علی چگینی در آیین افتتاح دومین نشست تخصصی صنعت حلال در نمایشگاه بین المللی اصفهان اظهار کرد: ارزش بازار محصولات حلال در جهان به حدود هشت تریلیون دلار رسیده و بر اساس پیش بینیها تا پنج سال آینده این رقم به مرز ۱۲ تریلیون دلار نیز خواهد رسید.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: سودآوری بازار بینالمللی غذای حلال در سالهای اخیر ۶۵ درصد از کل تجارت حلال را به میدان وسیعی برای کشورهای جهان تبدیل کرده و نهتنها کشورهای مسلمان بلکه سایر قدرتها هم برای کسب سهمی از این بازار برنامهریزی میکنند.
وی اضافه کرد: کل درآمدهای بازار غذای حلال از سال ۲۰۲۴ تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۰.۵ درصد در حال رشد خواهد بود؛ غذای حلال ۲۰ درصد تجارت جهانی را در بین تمام محصولات غذایی به خود اختصاص داده است.
چگینی بیان کرد: بر اساس دادههای آماری، حوزه آسیا و اقیانوسیه به دلیل برخورداری از جمعیت گسترده در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است و سیاستگذاری هدفمند، منافع قابل توجهی جهانی را نصیب تولیدکنندگان اینگونه محصولات خواهد کرد.
قاره آسیا ۶۳.۳ درصد از بازار مصرف حلال را به خود اختصاص داده است
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه افزود: قاره آسیا به عنوان بزرگترین دایره جمعیتی مسلمان ۶۳.۳ درصد از بازار مصرف حلال را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: موضوع صنعت حلال به کالاهای مصرفی محدود نمیشود و سبک حلال یک روش زندگی است که همه موضوعات اعم از تفریح، گردشگری، پزشکی، دارو، صنعت و دیگر حوزهها را دربرمیگیرد و چشمانداز بسیار مهمی را پیش روی تولیدکنندگان و صادرکنندگان قرار میدهد.
چگینی تصریح کرد: امروز موضوع کالاهای حلال از مرز مسلمانان و کشورهای مسلمان فراتر رفته و به یک موضوع جهانی تبدیل شده است، ورود به بازارهای جهانی صنعت حلال به ویژه در حوزه آسیا، فرصت مغتنمی برای خنثیسازی تحریمها علیه کشورمان محسوب میشود.
نظر شما