آیا امام ۳۰ هزار فرانک برای چاپ جلد سوم «فراماسونری در ایران» پرداخت؟

در این مکالمه، رائین تأکید کرده که بنی‌صدر در پاسخ به استعلام یکی از نزدیکان او، تا حدودی این موضوع را منکر شده است، اما همچنان نگرانی‌های او درباره احتمال چاپ کتاب به قوت خود باقی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بر مبنای سندی از ساواک به تاریخ بهمن ۱۳۵۶ اسماعیل رائین، نویسنده کتاب معروف «فراماسونری در ایران» در تماسی تلفنی با داریوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران، ادعایی جنجالی را مطرح می‌کند. او می‌گوید امام خمینی به ابوالحسن بنی‌صدر اعلام کرده که حاضر است مبلغ ۳۰ هزار فرانک برای کمک به چاپ جلد سوم کتاب رائین اختصاص دهد و این موضوع باعث نگرانی جدی رائین شده؛ چراکه بر این باور بوده چنین اقدامی می‌تواند به ضرر او تمام شود، زیرا حکومت پهلوی ممکن است مسئولیت این چاپ را متوجه خودش بداند و علیه او برخورد کند.

بر طبق این سند رائین تأکید می‌کند که بنی‌صدر در پاسخ به استعلام یکی از نزدیکان او، تا حدودی این موضوع را منکر شده است، اما همچنان نگرانی‌های او درباره احتمال چاپ کتاب به قوت خود باقی است و با ابراز نگرانی شدید، از داریوش فروهر می‌خواهد که به هر طریق ممکن از این اقدام جلوگیری کند.

در این مکالمه، رائین تأکید کرده که بنی‌صدر در پاسخ به استعلام یکی از نزدیکان او، تا حدودی این موضوع را منکر شده است، اما همچنان نگرانی‌های او درباره احتمال چاپ کتاب به قوت خود باقی است. رائین با ابراز نگرانی شدید، از داریوش فروهر خواسته است که به هر طریق ممکن از این اقدام جلوگیری کند.

آیا امام ۳۰ هزار فرانک برای چاپ جلد سوم «فراماسونری در ایران» پرداخت؟

سری

۰۰۲۱۹۱۴۶

در تاریخ ۱۱/۲۰/ ۳۶ (۱۳۵۶ شمسی) اسماعیل رائین نویسنده کتاب فراماسونری در ایران که فعلا برای معالجه در لندن به سر می‌برد، تلفنی با داریوش فروهر رهبر حزب ملت ایران تماس گرفته است. رائین در این تماس تلفنی اظهار نموده است که [امام] خمینی مبلغ ۳۰ هزار فرانک پول در اختیار ابوالحسن بنی‌صدر (این شخص از اعضای جبهه با صطلاح ملی است که در پاریس اقامت دارد و یکی از گردانندگان جبهه به اصطلاح ملی سوم و از عوامل حمایت‌کننده از فعالیت‌های تروریستی در ایران می‌باشد)، قرار داده و بنی‌صدر قصد دارد جلد سوم کتاب او را چاپ کند. اسماعیل رائین اضافه نموده که این اقدام باعث دردسر ا و خواهد شد، زیرا حدود شش ماه قبل شخصا تقاضای تجدید چاپ کتاب را نموده و حالا اگر کتاب مذکور به نحو یگری هم چاپ شود، دولت او را مقصر خواهد شناخت.

رائین در مکالمه خود ادامه داده است که با دکتر تقی (دکتر تقی‌زاده از عناصر جبهه به‌ اصطلاح ملی مقیم انگلستان) صحبت کرده و شخص اخیر در تماس تلفنی موضوع را از بنی‌صدر پرسیده اما او منکر مطلب شده است و حالا تقاضا دارد که فروهر به هر نحو که می‌تواند موضوع را روشن کند.

داریوش فروهر در پاسخ رائین اظهار نموده که آیا بنی‌صدر در صدد چاپ کتاب است یا دکتری که در آمریکا می‌باشد؟ (مشخص نشده که منظور فروهر چه کسی بوده است) رائین در جواب ضمن تاکید تقاضای خود یادآور شده که دقیقا نمی‌داند، اما او در پاریس و لندن وکیل گرفته تا چنان‌چه این افراد اقدام به چاپ کتابش بنمایند، آن‌ها را به‌اتهام دزدی تحت تعقیب قراردهد

داریوش فروهر پاسخ داده که:

در کارهایی که آن‌ها در آن‌جا می‌کنند، ما اختیاری نداریم ولی سعی می‌کنم با هر وسیله‌ای که شده با آن‌ها تماس بگیرم و جریان را روشن کنم.

در خاتمه این مکالمه تلفنی، اسماعیل رائین به مخاطب خود اظهار نموده که به‌زودی به تهران مراجعت خواهد کرد و درصدد است مقداری از وسایل خود را بفروشد و برای معالجه به آمریکا برود و نگران است که دولت اقدام دیگران در مورد چاپ کتاب را به حساب او بگذارد و آن‌گاه از فروهر خواسته که هرچه زودتر به او پاسخ بدهد.

۲۵۹

کد خبر 2004325

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار