در منطقه، تصریح کرد: در حال حاضر کشورهای جهان و منطقه شاهد وضعیت جدیدی نسبت به کشور ما هستند.
لاریجانی افزود: این مساله ناشی از آن است که کشورهای زورگو آنچه را که از سایر کشورها سرمایه خود می‌دانستند، از دستشان خارج شده می‌یابند.
 دیگر اظهارات وی به شرح زیر است:
* وضعیت کشورهای مصر و تونس برای این کشورها پیام مهمی دارد و آنها می‌دانند که ایران مبدا و مبدع حرکتی مهم و اساسی در میان ملت‌های منطقه بوده است.
* دشمنان ما اخیرا طرح‌هایی برای منطقه داشته‌اند اما طرح‌های آنها در لبنان، عراق و افغانستان موفق نبوده است.
*یکی از دلایل عدم موفقیت این طرح‌ها را ایران است. ‌ضربه‌ای که از این لحاظ به آنان وارد شده، بسیار کاری بوده است.
*آنها اشتباه کردند که پابرهنه وارد صحنه منطقه‌ای شدند، ‌کسی برای آنها فرش قرمز پهن نکرده بود و مردم نیز در مقابل آنها مقاومت کردند.
*این فشارها ثمری ندارد، آنها تصور می‌کنند این فشارها می‌تواند برای سایر کشورها پیام‌هایی داشته باشد اما اشتباه می‌کنند چرا که مقاومت ملت ایران به دیگر ملت‌ها درس مقاومت خواهد داد.
*از نظر منطقه‌ای نیز شاهد برخی شیطنت‌ها هستیم که قبلا لابی‌های دریوزانه‌ای در دربار آمریکا علیه ایران داشتند، این فعالیت‌ها از ما پنهان نیست و انها باید توجه کنند که پاسخ ایران به موقع خواهد بود.
* این مسائل موجب توجه دشمنان به داخل کشور شده است. آنان به فشار سیاسی، آشفتگی اقتصادی و از میان رفتن بنیان‌های فرهنگی دل بسته‌اند.
* وحدت در میان سیاسیون و آحاد ملت را بسیار مهم است. در حال حاضر با مخاصمات بزرگی روبرو هستیم پس در داخل کشور باید فضای وحدت‌آمیزی داشته باشیم که در چارچوب نظام و با راهنمایی‌های رهبر معظم انقلاب، سایش‌ها را کم کنیم تا رخنه‌ای در کشور ایجاد نشود.
*ازموضوعات حساس دیگر در کشور مسائل اقتصادی است.اگر در مورد مسائلی مانند سرمایه‌گذاری، گرانی و ... که به هم پیوسته هستند کشور از یک ایستادگی برخوردار باشد در آن صورت فکر الهام‌بخشی خواهد داشت و مشکلات تدبیر می‌شود.
/29212
 
کد خبر 199987

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین